Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ: Στα …χέρια του Αντώνη Σαμαρά το βοήθημα των Βορειοηπειρωτών!


• Σε νέες βάσεις φαίνεται πως μπαίνει πλέον το «καυτό» θέμα της διακοπής του βοηθήματος σε υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, εξέλιξη που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε χιλιάδες ομογενείς συμπατριώτες μας. 

Για το θέμα, ενημερώθηκε πρόσφατα προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τον βουλευτή Ν.Δ. Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στους αρμοδίους να ασχοληθούν σε βάθος με το θέμα και να τον ενημερώσουν άμεσα.   

Με λεπτομέρειες…
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεσπρωτός βουλευτής κατέθεσε – σε συνεργασία με τον τομέα Βορειοηπειρωτών Ν.Δ.-  ενημερωτικό σημείωμα προς τον κ. Σαμαρά, στο οποίο αναλύει λεπτομερώς την υπόθεση και πού ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. 
Ο κ. Μπέζας, που είναι άριστος γνώστης των Βορειοηπειρωτικών θεμάτων, φέρεται να διατυπώνει στο συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα και εναλλακτικές προτάσεις, που θεωρούνται εφικτές. Είναι χαρακτηριστικό, πως για το σημείωμα έχουν γνώση, εκτός του κ. Σαμαρά και ο κ. Σταϊκούρας στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο κ. Βρούτσης στο Υπουργείο Εργασίας. Ιδιαίτερη είναι η συμβολή για την επίλυση του προβλήματος και του νέου Διοικητή του ΟΓΑ Δημήτρη Κοντού. 

Κίνηση ερήμωσης…
Είναι δεδομένο, ότι εάν ισχύσει η διακοπή του βοηθήματος προς τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, καθώς και προς όλους τους Έλληνες ομογενείς (υπολογίζονται στους 17.000 εκ των οποίων 12.000 περίπου είναι Βορειοηπειρώτες), τότε το πλήγμα για τον ομογενειακό ελληνισμό θα είναι μεγάλο. 
Ιδιαίτερα στη Βόρειο Ήπειρο, η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την παντελή ερήμωσή της, γεγονός βέβαια, που έρχεται σε αντίθεση  με την πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που θέλει τους Βορειοηπειρώτες να παραμένουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά και όσοι έφυγαν να επιστρέψουν σε αυτές, για να διατηρηθεί το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή. 

Οι προτάσεις…
Τόσο ο κ. Μπέζας, όσο και όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το «καυτό» αυτό ζήτημα τονίζουν, ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη ανάγκη να συνεχιστεί κυρίως η ιατρική περίθαλψη προς τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες. 
Σύμφωνα με τον Νόμο που προβλέπει την διακοπή του βοηθήματος των 360 ευρώ το μήνα από τον ΟΓΑ (αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου φέτος), η περίθαλψη των υπερηλίκων είναι εξασφαλισμένη για φέτος. «Τι θα γίνει όμως τις επόμενες χρονιές; Θα συμβάλλουμε στην παντελή ερήμωση της Βορείου Ηπείρου από ελληνικό στοιχείο, κάτι που διακαώς επιθυμούν οι Αλβανοί εδώ και χρόνια;» διερωτώνται Βορειοηπειρώτες. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι υπηρεσίες του ΟΓΑ τελικά δεν θα ζητήσουν την αναδρομική επιστροφή του βοηθήματος, έως ότου επιλυθεί οριστικά το θέμα. 
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις του κ. Μπέζα προς τον Αντώνη Σαμαρά είναι στοιχειοθετημένες και μάλιστα κοστολογημένες, ώστε να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και βέβαια να πεισθεί – και με αριθμούς-, ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή της βοήθειας προς τους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες. 

***
Τέλος, ιδιαίτερα πειστική ήταν και η δικηγόρος κ. Άννα Νίκου, που εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Τώρα», της Πόπης Τσαπανίδου και ανέλυσε το θέμα. Ελπίδα όλων, τόνισε, είναι η Κυβέρνηση να πειστεί για την αναγκαιότητα της συνέχισης καταβολής του βοηθήματος, που εκτός των ανθρωπιστικών, εξυπηρετεί και εθνικούς σκοπούς. 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


To ιστολόγιο xristospappas.blogspot.gr μας υπενθυμίζει:

Μήνυμα του Προέδρου Της Ν.Δ κου Αντώνη Σαμαρά προς τους Βορειοηπειρώτες

Βορειοηπειρώτισσες, Βορειοηπειρώτες,

Είστε από τα ανθεκτικότερα κομμάτια του Ελληνισμού. Έχετε αποδείξει πολλές φορές πως η αγάπη σας για την πατρίδα είναι διαχρονική αρετή. 
Την αγαπάτε άδολα και με ανιδιοτέλεια. Περάσατε πολλά και αντέξατε. Βγήκατε από τις δυσκολίες πιο δυνατοί, πιο ακέραιοι, πιο πατριώτες, πιο Έλληνες. Η εμμονή στα ιδανικά του Ελληνισμού σας έβγαλε νικητές, σε πείσμα πολλών, όπως νικητές θα βγούμε και τώρα όλοι μαζί.

Σήμερα η πατρίδα μας, περνάει δύσκολες στιγμές. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Ελλάδα, θέλει όλα τα παιδιά της στην πρώτη γραμμή του αγώνα, και προπάντων τους Βορειοηπειρώτες που έχουν αντοχές, που γνωρίζουν από αγώνες και δυσκολίες.
Μόνο έτσι μπορούμε όλοι μαζί, να ξαναφέρουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία και την εθνική αυτοπεποίθηση στον κάθε Έλληνα.
Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας, της μόνης πολιτικής δύναμης που μπορεί να δώσει λύσεις, να συσπειρώσει όλους τους Έλληνες και να αλλάξει την εικόνα της πατρίδας μας.

Σταθείτε δίπλα μου και δώστε μου τη δύναμη να χτίσουμε μια Ελλάδα άξια του παρελθόντος της, μια Ελλάδα άξια του μέλλοντος των παιδιών μας. Μια Ελλάδα, η οποία θέλει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να μεγαλουργήσει στη γενέθλια γη του.

Αντώνης Σαμαράς


Τώρα πού κόβουν τίς συντάξεις στούς Β/Η και οὐσιαστικά τοὐς ξεριζώνουν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ πόσο υποκριτές ψευτοπατριώτες είναι και πρώτος και καλύτερος ο πολιτικός πινόκιο αρχιψεύτης κ. Σαμαράς

1 σχόλιο:

  1. Πριν λιγες μερες η Κυρια Κολωνια, μανα 12 παιδιων, δεν ειχε χρηματα να αγορασει φαρμακα για το εγκεφαλικο του συζυγου της. Πηγε στους Γιατρους του Κοσμου μα δεν ειχαν τα συγκεκριμενα φαρμακα.
    Γιατι δεν εχει ασφαλιση της λεω, αφου ειναι 68 χρονων;;; Διοτι, μου απαντησε, ο αντρας μου δεν πληρωσε τον τελευταιο χρόνο κι ετσι δεν του βγηκε η συνταξη.
    Οσον αφορα τους Β΄Ηπειρωτες που δεν πληρωσαν ΠΟΤΕ αλλα θελουν να ειναι πιο ισοι απο τον κυριο Κολωνια που πληρωσε 15 χρονια...
    Πρωτον.
    Συνταξη να παιρνουν ΜΟΝΟ οσοι Ομογενεις ζουν στην βορειο Ηπειρο. ΟΧΙ οσοι βρισκονται στην Ελλαδα ( Για τους προφανεις λογους της ερημωσης).
    Δευτερον Οσοι παιρνουν συνταξη απο το Αλβανικο κρατος ,να παιρνουν μονο 100 Ευρω το μηνα απο την Ελλαδα (ειναι αρκετα για τη Αλβανια και το χωριο). Κι οσοι δεν παιρνουν να παιρνουν 150 Ευρω.
    Η Ελλαδα δυστυχως δεν εχει για περισσοτερα και απο τη στιγμη που δεν δινει τον καθε Κολωνια που πληρωσε 15 χρονια ΟΓΑ, δεν μπορει να δωσεις σε ομογενεις 360 Ευρω.
    Το σημαντικοτερο ειναι οτι συνταξη παιρνουν κι ενα σωρο Αλβανοι, που μενουν στην Αθηνα και προσεχουν τα εγγονια τους. Αυτοι την πηραν με χαρτια που τους εβγαλαν καποιοι Βορειοηπειρωτικοι Συλλογοι που ειχαν κανει επαγγελμα την πλαστογραφια και την Ελληνοποιηση των Αλβανων, εναντι αμοιβης. Πρεπει να ξεκαθαρισει κι εδω το θεμα.
    Αυτη ειναι πιστευω η μονη δικαια κοινωνικη και εθνικη θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή