Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά δεν παύει να μιλάει για τον Ελληνισμό της περιοχής - ομοβροντία ενατίον του από τα αλβανικά ΜΜΕΦεβρουάριος 5, 2011.

Ο Έλληνας πρόξενος στην Κορυτσά, Θεόδωρος Οικονόμου, έστειλε αντιαλβανικά μηνύματα σήμερα στην ανοικτή συνάντηση  για την επέτειο των 20 χρόνων της Οργάνωσης "Ομόνοια".

«Στην Κορυτσά δεν πρέπει οι Έλληνες να φοβούνται την απογραφή του πληθυσμού, οι παππούδες σας εδώ ήταν Έλληνες, εδώ έγιναν ένδοξες  ελληνικές μάχες, ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών εδώ», είπε ο Έλληνας πρόξενος.
«Την περιοχή που αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο, όπως είναι η Κορυτσά, υπάρχουν και πάντοτε υπήρχαν Έλληνες» δήλωσε ο Οικονόμου.
Πριν από λίγες ημέρες μετά την εκστρατεία για την εκλογή του νέου προέδρου του παραρτήματος της Ομόνοιας στην πόλη, ο κορυφαίος υποψήφιος , Disho Naim, ο οποίος αργότερα εξελέγη στην ηγεσία της Οργάνωσης αυτής, δήλωσε ότι στόχος του ήταν ο «εξελληνισμός της Κορυτσάς».


Σήμερα ο ηγέτης των Τσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζι απάντησε ότι η ύπαρξη Ελληνισμού στην Κορυτσά αποτελεί φανταστικό σενάριο της Αθήνας και κατηγόρισε για αντιαλβανικές δηλώσεις και τον Ηπειρώτη δημοσιογράφο Νίκο Γκατζογιάννη. Gazeta Shqiptare: Έλληνας πρόξενος Κορυτσάς: Να δηλώσετε Έλληνες στην απογραφή!


Τμήμα από το δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας:

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Έλληνας πρόξενος της Κορυτσάς, Θεόδωρος Οικονόμου.
Χαιρέτησε με ευγνωμοσύνη τους «Έλληνες της Κορυτσάς» (σ.σ. Shqiptare: έτσι αποκάλεσε ο ίδιος το ακροατήριο) και δήλωσε ότι η επέτειος αυτή είναι  εκδήλωση τιμής για τον ελληνισμό.
Τόνισε ακόμη ότι «οι Έλληνες της Κορυτσάς υπάρχουν και αυτό φαίνεται από την εκδήλωση αυτή». Επεσήμανε μάλιστα ότι «οι Βλάχοι της Κορυτσάς είναι Έλληνες!» 
Και στη συνέχεια σε υψηλό τόνο απευθυνόμενος στο κοινό είπε: «Η Κορυτσά είναι ελληνική! Μην ανησυχείτε για την απογραφή. Πρέπει να δηλώσετε την πραγματική καταγωγή σας και σε αυτήν δεν πρέπει να έχετε καμιά αμφιβολία ότι είναι ελληνική».
Παρακάτω, μάλιστα, στο ίδιο ύφος και σε υψηλό τόνο είπε:
«Θα σας πω ένα πράγμα, να πάτε να δείτε τους τάφους των παππούδων σας, των πατέρων σας, πως γράφουν τα ονόματά τους και πάρτε την απόφασή σας!»
Και θα συνεχίσει ο πρόξενος Οικονόμου:
«Σε αυτούς του τάφους οι πατεράδες σας έχουν γραφεί με ελληνικά ονόματα και η μάχη δεν τελειώνει με την απογραφή του ελληνικού πληθυσμού. Πρέπει να μάθετε τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τα δικαιώματα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν σε όλους τους τομείς  του αλβανικού κράτους και ειδικά στην περιοχή  που αντιπροσωπεύει την Βόρειο Ήπειρο», συνέχισε ο Οικονόμου.
Στο τέλος της ομιλίας του, τόνισε ότι οι Έλληνες της Αλβανίας οι οποίοι θα αποδεχθούν να εγγραφούν έτσι,  στην απογραφή του πληθυσμού,  θα ενταχθούν με τον τρόπο αυτόν  με τον υπόλοιπο μειονοτικό πληθυσμό, ώστε  όλοι μαζί να διεκδικήσουν την εφαρμογή των δικαιωμάτων των μειονοτήτων’.
Κλείνοντας τόνισε: «Με θάρρος και ελπίδα στον αγώνα!»

Οι Προσκεκλημένοι
Η εκδήλωση για την επέτειο αυτή ενισχύθηκε και από δύο Έλληνες βουλευτές. Ήρθαν ο Μιχάλης Παντούλας, βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ και ο Στάθης Θεοδωρής(?) (σ.σ. πιθανόν θα εννοεί ο συντάκτης τον Στάθη Κωνσταντινίδη)  από τη Φλώρινα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν να δώσουν θάρρος στους «Έλληνες» της Αλβανίας, γράφει η αλβανική εφημερίδα και σημειώνει με εισαγωγικά τη λέξη αυτή.


οι πληροφορίες από http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου