Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο Γεν. Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος ο μόνος πολιτικός αρχηγός που στις πρώτες μετεκλογικές δηλώσεις αναφέρθηκε στη Βόρειο Ήπειρο - Οριστικά εκτός Βουλής ο ΛΑ.Ο.Σ.

Στις πρώτες τηλεοπτικές δηλώσεις που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου "Χρυσή Αυγή" Νίκος Μιχαλολιάκος λίγα λεπτά μετά την δημοσίευση των πρώτων exit polls είπε μεταξύ άλλων:
«...Θα αγωνιστούμε με συνέπεια για όλα τα εθνικά θέματα, για Μακεδονία, Βόρειο Ήπειρο, για την τουρκική απειλή στο Αιγαίο, ενάντια στην τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη. Θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες...».
Αποτέλεσε έτσι τον μοναδικό αρχηγό κόμματος που μπήκε στη Βουλή των Ελλήνων ο οποίος έκανε μία αναφορά για την ιδιαίτερη πατρίδα μας. 
Η Χρυσή Αυγή κατάφερε παρά την πόλωση που καλλιεργήθηκε τον τελευταίο μήνα να διατηρήσει τα ποσοστά της στα ίδια περίπου επίπεδα με μικρές απώλειες, στο 6,9% αλλά στην νέα Βουλή αντί για 21 βουλευτές που ανέδειξε στις 6 Μαΐου θα έχει 18.
Να σημειωθεί ότι το εθνικιστικό κόμμα είχε και στις δύο ψηφοφορίες ισχυρή υποστήριξη από τους Βορειοηπειρώτες που έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά και ηθική συμπαράσταση από άλλου τόσους που δεν απέκτησαν ακόμα την ελληνική υπηκοότητα. 


Αντίθετα εκτός Βουλής έμεινε οριστικά ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος από το 2,9% της 6ης Μαΐου έπεσε στο 1,57%.
Από την πλευρά μας όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν το μόνο κόμμα που συνδιοργάνωσε εκδηλώσεις στη Βόρειο Ήπειρο - αναφερόμαστε στις επετείους για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας τον Μάιο του 2010 και του 2011 - ενώ ήταν και το μοναδικό κόμμα το οποίο έφερε ως αιτία τον μη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών, για την καταψήφιση της ένταξης και σταθεροποίησης της Αλβανίας με τις ευρωπαϊκές κοινότητες (15-1-2009) και για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ (17-2-2009) σε ανάλογες ψηφοφορίες στην Βουλή των Ελλήνων. 
Στις 31 Αυγούστου 2011 σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. είχε φέρει προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τις εξελίξεις γύρω από το Βορειοηπειρωτικό με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του ζητήματος από την ανακήρυξη της Αυτονομίας το 1914. Η ερώτηση επανακατατέθηκε στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου 2011, αλλά την ημέρα που είχε οριστεί η συζήτηση της, 4 Νοεμβρίου 2011, γινόταν η ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ώστε να διαλυθεί μετά από δύο μέρες! 


Ας ελπίσουμε ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία ως πρώτη δύναμη που αναδείχθηκε στις εκλογές και αναμένεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όσο και τα κόμματα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και "Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή" ως δεξιά - πατριωτική αντιπολίτευση θα νοιαστούν για την επίλυση των ζητημάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου