Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δημήτρη Κίκη: "Ενότητα στην ελληνική μειονότητα μπορεί να φέρει μόνο ο Eνβέρ Ντούλε!"


Είπαμε αρχικά να μην ασχοληθούμε με τον επανεμφανισθέντα σε ειδικές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια δάσκαλο Δημήτρη Κίκη και τα κηρύγματα του για "ενότητα", αλλά επειδή επιμένει, θα αναδημοσιεύσουμε την απάντηση που έδωσε το ιστολόγιο Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου:


Ήταν 11 Δεκεμβρίου όταν ο Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου δημοσίευσε το άρθρο Τα κομματόσκυλα του ΚΕΑΔ ξαμολύθηκαν στο διαδίκτυο και γαβγίζουν για ντουλενότητα.

Όσο πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία που θα διεξαχθούν στις 23 Ιουνίου 2013, όλο και περισσότερο ο αφέντης - πρόεδρος θα αμολά τα κομματόσκυλα του για να γαβγίζουν ότι ενότητα μεταξύ των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, μπορεί να υπάρξει μόνο υπό την ηγεσία του ενός και μοναδικού, του ανεπανάληπτου, τιτανοτεράστιου ηγέτη και αποκλειστικού αντιπροσώπου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Βαγγέλ Ντούλε. 

Μετά τη συνάντηση της Πέμπτης 14-2-2013 στο ΥΠΕΞ, αναρτήθηκε για λίγες ώρες στο ιστολόγιο "Αυτόνομη" άρθρο που έγραφε με απύθμενο θράσος ότι το κόμμα ΕΕΜΜ κάνει νάζια για τη συνεργασία και ενδιαφέρεται μόνο για τις καρέκλες! Βέβαια όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πραγματικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη αφού είναι γνωστό εδώ και χρόνια για το ποιοι είναι οι αθεράπευτοι εραστές της καρέκλας κάτι που έχει αποδειχτεί με τις πράξεις τους. 

Παράλληλα όμως αποφάσισαν να βγάλουν από τη ναφθαλίνη μία παλιοκαραβάνα (για να υπάρχει και ένα αντίπαλο δέος στον Παναγιώτη Μπάρκα) της βορειοηπειρωτικής δημοσιογραφίας και πρώην μεγαλοστέλεχος της ΔΕΕΜ Ομόνοια, τον Dhimitraq Qiqi, ή Δημήτρη Κίκη, μιας και είναι αναγκαίος τώρα που τα πράγματα ζορίζουν.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κίκη ήταν από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 - επί Ενβέρ Χότζα δηλαδή - ο εκπαιδευτικός που έκανε τις διορθώσεις (σύνταξη - λογοτεχνική θεώρηση) στα σχολικά βιβλία για την Ελληνική Μειονότητα. Ακόμα και μετά το 1991 όμως δεν έχασε τη θέση του, συνεχίζοντας το ίδιο έργο μέχρι πριν δύο χρόνια, ενώ ο εκδοτικός του οίκος συνέχιζε να εκδίδει τα ελληνόγλωσσα σχολικά βιβλία, στα οποία μεταξύ άλλων αναγραφόταν ότι "οι Έλληνες διέπραξαν γενοκτονία κατά των Αλβανών Τσάμηδων" και πολλές άλλες παρόμοιες "ιστορικές πληροφορίες" αλβανικής κατασκευής. 
Στο παιχνίδι και επί κουμουνισμού δηλαδή στο παιχνίδι και επί Μπερίσα...

Τώρα βέβαια που έμεινε εκτός παιχνιδιού αποφάσισε να βγει στο αντάρτικο και για χάρη του η Ομόνοια θυμήθηκε μετά από πολύ καιρό να βγάλει δελτίο τύπου για την παιδεία στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, που αφορούσε τους τίτλους των βιβλίων. Απ' όσο γνωρίζουμε μάλιστα για το θέμα αυτό προσπαθούν να προσεγγίσουν και βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, που ασχολούνται με το βορειοηπειρωτικό αλλά δεν ξέρουν από τις "εσωτερικές" λεπτομέρειες, ώστε να κάνουν ερώτηση στη Βουλή. 

Και επειδή ήταν καλό παιδί του χοτζικού καθεστώτος συνέχισε να βαδίζει πάνω στις ίδιες αρχές υποστηρίζοντας σήμερα τη νέα μορφή του καθεστώτος για την ελληνική μειονότητα, δηλαδή το παναλβανικό PBDNJ (ΚΕΑΔ στα ελληνικά) του Βαγγέλ (ή Ενβέρ) Ντούλε.    
Έτσι λοιπον είπε να βγάλει ένα "πύρινο" άρθρο για να μαλώσει όσους δεν υποτάσσονται στον ισόβιο ηγέτη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, που τόσα έχει... προσφέρει και θα συνεχίσει να... προσφέρει.  

Ας δούμε όμως και ας σχολιάσουμε παράλληλα το χοτζικό κείμενο του κ. Κίκη. 

"Για ποια ενότητα έχουν το λόγο;
 του Δημήτρη ΚΙΚΗ


Με αφορμή τη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εξωτερικών της μητέρας πατρίδας κ. Αβραμόπουλο εκπρόσωποι του ΚΕΑΔ, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του MEGA, διάβασα σε διάφορα blogs άρθρα και σχόλια. Άλλοι υπερασπίζονταν το MEGA, άλλοι την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ και άλλοι απλώς συμφωνούσαν με την ενότητα. Όμως σε κανένα από αυτά, ακόμη περισσότερο σε άρθρα, οι υπογράφοντες, εκτός από το να χύνουν δηλητήριο κατά του Ντούλε, δεν μας πρόσφεραν καμία λύση τόσο αν χρειάζεται αυτή η ενότητα, άλλο τόσο δε πώς θα επιτευχθεί η ενότητα αυτή."

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: 
Έλα ντε;! Γιατί αυτοί οι κακοί αρθρογράφοι γράφουν άσχημα πράγματα για το παλικάρι μας τον Ντούλε που αγωνίζεται νύχτα μέρα για τον Ελληνισμό;! 
Που είναι κάθε μέρα στην αλβανική βουλή και κάνει ερωτήσεις για την εθνική ελληνική μειονότητα!   
Που είναι κάθε Σαββατοκύριακο στα χωριά και μαθαίνει τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών! που συνεχώς έρχεται σε επαφή με τους απλούς χωρικούς και τους ρωτάει για το τι τους απασχολεί! Που κάνει δημοκρατικές ανοικτές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου και του γενικού συμβουλίου της Ομόνοιας! Που ταξιδεύει σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη για να θέτει τα ζητήματα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού!
'Ελα ντε! τι νόημα μπορεί να έχει μία ενότητα εάν δεν είναι πρώτος στη λίστα ο Ντούλε μας ώστε να εξασφαλιστεί σίγουρα η βουλευτική του έδρα! Η κάθοδος με ίσους όρους δεν αποτελεί λύση. Η μία και μοναδική είναι να βγει ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ βουλευτής.  

"Οι “έγκυροι” αρθρογράφοι, δεν ξέρω από άγνοια ή σκοπίμως, αγνόησαν και μία άλλη παράμετρος της διχόνοιας που επικρατεί σήμερα στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Είναι η παράμετρος της συμμετοχής των Βορειοηπειρωτών στα αλβανικά κόμματα. Φρονώ πως η παράμετρος αυτή είναι και η πιο σημαντική, η πιο ουσιαστική, το κλειδί της όλης υπόθεσης".

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: Ενώ η παράμετρος να γίνει η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, υποκατάστημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας για παράδειγμα, το οποίο σκυλόβριζε μέχρι το 2009, αποτελεί εχέγγυο ενότητας για τον κ. Qiqi!  

"Ποιος λοιπόν επέφερε τη διχόνοια; Κατά κοινή ομολογία, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2009, τη διάσπαση και τη διχόνοια τη χρέωναν στον Τάβο και στο ρεύμα του, που είχαν εισχωρέσει στο Σ.Κ. Τι έγινε το 2009; Έγινε η ίδια πράξη, αν θέλετε με την επωνυμία “Τάβος 2”, δηλαδή ο Ξέρρας και η παρέα του να εισχωρέσουν στο άλλο αλβανικο κόμμα, το Δ.Κ., με αποτέλεσμα η διάσπαση και η διχόνοια στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να γίνει μεγαλύτερη και βαθύτερη. 

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: "ΤΗ ΧΡΕΩΝΑΝ";;;;;; ποιοι οι Νεφελίμ ή οι Ελοχίμ;;;
Καλά ρε Δημητράκη, εσύ δεν ήσουν που επί δέκα και παραπάνω χρόνια μέσα από τα "πύρινα" άρθρα σου στο "Λαϊκό Βήμα" αρχικά και μετά στον "Ταχυδρόμο" κατακεραύνωνες τους ελληνικής καταγωγής στελέχη, οπαδούς κλπ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ως "προδότες, διασπαστές, δούρειους ίππους, πεμπτοφαλαγγίτες" και πολλά άλλα κοσμητικά; Γιατί το 2009 έκανες τουμπεκί ψιλοκομμένο εσύ κι όλοι οι άλλοι αριστεροφάγοι; Μήπως γιατί χρειαζόσασταν τις ψήφους των καταραμένων σοσιαλιστών για να μην δει ο αρχηγός τα έδρανα της βουλής με τα κυάλια;
Έτσι σαν καλοί μαθητές του χοτζικού καθεστώτος έπρεπε να βρείτε άλλον "εχθρό του λαού" και τον βρήκατε στο πρόσωπο του Ξέρρα, που σε αντίθεση με εσάς τους πιστούς του Ντούλε είπε να να γίνει δεξιός προδότης.
Τώρα βέβαια πας να μας τα γυρίσεις και θυμήθηκες ότι και ο Τάβος ήταν προδότης...
"Πιστεύω πως και στις δύο περιπτώσεις μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή το βαθύ αλβανικό κράτος, το οποίο επιδιώκει να βλέπει πάντα διχασμένο το Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, διότι έτσι και τα αιτήματά του (αρχίζοντας από τα μειονοτικά δικαιώματα μέχρι ακόμη και την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας) δεν θα μπορούσαν ποτέ να καρποφορήσουν".

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: Τι είπες τώρα ρε μεγάλε;;; Πρωτόκολλο της Κέρκυρας;;; Μειονοτικά δικαιώματα;;;; Εσύ που τόσα χρόνια ήσουν ηγετικό στέλεχος της Ομόνοιας τι έκανες πάνω σε αυτά;;;  Πότε στα 22 χρόνια ψέλισε δημόσια κανείς από εσάς έστω την ιστορική αυτή συμφωνία; 
Πέντε πατριώτες μόνο που πήγαν κάτι να κάνουν τους συνέλλαβαν το 1994 και από τότε τίποτα απο εσάς που συνεχίσατε..
Το κόμμα των Ελλήνων αντίθετα και κάθε χρόνο υπενθυμίζει την ιστορική ημερομηνία και εκδήλωση έχει κάνει για την επέτειο της αυτονομίας. 

"Κάποιος, καλοθελητής ή μη, μπορεί να πει ότι γι' αυτό φταίει και η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ. Εγώ το δέχομαι κι αυτό. Ουδίς αναμάρτητος. Δικαιολογείται όμως η ακραία αυτή πράξη; Δηλαδή, όπως λέει και η αλβανική λαϊκή παροιμία αναφέρομαι στην αλβανική παροιμία, γιατί νομίζω πως έτσι σκέφτηκαν όσοι το έπραξαν) “Για γινάτι της πεθεράς πήγε να κοιμηθεί με το μυλωνά”; Ουδέποτε! Ας μου αναφέρουν οι κύριοι αυτοί ένα άλλο παράδειγμα όπου μέλη μιας μειονότητας σε μια χώρα γίνονται μέλη είτε ψηφίζουν κόμματα του κράτους στο οποίο βρίσκονται. Πουθενά. Εμείς οι Βορειοηπειρώτες, ως προς αυτό, θα πρέπει να καταχωρηθούμε στο Βιβλίο Γκίνες".

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: Η αυτοκριτική που πάει να κάνει ο Κίκη αποδεικνύεται απάτη γιατί ο ίδιος την καταρρίπτει με την καθεστωτική νοοτροπία που τον διακατέχει. Η διάσπαση και διαρροή προς τα αλβανικά κόμματα, που είναι όντως πραγματικότητα, είναι η εύκολη λύση για να αυτο-απαλάσσεστε από κάθε ευθύνη. 
Όσα λάθη και να κάνει ο Ντούλε μας, όσο βαθύτερα και να θάβεται το βορειοηπειρωτικό ΚΑΙ εξαιτίας του, εμείς πρέπει να λατρεύουμε και να στηρίζουμε τον ηγέτη μας.
Το ότι την Ομόνοια την καταντήσατε εκρεμές πέρα-δόθε με τα αλβανικά κόμματα εξουσίας κάθε 4 χρόνια σε ποιο βιβλίο πρέπει να καταχωρηθεί;

"Κι ερχόμαστε τώρα στην εν λόγω συμφωνία μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και MEGA. Ποιο είναι όμως το MEGA; Ποιοι είναι οι “ηγέτες” του και ποιοι οι ψηφοφόροι του; Οι εκλογές του 2009 και του 2011 απέδειξαν πως όλοι αυτοί είναι οι σημερινοί κρατικοδίαιτοι, που ψήφισαν το Δ.Κ. Και το ίδιο θα κάνουν και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Γι' αυτό δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Δηλαδή και στις εκλογές του Ιουνίου ένα μέρος των Βορειοηπειρωτών θα ψηφίσουν Σ.Κ. και Τάβο (με όποιο κόμμα κι αν αυτός κατέβει ως υποψήφιος), ένα άλλο μέρος το Δ.Κ. και το υπόλοιπο μέρος το ΚΕΑΔ." 

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: Εσείς κύριε Qiqi αδικείστε, πρέπει να πιάσετε δουλειά σε καμία μάντισσα ή στον Πητ Παπαδάκη

"ΤοMEGA; Ίσως το ψηφίσει ο Κίτσιος και η οικογένειά του.
Γι' αυτό, κατά την άποψή μου, δεν χρειάζεται καμία συμφωνία με το MEGA. Όχι γιατί είμαι κατά της συμφωνίας, αλλά γιατί στην πράξη δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Κι αν ακόμη υπάρξει συμβωνία στα χαρτιά, τα μέλη και οι οπαδοί του (αυτούς που έχουν) θα ψηφίσουν ξανά το Δ.Κ. Άλλωτε, όπως όλοι γνωρίζουμε, πατέρας του MEGA είναι το Δ.Κ."

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: Αλήθεια τότε κύριε Κίκη! Γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ αφού θα το ψηφίσει μόνο η οικογένεια του κ. Κίτσιου; Γιατί φαγωθήκατε εσείς και οι ομοϊδεάτες σας να το διαλύσετε και να ενταχθεί τόσο βιαστικά στο ΚΕΑΔ; 
Γιατί αυτή η σπουδή από το δίδυμο της συμφοράς Ντούλε - Μπολάνο την προηγούμενη Πέμπτη στο ΥΠΕΞ;;;

"Υπάρχει ή δεν υπάρχει διέξοδος; Πάντα υπάρχει διέξοδος, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις. Στην πραγματική δημοκρατία, όταν υπάρχει βούληση, πάντα υπάρχει διέξοδος, πάντα υπάρχει λύση.
Όμως η λύση είναι μία και μοναδική, αν θέλουμε πράγματτι να επιτύχουμε την ενότητα και την ομόνοια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και είναι ο αντίποδας αυτού που προξένησε τη διάσπαση και τη διχόνοια. Δηλαδή, να φύγουν όλοι οι Βορειοηπειρώτες από τα αλβανικά κόμματα. Στη συνέχεια να διεξαχθούν εκλογές (με την αρχή ένα μέλος μία ψήφος) στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, από τις εκλογές να αναδειχθεί η νέα ηγεσία και όλοι μαζί, με ενοτική ψήφο, να πορευθούμε προς τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές."

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΣ ΟΡΕ ΔΑΣΚΑΛΕ!!!!!!
Μετά από 22 χρόνια θυμήθηκες την αρχή "ένα μέλος μία ψήφος";;;
Κοιτάχτε να δείτε μία σύμπτωση! Θυμούνται και προτείνουν τις ανοικτές διαδικασίες κάθε φορά που πλησιάζουν οι εκλογές.
Το ότι το κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA έχει κάνει πράξη αυτή την αρχή είναι παντελώς αδιάφορο για σας.

"Κάθε άλλη πράξη περί συμφωνιών, όχοι μόνο δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αλλά θα είναι μια σκέτη κοροϊδεία".

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: Έτσι δάσκαλε πές τα! Συμφωνίες και ενότητες  μπορούν να γίνουν πολλές αλλά καμία δεν θα έχει νόημα αν δεν είναι ευνοείται άμεσα και προσωπικά ο τιμονιέρης μας, ο ENVER DULE!!!!!


http://ellogosar.blogspot.gr/2013/02/enver-dule-h.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου