Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Διεθνώς καταζητούμενος ο Ναούμ Ντίσιος


Μια αποκλειστική είδηση της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR»!

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς, Ναούμ Ντίσιου, εξέδωσε η αλβανική αστυνομία. Ο Ναούμ Ντίσιος έχει καταδικαστεί με ένα χρόνο φυλάκιση για υποτιθέμενες βλάβες που προκάλεσε σε νεκροταφείο στο χωριό Μπομποστίτσα, στην προσπάθειά του να φτιάξει τον δρόμο που οδηγεί σε Ελληνικό μνημείο για τους πεσόντες του ’40. 

Το όνομα του πλέον έχει καταγραφτεί στις λίστες της Interpol μετά από αίτηση της αλβανικής αστυνομίας η οποία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον Ντίσιο στην οικία του.

«Σύμφωνα με το νόμο, σε περίπτωση που κάποιο άτομο δεν έχει εντοπιστεί εντός 3 μηνών από την στιγμή που το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση για την καταδίκη του, τότε ζητείται από την Interpol ο εντοπισμός και η σύλληψη του ατόμου. Έτσι, λοιπόν, πράξαμε και στην περίπτωση του Ντίτσιου», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Κορυτσάς. Επίσης, διευκρίνισε ότι όλον αυτό τον καιρό έχουν γίνει συνεχείς έλεγχοι, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μετά από αυτές τις διαδικασίες που ακολούθησε η αστυνομία της Κορυτσάς, πλέον είναι σε αναμονή της δράσης της Interpol για την σύλληψη του Ντίσιου, ως διεθνώς καταζητούμενο άτομο. Πριν μερικούς από μήνες το Δικαστήριο της Κορυτσάς εξέδωσε την τελική απόφαση καταδίκης του προέδρου της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλους του προεδρείου του ΕΕΜΜ-MEGA, ενός έτους φυλάκισης χωρίς αναστολή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ντίσιος δεν προέκυψε να έχει περάσει τα σύνορα για την Ελλάδα καθώς δεν είναι εγγεγραμμένος στο σύστημά της στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η υπόθεση Ντίσιου έφερε αντιρρήσεις και στην Ελληνική πλευρά η οποία απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα των τριών δικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ως ανεπιθύμητα πρόσωπα και επικίνδυνοι για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου