Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πρόταση Νομοθετικής Ρύθμισης για τις συντάξεις του ΟΓΑ από τον Τομέα Βορειοηπειρωτών της ΝΔ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Παρά τις δύσκολες πραγματικά οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση χορήγησης της σύνταξης του ΟΓΑ σ’ αυτή την πραγματικά ανασφάλιστη υπερήλικη ομάδα των συμπατριωτών μας βοηθώντας τους κατά πρώτον σε ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και στηρίζοντας κατά δεύτερον τις προσπάθειες για τη διατήρηση του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο.

Θεωρώντας ότι κάτοχοι του Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο) είναι κυρίως οι ‘Έλληνες ομογενείς που προέρχονται από την Αλβανία (Βόρειος Ήπειρος) αλλά από και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για την επίλυση του ζητήματος προτείνουμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εξαιρούνται οι Έλληνες ομογενείς κάτοχοι Ε.Δ.Τ.Ο από τις διατάξεις του Ν. 4093/2012 για τη λήψη μηνιαίας σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Συγκεκριμένα να εξαιρούνται από τις διατάξεις των εδαφ. β’ και γ’ της παρ. 5 του αρθρ. ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΑ.6. ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ−ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ−ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ του Ν του Ν. 4093/12 (ΦΕΚ Α’ 222/12.11.2012 - σελ. 5607-5608) τα εξής:

…….. α) οι ομογενείς που διαθέτουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο) και β) οι αποκτήσαντες την Ελληνική Υπηκοότητα Ομογενείς που διέθεταν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο)………..

Εκτιμούμε ότι η όποια απαιτούμενη δαπάνη αξίζει να διατεθεί για τη στήριξη του εθνικού μας στόχου της φυσικής δηλαδή και εθνικής επιβίωσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη.

Τομέας Βορειοηπειρωτών Νέας Δημοκρατίας

1 σχόλιο:

  1. Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να κάνει επιτέλους την πρόταση αυτή ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της ΝΔ; Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Για να δούμε τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή