Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κόμμα ΕΕΜΜ: Η μητέρα πατρίδα να δώσει στους Βορειοηπειρώτες κίνητρα παραμονής στις εστίες τους και όχι κίνητρα διωγμού


216

Το κόμμα  « Eθνική Eλληνική Mειονότητα  για το Μέλλον» παρακολουθεί με ιδιαίτερο  προβληματισμό την έκταση που  πήρε  τις τελευταίες μέρες στα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  το θέμα της έκδοσης βιβλιαρίων απορίας σε Βορειοηπειρώτες , που κατά τους ισχυρισμούς   του Δήμου Ιωαννιτών, ορισμένοι κάτοχοι αυτών δεν διαμένουν μόνιμα στα Ιωάννινα.
 Μας θλίβει η διαπίστωση ότι ακόμα και σήμερα, που η Ελλάδα είναι γεμάτη από παράνομους μετανάστες, υπάρχουν Έλληνες που εξισώνουν τους λαθρομετανάστες με τους Έλληνες που ζουν εκτός των συνόρων του ελληνικού κράτους. Ευτυχώς όπου αυτοί είναι πολύ λίγοι. Οι πραγματικοί  Έλληνες όμως συμμερίζονται την άποψη ότι το ελληνικό έθνος δεν τελειώνει στην Κακαβιά.

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός απομονωμένος επί δεκαετίες από τον εθνικό κορμό,  αλύγιστος όμως στην πίστη και τα εθνικά φρονήματα, θεώρησε την έκδοση των βιβλιαρίων αυτών, ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και υποστήριξη από τη μητέρα πατρίδα προς τους διαμένοντες στις πατρογονικές εστίες Βορειοηπειρώτες.
Ζητούμενο για το κόμμα μας ήταν και εξακολουθεί να είναι, το πώς οι Βορειοηπειρώτες θα παραμείνουν σε αυτές τις εστίες και όχι πως θα τις εγκαταλείψουν φεύγοντας  στην Ελλάδα για την εξασφάλιση κάποιας στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης, το πως θα στηρίξει τους διαμένοντες στα πάτρια εδάφη και όχι το πώς θα τους δώσει “κίνητρα” να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.

Προφανώς τις εθνικές προεκτάσεις μιας τέτοιας πολιτικής που προσπαθούμε να εφαρμοστεί στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, ορισμένοι δεν μπορούν να την αντιληφθούν και επιχειρούν να την κατασυκοφαντήσουν, γενικεύοντας ενδεχομένως κάποιες ακραίες περιπτώσεις, που όμως σε καμία περίπτωση δεν αφορούν το σύνολο των άπορων ομογενών.

Με την αγωνία και την ευθύνη που μας διακρίνει για τον τόπο μας, κάνουμε έκκληση στα ΜΜΕ και γενικά στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος, να αφήσουν εκτός της  “μάχης” των εντυπώσεων τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Καλούμε επίσης τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση με πρωθυπουργό  τον Αντώνη Σαμαρά , να παρέμβει και να εφαρμόσει τις εγκυκλίους που ισχύουν σε όλη τη χώρα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τα εθνικά ζητήματα αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία. 

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το ότι ο μόνος Δήμος που ανακίνησε το θέμα αυτό είναι ο Δήμος που αποτελεί την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος λόγω της γεωγραφικής και πολιτισμικής εγγύτητας με την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, πιστεύαμε ότι  θα ασκούσε μια άλλη πολιτική.

Είναι φανερό ότι οι ιθύνοντες του Δήμου Ιωαννιτών  μοιάζει να μην  διδάχτηκαν από τους Ηπειρώτες και ιδίως τους Βορειοηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες, που προσέφεραν  τα πάντα για την Ελλάδα και όχι μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.


Αγ. Σαράντα 27.06.2012  
Εκ του  Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου