Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Ολοκληρώνεται η Α’ φάση του έργου για την υδροδότηση των 11 χωριών της Επαρχίας Αλύκου

Το περιφερειακό υδραγωγείο της Επαρχίας Αλύκου, χρηματοδοτούμενο από την Αλβανική Κυβέρνηση,  με συνολικό προϋπολογισμό τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ στην περιοχή. Η μελέτη ολοκληρώθηκε το 2007 από σοβαρό τεχνικό γραφείο των Τιράνων με μεγάλη εμπειρία σε ανάλογα έργα και οι εργασίες άρχισαν την άνοιξη του 2009.
Η πρώτη φάση αξίας 800.000 Ευρώ που περιλαμβάνει τη γεώτρηση, την κατασκευή μονάδα άντλησης, το δίκτυο ρεύματος από το Βρυώνι στη μονάδα άντλησης, την αγορά 6 μεγάλων αντλιών και του δικτύου μέχρι τη γέφυρα  της Τσούκας, ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και θα παραδοθεί στην Επαρχία.  
 
Η Β’ φάση, με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια  ευρώ, περιλαμβάνει τις εξής  εργασίες:
 
1. Δίκτυο Αλύκου
·  Κατασκευή κεντρικού δικτύου γεώτρηση – κεντρική αποθήκη στο ύψωμα της Γέρμας 
·  Κατασκευή αποθήκης  νερού,  χωρητικότητας  1.000 κυβικών  στην ράχη της Γέρμας  σε υψόμετρο 200 μ.
·  Κατασκευή δικτύου ελεύθερης ροής από την κεντρική αποθήκη σε αποθήκες  των χωρίον Τσαούση, Αλύκου, Ραχούλα, Γέρμα, Χαλιο, Καινούριο - Πλάκα, Φανάρι (ενώ τα χωριά Τρέμουλι και Νεοχώρι θα καλύπτονται από την υπάρχουσα αποθήκη του Αλύκου)  
·  Εσωτερικά δίκτυα στα χωριά Τσαούση , Αλυκου,  Ραχούλα , Γέρμα , Χάλιο , Καινούριο , Φανάρι , Τρέμουλι , Νεοχώρι  και Πλάκα
 
      2. Δίκτυο Τσούκας
·  Κατασκευή αποθήκης νερού χωρητικότητας 1.000 κυβικά  στο Λυκούρσι  της Τσουκας  σε υψόμετρο 136  μ
·  Κατασκευή δικτύου γέφυρα Τσούκας – κεντρική αποθήκη Λυκουρσίου.
·  Εσωτερικά δίκτυα Τσούκα και την υπό μελέτη περιοχή του Μπερτενεση  
 
Η μελέτη έχει προβλέψει  ότι το κάθε σπίτι της Επαρχίας Αλύκου θα έχει παροχή  νερού  και  νερό όλο το 24ωρο. Οι υγειονομικές εξετάσεις του νερού είναι εξαιρετικές.


http://eparxiaalikou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου