Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Έτοιμος για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης


• Έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να φθάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εμφανίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 


Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», λέγοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος θεωρεί την επαναλειτουργία της Σχολής το επιστέγασμα της θητείας του, έχει αρχίσει να κουράζεται από τα συνεχή πισωγυρίσματα της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.
Κατά το δημοσίευμα της «Χουριέτ», αν η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν επαναλειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2012, τότε θα ξεκινήσει η νομική διαδικασία. Η περίπτωση της Χάλκης δεν αφορά στα διοικητικά και όχι στα αστικά δικαστήρια. Πηγές από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τις οποίες επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για να προχωρήσει η επαναλειτουργία.
Η πρώτη κίνηση θα γίνει προς το υπουργείο Παιδείας και αν αυτή δεν ευδοκιμήσει τότε το Πατριαρχείο θα κινηθεί δικαστικά.ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου