Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπερασπιζόταν την κομμουνιστική Αλβανία στους διεθνείς οργανισμούς


Απόσπασμα της εγκυκλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, με ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου 1989, για το ΤΡΙΗΜΕΡΟΝ ΠΕΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ επί τη συμπληρώσει 75 ετών από της ανακηρύξεως της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.


... Και η Μάνα Ελλάδα, θα πήτε πάλιν, τι κάνει; Τι κάνει; Παρακολουθεί απαθώς απαθώς το σχέδιον του εξαλβανισμού της Βορείου Ηπείρου.
Δεν το βλέπομεν; Που είναι η πνευματική ηγεσία του τόπου, δια να ηγηθή εθνικής σταυροφορίας; Απουσιάζει. Που είναι οι «δημοκρατικές» νεολαίες μας, να πάρουν, όπως τότε, το θέμα στα χέρια τους; Αναλίσκονται εις τους αγώνας υπέρ της Χιλής, και του Σαλβαδόρ και της Νικαράγουα... Και οι ευαίσθητοι «ειρηνιστές» της Πατρίδος μας; Αυτοί τρέχουν στην Άγκυρα ασθμαίνοντες δια να υπερασπισθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τούρκων αριστερών. Και η Βόρειος Ήπειρος; Μα... δεν υπάρχει!

Τι κάνει εν συνεχεία η υπεύθυνος Πολιτεία, το Κράτος, η Ελληνική Κυβέρνησις;
Όχι μόνον δεν διαμαρτυρήθηκε μέχρι τώρα όπως διαμαρτύρεται η Αλβανία δια το Κοσσυφοπέδιον – δια τον συνεχιζόμενον απάνθρωπον διωγμόν της Ελληνικής Μειονότητος εν Αλβανία και μετά την άρσιν του εμπολέμου – αλλά κάνει κάτι χειρότερον. 
Έχει αποδυθεί εις ένα άχαρο αγώνα, προκειμένου να πεισθή τόσον η διεθνής κοινής γνώμη, οι Διεθνείς Οργανισμοί, όσον και ο Ελληνικός Λαός ότι η Αλβανία δεν ποδοπατεί, αλλά σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και ότι οι αδελφοί μας «μπορεί να μην έχουν εκκλησίες και σταυρούς», κατά την ΕΡΤ, περνούν όμως καλά. 
Αυτό δεν ήταν το νόημα της αποχής του Έλληνος αντιπροσώπου, τον παρελθόντα Μάιον, από την ψηφοφορίαν του Ο.Η.Ε., δια να μη καταδικασθεί η Αλβανία, όπως και δεν κατεδικάσθη χάρις εις την Ελληνικήν ψήφον;

Το ίδιο δεν έγινε και προ δύο μηνών εις το Ευρωκοινοβούλιον, όπου επάσχιζε ο Έλλην αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών να διασκεδασθούν οι τεκμηριωμένες κατηγορίες κατά της Αλβανίας και μάλιστα εκ μέρους σοσιαλιστών Ευρωβουλευτών;
Κατακαημένε, πικραμένε και προδομένε λαέ της Βορείου Ηπείρου! Τώρα, δεν είναι ξένοι, αλλά Έλληνες αυτοί που σε ξεπουλούν!...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Στη φωτογραφία ο φιλοαλβανός Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 1985-1989 Θεόδωρος Πάγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή