Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Εγκαινιάστηκαν στη Χειμάρρα τα γραφεία του Κόμματος των Ελλήνων

Η ομιλία του προέδρου Χρ. Κίτσιου στα εγκαίνια και οι δηλώσεις του για την απογραφή πληθυσμού και την παρέμβαση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Δικαιοσύνης


Στα πλαίσια  της προγραμματισμένης διεύρυνσης της πολιτικής δραστηριότητας της  «Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  για το Μέλλον» και της δημιουργίας  των τοπικών της οργανώσεων σε όλη την επικράτεια, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 εγκαινιάστηκαν τα  γραφεία του κόμματος των Ελλήνων στη Χειμάρρα. 
Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν αρκετοί Χειμαρραίοι που ενστερνίστηκαν και υποστήριξαν πρώτοι την πλατφόρμα του ΕΕΜΜ - ΜΕGA, καθώς και κλιμάκιο του προεδρείου του Κόμματος με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Χρηστάκη Κίτσιο. 

Την έναρξη της δραστηριότητας εξ ονόματος των Χειμαρραίων έκανε ο πρωτεργάτης της ίδρυσης της οργάνωσης στη Χειμάρρα κύριος Δημήτρης Λαζάρης,  ο οποίος με βαθιά συγκίνηση μεταξύ άλλων, είπε: «Αρχίζουμε έναν αγώνα νόμιμο, σοβαρό και υπεύθυνο για να ενώσουμε όλους τους ΄Ελληνες Βορειοηπειρώτες που πραγματικά νοιάζονται για την επίλυση των κοινών τους προβλημάτων και να φέρουμε αποτέλεσμα σε κάθε μάχη που αναμένεται να δώσουμε». 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος κύριος Χρηστάκης  Κίτσιος, τόνισε:

«Αγαπητοί ΄Ελληνες της Χειμάρρας,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ να εγκαινιάσουμε τα γραφεία  του Κόμματός σας, του κόμματος   "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον", το οποίο σε περίπου ένα  μήνα κλείνει ένα χρόνο από  την ίδρυσή του. Ιδρύθηκε από ΄Ελληνες, απευθύνεται στους ΄Ελληνες και θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Ελλήνων στην Αλβανία. Και αυτά είναι ξεκάθαρα στο Πρόγραμμα και στο Καταστατικό του.


Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η έναρξη της πολιτικής δραστηριότητας του Κόμματος στη Χειμάρρα και μας κάνει υπεύθυνους να προσεγγίσουμε όλους εκείνους που δεν αρκούνται στα όμορφα λόγια, αλλά με τις πράξεις τους, στον αγώνα για τη δικαίωση της Χειμάρρας και των Χειμαρραίων, που δίνουν ιδιαίτερη αξία και σημασία στο σύνολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 
Το Κόμμα "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον", στο νόμιμο και σοβαρό αγώνα που θα διεξάγει, υπολογίζει πρώτα απ’ όλα τις θυσίες και τις ταλαιπωρίες που υπέστησαν οι Χειμαρραίοι στα χρόνια της κομμουνιστικής δικτατορίας, αλλά και τις έντονες αμφισβητήσεις που ταλανίζουν την καθημερινή ζωή τους στον εξελισσόμενο 20χρονο δημοκρατικό βίο της χώρας. 
Μέλημα του κόμματός μας είναι να δρομολογήσουμε αποτελεσματικότερη στρατηγική ώστε να αναγνωριστεί επίσημα η ελληνική εθνική οντότητα των Χειμαρραίων και να εφαρμοστούν  κατά γράμμα τα δικαιώματα που απορρέουν από τις επικυρωμένες συμβάσεις για τις εθνικές μειονότητες στην Αλβανία. Γνωρίζουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι δύσκολος, με πολλά εμπόδια, αλλά αν συνδυάσουμε τη δική σας δυναμικότητα με τη νομιμόφρονα πολιτική μας, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε.

Το κόμμα  μας, στη σύντομη πολιτική πορεία που διένυσε αντιμετώπισε αλλεπάλληλες επιθέσεις που προέρχονται από  το κατεστημένο της πεπαλαιωμένης  φερόμενης ως ηγετικής ομάδας του  Ελληνισμού που εγκλώβισε θανάσιμα την αγαπητή μας Ομόνοια. Εμείς, προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες απαιτήσεις της πολιτικής, απαιτούσαμε απ’ αυτή την ηγεσία διαρκώς να προχωρήσουμε από κοινού στην αναβάθμιση του πολιτικού ρόλου της οργάνωσης, θέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών στο εσωτερικό της, προτείναμε τη συμμετοχή στον αγώνα όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις, αλλά δε βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Αντίθετα, η ηγεσία αυτή χωρίς να υπολογίσει τη λαϊκή απαίτηση για αλλαγή, προχώρησε αλαζονικά στην 8η Συνδιάσκεψη και με αντιδημοκρατικές ενέργειες κατοχύρωσε την αυταρχική της συμπεριφορά.

Το Κόμμα  των Ελλήνων ιδρύθηκε με βάση την  ιδέα της Ομόνοιας και όλο το πρόγραμμά  του στοχεύει στην αποκατάσταση της  δημοκρατίας στους κόλπους του  Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αφού προετοιμάζει την υποδομή ώστε το καλοκαίρι να διεξαχθούν γενικές εκλογές για τον Πρόεδρο και το Εθνικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή χωρίς εξαίρεση όλων των Ελλήνων που ενστερνίζονται αυτή την πρόταση.
Παράλληλα, δεσμεύει τις πνευματικές δυνάμεις του τόπου να συνεισφέρουν ενεργά στη διευθέτηση των προβλημάτων και προωθεί την ανάπτυξη για την επιστροφή των ανθρώπων μας στα πατρώα εδάφη, έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημόσια Ελληνική Παιδεία, για την κατοχύρωση των ιδιοκτησιών, για τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή.

Στις  επικείμενες εκλογές το Κόμμα  μας κατεβαίνει ανεξάρτητο από τις  άλλες πολιτικές δυνάμεις της  χώρας και διεκδικεί να πετύχει  στην τοπική εξουσία εκείνο που ενδιαφέρει τον πολίτη και όχι εκείνο που  επιθυμούν τα πρόσωπα ή η ηγεσία. Και στη συνέχεια, ο κάθε αιρετός θα απολογείται στο Εθνικό Συμβούλιο για το έργο του και για τη συμπεριφορά του απέναντι στα προβλήματα του λαού που τον εξέλεξε. Σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση της διοικητικής διαίρεσης της χώρας το Κόμμα μας προτείνει την ένταξη της Χειμάρρας στον κορμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για να είναι όσο πιο αποτελεσματική η διοίκηση και η διαχείριση των φυσικών και οικονομικών πόρων για την ταχύτερη βελτίωση της διαβίωσης στον τόπο μας.

Στα πλαίσια  της καμπάνιας της απογραφής του πληθυσμού καλούμε όλους τους ΄Ελληνες να δηλώσουν ανεπιφύλακτα την εθνικότητα και το θρήσκευμά τους, χωρίς να φοβηθούν από τις σκληρές πιέσεις που ασκούν διάφορα κυκλώματα στη χώρα, γιατί το δικαίωμα αυτό είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά αλλά καλύπτεται και από τις διεθνείς συμβάσεις για τις εθνικές μειονότητες. Το κόμμα "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" θα είναι δίπλα σας και θα προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια ώστε κανείς να μην εξαιρεθεί από το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της εθνικότητας. ΄Αλλωστε οι Χειμαρραίοι δικαιούνται αυτή την ελευθερία περισσότερο από κάθε άλλον γιατί δοκίμασαν πριν από 65 χρόνια τη μέγιστη προσβολή της ελληνικής συνείδησης και καταγωγής τους από το σκληρό δικτατορικό καθεστώς εκείνης της εποχής.
Τα γραφεία  που ανοίγουμε σήμερα στη Χειμάρρα είναι ακριβώς για να  έρθουμε κοντά σας, να εισακούσουμε την άποψή σας και να σας προστατεύσουμε. 
Καλορίζικα τα γραφεία του κόμματος "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" στη Χειμάρρα. 

Ζήτω  η Χειμάρρα!».

Μετά  από την ομιλία του προέδρου ακολούθησε συζήτηση με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους της περιοχής για το θέμα της απογραφής του πληθυσμού και των κατοικιών, καθώς εκφράστηκαν και προτάσεις για την οργάνωση εκστρατείας για τη νίκη του κόμματος στις τοπικές εκλογές.

Στα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο κύριος Κίτσιος έκανε έκκληση σε όλους του ΄Ελληνες να συμμετάσχουν χωρίς δισταγμό στην απογραφή του πληθυσμού και να μην τους κυριεύσει ο φόβος από τις αντισυνταγματικές και έκνομες πιέσεις που ασκούν συγκεκριμένα κυκλώματα στην Αλβανία, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την ωμή παρέμβαση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Δικαιοσύνης Κρεσνίκ Σπαχίου, ο οποίος ασκεί πίεση στα δικαστήρια να μην δικαιώσουν τα αιτήματα επαναφοράς της εθνικότητας Ελλήνων που τους αφαιρέθηκε από το σύστημα της δικτατορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου