Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό


Μελετήστε το και βγάλτε τα συμπεράσματα σας

του πολιτικού μηχανικού Αλέξη Τσάκα

  Ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα είναι ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλόσοφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλόσοφους.

Στο πρώτο του βιβλίο με τίτλο: « Η γέννηση της τραγωδίας» 1872 - κεφάλαιο 15 γράφει : «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικο-ευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε και αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φτηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

  Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που έχει το νεύρο να ονομάζει βαρβαρικά ότι δεν έχει δημιουργηθεί στο έδαφός του…. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς του δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχτεί  ανεπαρκή να διαταράξουν την υπεροχή των Ελλήνων.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νοιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια που και που, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους , οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο , την οποία αυτοί ξεπερνούν με το αχίλλειο πήδημα».

Όπως βλέπουμε ο Νίτσε κάνει μια ιδιαίτερη μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι είναι μπροστά από την εποχή του.
  Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας, σε συνδυασμό με την δυσπιστία που υπάρχει τώρα για τους Έλληνες, έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας και προχωρούν στο να βρίζουν τους Έλληνες κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται γιατί τόσο μένος γύρω από ένα λαό με μια τόσο λαμπρή ιστορία και έναν αξιοζήλευτο πολιτισμό;

  Και δεν φτάνει μόνον αυτό, φύτεψαν σ’ αυτή τη χώρα, για να την καταστρέψουν από μέσα κατά καιρούς διάφορα υποκείμενα, μάλιστα και πρωθυπουργό με εβραϊκή και Ιεχωβάδων καταγωγή…
Η ελπίδα όμως είναι ένα όνειρο που ξυπνά, μας μαθαίνει ο Αριστοτέλης και αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου