Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ώρα για ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα


  • Το πολιτικό σύστημα του ΚΕΑΔ παράγει από μόνο του σωρηδόν , τις αποδείξεις της ανήκεστης φθοράς του, της αχρηστίας του. Είναι πια αδύνατο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, στις ανάγκες μας.
 Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια  προσπάθεια του παναλβανικού κόμματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΚΕΑΔ να συνεργαστεί με τον εθνικό φορέα  ΕΕΜΜ στις εθνικές αλβανικές  βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2013. 
Μπορεί να γίνει αυτό; 

Στην πολιτική πολλά μπορεί να συμβούν, φτάνει μια ριζική αλλαγή στο τρόπο σκέψης και δράσης, όπως:

Μια μακρόχρονη πεπαλαιωμένη εξουσία  που απειλεί τους πολίτες, που  απαξιώνει το μόχθο και την  προσφορά τους, που δεν προσφέρει  καμιά προοπτική, μια εξουσία  που αισθάνεται αντίπαλο τον ίδιο το λαό της, έχει ήδη χάσει το παιχνίδι.
….Ολοφάνερα το πολιτικό σύστημα ΚΕΑΔ έχει προ πολλού καταρρεύσει, όμως μια συντηρητική αρτηριοσκληρωτική ομάδα επιμένει να το κρατάει βαλσαμωμένο, να δίνει αηδιαστικό «φιλί ζωής», σ’ ένα άψυχο σε προϊούσα αποσύνθεση πτώμα… χλευάζουν και μυκτηρίζουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, κοινωνικής αλληλεγγύης, κάθε  αίσθηση πατρίδας, έθνους, καταγωγής, ταυτότητας και δημοκρατικής συνέχειας.

Μέχρι σήμερα το ντουλικό κατεστημένο και οι σύμμαχοι του, ψάχνουν να βρουν ότι σκουπίδι να είναι, φτάνει να είναι ενάντια του εθνικού ελληνικού φορέα ΕΕΜΜ - ΜΕGΑ.

Η παρατεταμένη εξουσία του ΚΕΑΔ, η βαθιά σκουριασμένη νοοτροπία του παρελθόντος, οι συνεχιζόμενες λανθασμένες συμμαχίες με τα μεγάλα αλβανικά κόμματα, οι εκλογές της ηγεσίας ερήμην της κοινωνίας και τα συνεχιζόμενα λάθη, έχουν σαν αποτέλεσμα η ενότητα και η συνοχή της κοινωνίας μας να είναι διαλυμένη.

Για να γίνει μια προεκλογική συμμαχία ΚΕΑΔ – ΕΕΜΜ πρέπει όλα τα μέλη του  ΚΕΑΔ, από τον πρόεδρο μέχρι  τον τελευταίο μέλος του, να γίνουν μέλη του Ελληνικού Εθνικού Φορέα ΕΕΜΜ, να γίνουν συνειδητοί Έλληνες και πραγματικοί πατριώτες, πράγμα που το βλέπω όχι μόνο δύσκολο, αλλά αδύνατο. Αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις, ή οι ιδέες σου!

Το πολιτικό σύστημα του ΚΕΑΔ παράγει από μόνο του σωρηδόν, τις αποδείξεις της ανήκεστης  φθοράς του, της αχρηστίας του. Είναι  πια αδύνατο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, στις ανάγκες μας. Βυθίζει τον τόπο όλο και πιο βαθιά στην υπανάπτυξη, ατιμάζει το Ελληνικό όνομα, μας πνίγει στην ντροπή. Εικόνα απίστευτης μικροπρέπειας, ανωριμότητας, παιδαριώδης επαρχιώτικης αναγωγής, με κούφιες υποσχέσεις κοροϊδεύουν ποιόν;;; 
Μόνη ελπίδα μας να καθολικευτεί η επίγνωση της απάτης και ατιμίας. Γιατί η αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν διαπραγματεύεται. Τα δυο άλματα τους για την ανθρωπότητα σημαίνουν: Η γέννηση της κριτικής σκέψης και η ανάδυση της πολιτικής και πολιτισμικής κοινωνίας. Αλλιώς όλα θα είναι απομιμήσεις. Η φιλοπατρία είναι ο μεγαλύτερος πνευματικός πλούτος των Ελλήνων.

Και τώρα δυο προσωπικές ερωτήσεις στον κ. Ντούλε:


Πρώτη: από το διαδίκτυο ενημερώθηκα ότι στο επίσημο βιογραφικό σου που παρουσίασες στο κοινοβούλιο δεν γράφεις την καταγωγή σου. Ντρέπεσαι η φοβάσαι, ή και τα δυο;! 
Οι Έλληνες ξέρουν να κλαίνε και να γελάνε, γι’ αυτό μη ντρέπεσαι να πεις στο λαό σου την αναλυτική σου καταγωγή. Και μη φοβάσαι, ο φόβος είναι δουλεία, μη λατρεύεις το χρήμα, είναι καλός υπηρέτης, αλλά κακό αφεντικό, είναι δουλεία….

Δεύτερη : Θα συνεχίζεις τις αποτυχημένες συμμαχίες με τα άλλα κόμματα; Γιατί στις τελευταίες εκλογές έχεις κάθετη πτώση, πάνω από 60% του εκλογικού πληθυσμού δεν σε ψήφισε;

Το γιατί παρακάτω:
Πως θέλει τον ηγέτη του ο  σκεπτόμενος πολίτης του λαού μας; 
Πρώτο: ανήσυχο, ερευνητή, να ψάχνει, να ξετρυπώνει, να ξεσκεπάζει ότι κι αν του στοιχίσει. Δεύτερο: τον θέλει καλά ενημερωμένο, αναλυτή, να διαλέγει για λογαριασμό του τα σπουδαιότερα γεγονότα της ημέρας να τα αναλύει και να τα ερμηνεύει απλά και κατανοητά. Τρίτο: τον θέλει γενναίο, άδολο, υπερήφανο, αγωνιστή, να παλεύει μια ζωή για την πατρίδα του, για το λαό του, για το έθνος του και για την μελλοντική πρόοδο ….

Για τις τρεις περιπτώσεις τον  θέλει να ελέγχει σκληρά, έντιμα, αξιοπρεπέστατα τις όποιες εξουσίες. Μιλάμε για μια τετραπλή υπόσταση: Ερευνητική, Ερμηνευτική, Αγωνιστική, Καταγγελτική.
Όλα αυτά σας λείπουν κ. Ντύλε γι’ αυτό και ο λαός μας σας παραμερίζει. 
Η εξουσία λειτουργεί σαν συγκολλητική ουσία, εύκολα μπορεί να κάνεις να φανταστεί τι μπορεί να αποτελέσει η προσμονή της εξουσίας – τείχος αδιαπέραστο!

Το καλό και το κακό είναι συνεργάτες. Διάλεξε! Το ΕΓΩ ή το ΕΜΕΙΣ;
…. «Και βεβαίως η δειλία και η βλακεία, εις την ιδιωτική μεν ζωή φέρουν, εντροπή, εις αυτούς οι οποίοι τις έχουν, όταν όμως υπάρχουν, εις αυτόν ο οποίος έχει και την ανώτατη εξουσία όλων, είναι μέγιστο δυστύχημα για όλους»
 Πολύβιος.

Η λύση: Μια ριζική ανατροπή στο σημερινό πολιτικό σκηνικό του  ΚΕΑΔ.
 – Αλλαγή για το μέλλον 

Φεβρουάριος 2013    
                                                                    
Αλέξης  Τσάκας,  Πολιτικός μηχανικός   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου