Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα για τις συντάξεις των ομογενών στο Υπουργείο Εργασίας


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ 
ΟΜΟΓΕΝΩΝ από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Πλειάδων 2, 562 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατ΄ αρχή διάθεση του Υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου 4093/2012, αποτύπωσε η σημερινή συνάντηση που είχε η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών των Βορειοηπειρωτών, με στενούς συνεργάτες του Υπουργού κύριου Ιωάννη Βρούτση.

Στη συνάντηση που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργού και αντιπροσωπείας των Ομογενών πριν από λίγες μέρες, όταν Νεοπρόσφυγες και Βορειοηπειρώτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για το ζήτημα -έξω από το Υπουργείο Εργασίας-, και κατέθεσαν σχετικό Υπόμνημα, συμμετείχαν ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Εργασίας, κ. Παναγιώτης Τουφεξής, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού κ. Κωνσταντίνος Γεώρμας.

Την πλευρά των Ομογενών, εκπροσώπησαν η κυρία Φωτεινή Λαβασά, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, ο κ. Κώστας Αλεξανδρίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας Αθηνών, και Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), ο κ. Ηλίας Μετοικίδης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, η κ. Ηλέκτρα Κίκη και ο κ. Παναγιώτης Λέκκας, Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Βορειοηπειρωτών Άνω και Κάτω Δερόπολης αντίστοιχα, οι οποίοι είναι και μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ¨Ομόνοιας¨.

Το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους - συνεργάτες του Υπουργού κ. Βρούτση, έχει ξεκινήσει ήδη την επεξεργασία των διατάξεων του νόμου 4093/2012, για την τροποποίηση των οποίων απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών. 
Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στις επαφές που θα έχουν τα δύο Υπουργεία με τους εκπροσώπους της ¨τρόϊκας¨, ενώ πρωτοβουλία αναμένεται και από τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.
.
Σε κάθε περίπτωση, οι Νεοπρόσφυγες Ομογενείς, ποντιακής καταγωγής, και οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, θα εντείνουν τις επόμενες μέρες τις προσπάθειες τους, για την τροποποίηση των διατάξεων του ν. 4093/2012, που οδηγούν σε οικονομική, κοινωνική και φυσική εξόντωση, τους ανασφάλιστους, υπερήλικες συμπατριώτες τους. 

Η επόμενη κινητοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και των Βορειοηπειρωτών, την Παρασκευή, 1 Μαρτίου, στις 12 μ.μ, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.  


                                                           Από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
                                                                   ΟΜΟΓΕΝΩΝ από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου