Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι Αλβανοί δείχνουν να φοβούνται την απογραφή, εμείς τι θα κάνουμε;

Ο αντιπρόεδρος του  Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας, Κρέσνικ  Σπαχίου, κατήγγειλε τις καταχρήσεις που γίνονται  στην περιοχή της Κορυτσάς για την αλλαγή της εθνικότητας των κατοίκων της.
«Υπάρχει μια έντονη τάση να μεταβληθεί η εθνικότητα των κατοίκων της περιοχής της Κορυτσάς. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάχρηση, της αλλαγής ιθαγένειας. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την αλβανική καταγωγή μας», δήλωσε ο Spahiu.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και το Δικαστικό Συμβούλιο της Κορυτσάς, εκφράζοντας την έκπληξή του, για τις "μεθοδεύσεις" που γίνονται στην περιοχή.
Φέτος η αναμενόμενη απογραφή των εθνοτήτων στην Αλβανία, έχει κεντρίσει τις συζητήσεις που γίνονται δημόσια, για τoν πληθυσμιακό όγκο των εθνοτήτων στη χώρα.

 Τίτλος: «Spahiu: Ndal ndryshimit të kombësisë»
Δημοσίευση: Botasot, 7-2-2011


Ο γνωστός πολιτικός  Sabri Godo, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εκκλήσεις για αλλαγή ιθαγένειας, είπε ότι αυτό είναι ένα νομικό πρόβλημα μεταξύ της Αλβανίας και των Ελληνικών Περιφερειών.
Ο Γκόντο υποστήριξε ότι οι αιτιάσεις του Νίκολα Γκέιτζ (Nicholas Gage) και  του Έλληνα προξένου, στην Κορυτσά, είναι απαράδεκτες.
«Αυτοί είναι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται από το παρελθόν και δεν κατανοούν  την σημερινή πραγματικότητα, ότι, δηλαδή, τα Βαλκάνια είναι ενταγμένα στην Ευρώπη και η Αλβανία είναι ενταγμένη στο ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου τα σύνορά της είναι απαραβίαστα».
Αυτό δηλώνει, ό, τι είναι  εντελώς εκτός πραγματικότητας. Δεν ρωτώ ποια είναι τα αιτήματά τους και τι θα προκύψει στην συνέχεια, το ερώτημά μου είναι τι πρέπει να κάνει η αλβανική κυβέρνηση ώστε να σταματήσει αυτά τα στοιχεία τα οποία έχουν ως σκοπό, πραγματικά, να χαλάσουν τις σχέσεις μας με την Ελλάδα, δημιουργώντας καταστάσεις που θα μπορούσαν να έχουν ξεσπάσματα και από τα δύο μέρη», δήλωσε ο Γκόντο.

Σύμφωνα με τον προαναφερόμενο Αλβανό πολιτικό:
«η εγγραφή με βάση την εθνικότητα και τη θρησκεία όπως  ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι των ελληνικών περιφερειών, στοχεύει στη δημιουργία ενός ‘προηγούμενου’ που σύμφωνα με την φαντασία τους, υποδηλώνεται ως ένα δημοψήφισμα  που βασίζεται στο ό, τι  αφού οι Έλληνες στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ετάφησαν στα μέρη αυτά, αυτά είναι ελληνικά καθώς και ό, τι, πολλοί Έλληνες ζουν στην Κορυτσά και στο Αργυρόκαστρο, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

Τίτλος: «Godo: Ndryshimi i kombësisë, problem i drejtësisë»
Δημοσίευση: Start, 7-2-2011, 17:56

πληροφορίες από: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου