Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το "Δίκτυο '14" καλεί τους Βορειοηπειρώτες σε αποδοκιμασία της ελληνικής τρόικας


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ… ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

 ΔΥΚΤΙΟ’14
  
Αθήνα 8.2.2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητοί συμπατριώτες

Η τρόικα της ελληνικής Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) αποφάσισε να αφαιρέσει τις συντάξεις του ΟΓΑ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους υπερήλικους Βορειοηπειρώτες, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και οι Βορειοηπειρώτες είναι για αυτούς ένα πρόβλημα που εμποδίζει τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς και τα σχέδια τους για τον αφελληνισμό της Β. Ηπείρου. Ένα εθνικό ζήτημα  που δεν βοηθά, κατ’ αυτούς, τις «φιλικές» σχέσεις  που θέλουν να αναπτύξουν με τη γείτονα Αλβανία. 

Από την αρχή που δόθηκε αυτό το βοήθημα του ΟΓΑ, στους Βορειοηπειρώτες υπερήλικες, προϋπόθεση που έθετε ο νόμος ήταν να εγκαταλείψουν τα ιερά αιματοβαμμένα  χώματα της Βορείου Ηπείρου και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Τα σπίτια ρήμαξαν στη Βόρειο Ήπειρο, τα χωριά άδειασαν και έγιναν εύκολη λεία στα χέρια των αλβανών ληστών.

Οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, στην πλειοψηφία τους, μη έχοντας άλλα έσοδα που θα τους επέτρεπαν να ζήσουν αξιοπρεπώς μετά τα όσα δεινά τράβηξαν από την κομμουνιστική δικτατορία, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα για να μπορέσουν να ζήσουν  αξιοπρεπώς και να έχουν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Έρχεται τώρα η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και τους σπρώχνει στη κόλαση. Στην Ελλάδα δεν έχουν πώς να ζήσουν και στη Βόρειο Ήπειρο δεν έχουν ούτε καν το σπίτι τους. Η μόνη λύση που τους απομένει είναι να επιστρέψουν στα χωριά τους και να πεθάνουν στα ερείπια των σπιτιών τους αβοήθητοι και εγκαταλειμμένοι από την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς και οι συνοδοιπόροι του στην κυβέρνηση αποφάσισαν να προδώσουν για άλλη μια φορά τη Βόρειο Ήπειρο και τους Βορειοηπειρώτες.  
Αποφάσισαν να αφήσουν τους Βορειοηπειρώτες μόνους τους και αβοήθητους την ώρα που το ανθελληνικό εθνικιστικό κλίμα και η τρομοκρατία στην Αλβανία λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και η ζωή των Βορειοηπειρωτών στα πατρώα εδάφη δυσκολεύει και γίνεται ανυπόφορη.


Τα ανθρώπινα και μειονοτικά μας δικαιώματα καταπατούνται, οι περιουσίες μας υφαρπάζονται από τους Αλβανούς, η παιδεία μας έχει καταντήσει σε οικονομικό παζάρι απαίδευτων ανθρωπάριων  ενώ η πολιτική μας εκπροσώπηση στην Αλβανία έχει καταντήσει εργαλείο των αλβανικών κομμάτων και γρανάζι του ξεπουλήματος κάθε εθνικής αξιοπρέπειας.    
Τα λόγια τους, όταν μιλούσαν για τη Βόρειο Ήπειρο και τους Βορειοηπειρώτες, «έσταζαν πόνο για το δράμα των Ελλήνων στην Αλβανία» και τα δάκρυα τους έρεαν καυτά στα μάτια τους. Μόνο που αποδείχτηκαν λόγια κούφια και δάκρυα κροκοδείλου.

Αγαπητοί συμπατριώτες

Επειδή όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε με υπερηφάνεια τους υπερήλικες γονείς μας ας αρχίσουμε όλοι μαζί των αγώνα για την εθνική μας επιβίωση κόντρα  στην αντεθνική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, κόντρα στην ανθελληνική πολιτική της κυβέρνησης Μπερίσα.
Σας προσκαλούμε σε εγρήγορση και σε σκληρό αγώνα. Η αρχή ας γίνει στην επέτειο της Αυτονομίας όπου δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν πολιτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ακόμα και κάποιους πατριδοκάπηλους του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 
Την δική τους εκτίμηση για τους αγώνες και τα πάθη των Βορειοηπειρωτών την είδαμε με την απόφασή τους να διακόψουν το βοήθημα του ΟΓΑ προς τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.

Αδέρφια Βορειοηπειρώτες,
Κόντρα στην ανθελληνική πολιτική της κυβερνητικής τρόικας, για τον αφελληνισμό της ιδιαίτερης πατρίδας μας,  εμείς οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, να στήσουμε αναχώματα αγώνων υπέρ των εθνικών  δικαίων και των μειονοτικών δικαιωμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου