Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

«Όμηροι» του Δήμου Ιωαννιτών ανασφάλιστοι Βορειοηπειρώτες!


Δεν συνεδριάζει έγκαιρα η αρμόδια Επιτροπή


• Σε απόγνωση οδηγούν ομογενείς απόρους οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, που είναι επιφορτισμένες με ζητήματα πρόνοιας. 

Όπως μας  ενημέρωσαν άτομα που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων, έχουν προσκομίσει όλα τα έγγραφα που τους ζητούνται, αλλά εν τούτοις τα βιβλιάριά τους ανανεώνονται ανά τρίμηνο. Ακόμη και αν   θεωρηθεί ότι σωστά πράττουν οι Υπηρεσίες του Δήμου ως προς τη διάρκεια  των θεωρήσεων, εν τούτοις, προκύπτει ζήτημα, από το γεγονός ότι δεν  προχωρούν έγκαιρα τις διαδικασίες για την  ανανέωσή τους, με αποτέλεσμα ασθενείς που χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης να μένουν στον αέρα και να κινδυνεύει η ζωή τους. 

Όπως είπε ασθενής  στον «Π.Λ.», που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα (έχοντας μάλιστα και αναπηρία),   προσκόμισε έγκαιρα τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν από το Δήμο, ωστόσο και πάλι δεν ανανεώθηκε η ισχύς του βιβλιαρίου, με τη δικαιολογία ότι δεν συγκροτήθηκε η αρμόδια επιτροπή, η οποία όπως του ειπώθηκε  θα συνεδριάσει τον επόμενο μήνα. 
«Και έως τότε τι πρέπει να κάνουμε εμείς που χρειαζόμαστε συνεχή ιατρική περίθαλψη και αποδεδειγμένα δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα;» αναρωτήθηκε, αν και αυτό δεν δείχνει να πολυενδιαφέρει τους αρμόδιους του Δήμου Ιωαννιτών, που κατά τα άλλα διαφημίζουν τις … κοινωνικές τους πρωτοβουλίες. 

Αν αληθεύει δε  και είναι γεγονός  ότι  στέλεχος (ή μήπως και στελέχη) που εμπλέκεται στη διαδικασία,    συνηθίζει – όπως μας είπαν - απευθυνόμενο σε  διαμαρτυρόμενους Βορειοηπειρώτες να τους αποκαλεί Αλβανούς και να τους προτρέπει να μεταβούν στην Αλβανία για ιατρική παρακολούθηση, τότε το θέμα αποκτά μεγαλύτερη διάσταση. Και αυτό γιατί οι ομογενείς μας  στην Αλβανία αντιμετωπίζονται εχθρικά ως Έλληνες και εδώ ως Αλβανοί!
Και επειδή τέτοιου είδους παράπονα και  καταγγελίες  δεν γίνονται για πρώτη φορά, πρέπει άμεσα ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος,  να εξετάσουν τη βασιμότητά τους και να συστήσουν τρόπους καλής συμπεριφοράς σε όσους τυχόν παρεκτρέπονται και κυρίως να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τον τρόπο έκδοσης των βιβλιαρίων απορίας,  καθώς και  της άμεσης παράτασης της ισχύος τους.


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου