Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αλ. Καχριμάνης: Πολίτες β’ κατηγορίας οι Βορειοηπειρώτες για τον ΣΥΡΙΖΑ!

- Πολιτική κόντρα με αφορμή τα βιβλιάρια  απορίας
- Διερεύνηση ευθυνών ζητά η Εκλογική Επιτροπή Ιωαννίνων



• Νέο «επεισόδιο» στο ζήτημα των βιβλιαρίων των Βορειοηπειρωτών «παίχτηκε» χθες, καθώς στο «παιχνίδι» των εντυπώσεων μπήκε και η Εκλογική Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «αυτονόητες πολιτικές ευθύνες» και ζητά να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη, του πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα,  αλλά και  των αρμοδίων υπουργών που εξέδωσαν εγκυκλίους εξαίρεσης των Βορειοηπειρωτών από την ΚΥΑ που είχε υπογραφεί, συνδέοντας το όλο ζήτημα με την ανακοίνωση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» για τις εκλογές στην Ελλάδα. «Είναι εξόφθαλμη η υποκρισία αυτών, που κραυγάζουν εναντίον της παροχής υπηρεσιών υγείας στους μετανάστες, αλλά μοιράζουν κρυφά βιβλιάρια στην εκτός των συνόρων εκλογική τους πελατεία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν όμως και η απάντηση του Περιφερειάρχη, που κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν έχει αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ μεταναστών και ομογενών, ενώ του ασκεί και κριτική για την αδιαφορία που επιδεικνύει για τον Ελληνισμό της Αλβανίας. 

«Οι τοπικοί εκπρόσωποί του, δυστυχώς,  την ίδια περίοδο που «μάχονται» κατά του ρατσισμού,   κατατάσσουν  τους ομογενείς  μας σε πολίτες β’ κατηγορίας, αγνοώντας ότι πολλοί εξ αυτών έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών», τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία προσθέτει ότι η προεκλογική ανακίνηση του ζητήματος δεν έγινε από τον ίδιο, ενώ όσον αφορά την έκδοση των βιβλιαρίων σημειώνει ότι έγινε με απόλυτη διαφανή διαδικασία  «με καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα» και ας μη σπεύδουν να βγάζουν συμπεράσματα για  την απόφαση που μπορεί να βγάλει η Δικαιοσύνη«. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου