Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Περιφερειάρχης Ηπείρου για τα βιβλιάρια απορίας: Οι υπηρεσίες έκαναν το καθήκον τους για τους Βορειοηπειρώτες!



Μόνο στο Δήμο Ιωαννιτών άλλαξε το καθεστώς!...

• Η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας για τα βιβλιάρια απορίας των Βορειοηπειρωτών, οδήγησε χθες τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, να προβεί σε δηλώσεις, δίνοντας παράλληλα και έγγραφα του Υπουργείου Υγείας, βάσει των οποίων οι υπηρεσίες των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων εξέδιδαν τα βιβλιάρια. 


Συγκεκριμένα πρόκειται για έγγραφα του 2007 και 2009 τα οποία επέτρεπαν να εκδίδονται και σε ομογενείς που δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος. Ωστόσο το καθεστώς άλλαξε το 2011 με νεώτερο έγγραφο του Υπουργείου. Το εντυπωσιακό είναι ότι  το έγγραφο αυτό απευθύνεται μόνο στο Δήμο Ιωαννιτών, που είχε στείλει (άγνωστο για ποιο λόγο) σχετικό ερώτημα. 


«Οι υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας διαχρονικά έκαναν το καθήκον τους», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και ένα γενικότερο μήνυμα για τους Βορειοηπειρώτες:

«Ας μη ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε νοσοκομείο στο Αργυρόκαστρο με δαπάνες του Ελληνικού κράτους για να βοηθηθούν οι ομογενείς της Βορείου Ηπείρου. Όταν η πατρίδα γνωρίζει ότι έχει μια Μειονότητα δίπλα, η οποία πέρασε τα πάνδεινα είχε την ηθική υποχρέωση να τους στηρίξει. Τώρα, που άλλαξαν τα οικονομικά γενικότερα, άλλαξε και την πολιτική της. Είμαστε από αυτούς που πιστεύουμε στον Ελληνισμό και  θεωρούμε ότι το κράτος έκανε διαχρονικά το πρέπον ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση».






ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου