Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Το ιστολόγιο "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" είναι και θα παραμείνει Α-Ν-Ε-Ξ-Α-Ρ-Τ-Η-Τ-Ο

Οι εξελίξεις στα κοινά της βορειοηπειρωτική κοινότητας τις τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα έντονες και πολλές φορές ξέφυγαν από τα όρια της ψυχραιμίας, κάτι βέβαια που δεν γίνεται για πρώτη φορά.
Οι θέσεις που πήραμε δεν ήταν αρεστές σε κάποια πλευρά, ενώ σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη.
Όπως αναγράφεται και στον υπότιτλο μας "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" είναι μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ οικουμενική εφημερίδα για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και την ίδια ακριβώς ιδιότητα έχει και το ομώνυμο ιστολόγιο μας.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι υποστηρίζουμε τη δεδομένη χρονική περίοδο μία συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, η οποία πιστεύουμε ακράδαντα ότι εκπροσωπεί αποδεδειγμένα καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη τα συμφέροντα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εξαρτόμαστε από αυτήν. 
Αυτό ας το καταλάβουν κάποιοι που προσπάθησαν πρόσφατα να μας φιμώσουν ή να μας φοβερίσουν μέσα από υβριστικά μηνύματα και απειλές.
Ότι γράφει το μπλογκ μας ως δική του άποψη ή πρόταση δεν είναι υπεύθυνος κανείς άλλος πέραν από το ίδιο.  

Στα τρία περίπου χρόνια που υφίσταται το ιστολόγιο toorama.blogspot.com, δεχόμαστε καθημερινά επιθέσεις και μηνύματα του τύπου πως "μας πληρώνει ο Ξέρρας του Δημοκρατικού Κόμματος για να γράφουμε κατά του Ντούλε του ΚΕΑΔ".
Τις τελευταίες εβδομάδες όμως κάποιοι άρχισαν να μας κατηγορούν για το αντίστροφο, ότι δηλαδή "μας πληρώνει ο Ντούλες για να γράφουμε κατά του Ξέρρα"!

Αφού τελικά καταλήξουν στο ποιος είναι ο χρηματοδότης μας, ώστε να μάθουμε και εμείς από που τα "παίρνουμε", να κάνουμε σαφές ότι βασικά δεν μας πληρώνει ούτε καν η διεύθυνση της ίδιας της εφημερίδας "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" η οποία σε κάθε της μηνιαίο φύλλο διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι "όλη η σύνταξη εργάζεται εθελοντικά"!

Από εκεί και πέρα η έντυπη έκδοση της εφημερίδας έκανε σαφές με ανακοίνωση της στις 6/12/2012 ότι: 
"Στην ιστοσελίδα "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" αναρτώνται ως γνωστόν πολλά και διάφορα άλλα άρθρα πέραν της έντυπης μηνιαίας εφημερίδας, προκειμένου να καλυφθεί  η καθημερινή επικαιρότητα.
Η σύνταξη της ίδιας εφημερίδας ευθύνεται μόνον για τα άρθρα από την έντυπη έκδοση 
"ΤΟ ΟΡΑΜΑ". Για κάθε άλλο άρθρο πέραν της έντυπης εκδόσεως δεν φέρει ευθύνη".


Συνεπώς κάθε κατηγορία περί μισθοδοσίας καθίσταται εκ των προτέρων άκαιρη και αβάσιμη, γιατί απλούστατα δεν είμαστε επαγγελματίες του ζητήματος.

Εμείς ότι θέσεις έχουμε, όσο υποκειμενικές και αν φαίνονται, τις υποστηρίζουμε με τεκμηριωμένο λόγο και επιχειρήματα, χωρίς φυσικά να νομίζουμε ότι έχουμε το αλάθητο. Ας μην μας κατηγορούν όμως με συκοφαντίες και φοβέρες, όσοι δεν μπορούν να μας αντιπαρέλθουν με σοβαρό αντίλογο.

Εξάλλου η προσπάθεια που κάνουμε δεν έχει άλλο κίνητρο από τη θέληση μας να δούμε δικαιωμένο το αδικημένο βόρειο τμήμα της ενιαίας Ηπείρου μας και αυτό είναι πιο ισχυρό από οποιαδήποτε υλική ανταμοιβή την οποία οι περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένη για να ασχοληθεί κανείς με τα πράγματα της αλύτρωτης πατρίδας μας.    
Αν και βέβαια όσοι βλέπουν το ζήτημα επαγγελματικά δεν θα επιδιώξουν ποτέ την επίλυση του για ευνόητους λόγους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου