Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών γονέων στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Αχαρνών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ.

Κύριοι εκπαιδευτικοί.
Κύριοι διευθυντές δημοτικών σχολείων του Δήμου Αχαρνών.
Κύριοι Γυμνασιάρχες & Λυκειάρχες των σχολείων του Δήμου Αχαρνών.

Με πικρία διαπιστώνουμε, ως Βορειοηπειρώτες(πάνω από χίλιοι) κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών, να προφέρονται από τα χείλη του προσωπικού Σας, τα παιδιά μας, (τα οποία έχουν γεννηθεί εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ) ως «ξένα» ή ως «αλβανόπαιδα» στα σχολεία.
Μας κάνει εντύπωση, και πως είναι δυνατόν, να μην μπορεί να διακρίνει ο εκπαιδευτικός κόσμος τους Έλληνες της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, της αιματοβαμμένης και γενέτειρας των μεγάλων ευεργετών της μητέρας Πατρίδος, της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αν ζούσαν οι ΖΑΠΠΑΣ, ΑΡΣΑΚΗΣ, ΜΠΑΝΚΑΣ, ΣΙΝΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ κ.λ.π. (Βορειοηπειρώτες ευεργέτες) πως θα αντίκριζαν τέτοια ταπείνωση από την ίδια την μάνα ΕΛΛΑΔΑ προς τα τέκνα της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ;
Δεν θα ήταν ορθό να σας αναλύσουμε, εμείς, την ένδοξη ιστορία της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ αρχής γενομένης από τον Αυτονομιακό Αγώνα του 1914, το ηρωικό έπος του 1940 που γράφτηκε στα βουνά της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ και το οποίο έπος δεν είναι αλβανικό διότι το βάψαμε με αίμα και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ !

Δυστυχώς, μετά η ΕΛΛΑΣ κάτω από την πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων, απεμπόλησε τα δίκαια επί της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ και έτσι άφησε το ελληνικότατο αυτό τμήμα της Ηπείρου στο έλεος του τυραννικού καθεστώτος των Αλβανών.
Έτσι συντελέσθηκε η πιο σύγχρονη γενοκτονία εις βάρος των Βορειοηπειρωτών με μαζικές δολοφονίες, εξορίες, λεηλασίες και κυρίως με την αφαίρεση κάθε ίχνους ελληνικής ύπαρξης όπως:
- αφαίρεση της ελληνικής εθνικότητας εκτός μειονοτικών περιοχών,
- κατεδάφιση των εκκλησιών και απαγόρευση κάθε θρησκευτικής ελευθερίας,
- κατακερματισμό της μητρικής μας γλώσσας, της Ελληνικής!

Ενώ όλα αυτά συνέβαιναν πίσω από τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα του καθεστώτος, η μάνα ΕΛΛΑΣ κώφευε και κωφεύει με αποτέλεσμα σήμερα να δολοφονούνται Βορειοηπειρώτες γιατί μιλούν ΕΛΛΗΝΙΚΑ! (πρόσφατη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στην ηρωική Χειμαρρα).
Ενώ θα έπρεπε να διδάσκεται η ιστορία της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ στην σχολική διδασκαλία της ελληνικής Πολιτείας για να μαθαίνουν και τα παιδιά μας την ιστορία, εντούτοις τα προσβάλουν με το να τα αποκαλούν ως «αλβανόπαιδα»…
Και ούτε λέξη αναφέρουν τα βιβλία περί ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ λες και είναι έγκλημα και ποινικά κολάσιμο!
Σεβαστοί μας, εκπαιδευτικοί, αυτά συμβαίνουν δυστυχώς και έχουμε υποχρέωση να τα τονίσουμε μέσω αυτής της επιστολής.
Έρρωσθε και ευδαιμονίστε και την πολυθλίμονο ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ μην λησμονείτε!

Στις Αχαρνές, ημερομηνία 25 -2-2011

Οι γονείς Βορειοηπειρωτών μαθητών των σχολείων του Δήμου Αχαρνών

* Κοινοποίηση: Προς τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σωτήρη Ντούρο (γραφείο Δημάρχου)

* O εκπρόσωπος ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ. ΓΚΙΖΕΛΗΣ
ggizelis.tee@gmail.com

3 σχόλια:

  1. kala kai sto arvanitiko menidi ksenoi oi boreiipeirotes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oi arbanites me mas einai oi xeiroteroi.
    kai apo thn ali den ftaine kai aytoi,EDTO exei parei o kathe Ali poz den gnwrizei katholou elhnika.
    to keimeno einai perissotero synaisthimatiko tha mporouse na itan ligo pio emperistatwmeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο πάει και τα σχόλια γίνονται όλο και πιο "αντιαρβανίτικα". Δυστυχώς για άλλη μια φορά ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην δημοσιεύουμε κάποιες γνώμες όταν μάλιστα αυτές συνοδεύονται από βρισιές. Άλλο ήταν το θέμα και αλλού πήγε.
    Και για όσους δεν γνωρίζουν ας ψάξουν για τους Αρβανίτες της Χασιάς και των Αχαρνών που πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821 στην Αττική και απελευθέρωσαν την Αθήνα στις 25 Απριλίου 1821, όπως τους οπλαρχηγούς Μελέτη Βασιλείου και Αναγνώστη Κιουρκατιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή