Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η θέση της ΝΕΒ για την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες - η πρόταση μας


Τις τελευταίες ημέρες η κοινότητά μας έχει υποστεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα, το οποίο μας κάνει να αναθεωρούμε με μεγάλη πικρία τη σχέση ανάμεσα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και τους Ομογενείς της.
Για ακόμα μία φορά, η μητέρα πατρίδα μας απογοητεύει οικτρά, αφαιρώντας από τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου το σημαντικότατο βοήθημα της συντάξεως στους ηλικιωμένους του τόπου μας. Μια ενέργεια που ίσως να γίνεται κατανοητή από κάποιους λόγω των δυσχερών οικονομικών της χώρας αλλά δεν γίνεται κατανοητή ούτε και δικαιολογείται από την κοινότητά μας, καθώς για τον ίδιο λόγο είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν η μία εκ των δύο συντάξεων που λαμβάνονταν αρχικά.
Η ενέργεια αυτή πλήττει όχι μόνο τους ηλικιωμένους αλλά και το σύνολο των μειονοτικών οικογενειών, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση λόγω της ανεργίας.
Ως Νεολαία Βορειοηπειρωτών καταδικάζουμε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, δηλώνουμε ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ και καλούμε και όλα τα μέλη μας να μας ακολουθήσουν την επόμενη Τετάρτη,13 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 μ.μ. στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, με μια φωνή θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!
Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Η πρόταση μας: Από προχθές προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον στην βορειοηπειρωτική κοινή γνώμη η αποκάλυψη του προέδρου του αλβανικού εθνικιστικού κόμματος "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" Κρεσνίκ Σπαχίου ο οποίος απέδειξε με ντοκουμέντα, ότι ο πρόεδρος της "Νεολαίας Βορειοηπειρωτών" Θεοφάνης Καλυβιώτης, είναι έμμισθος υπάλληλος του ελληνόφωνου Υπουργού Εργασίας της Αλβανίας Σπύρου Ξέρρα. Παράλληλα ο  Σπαχίου κατηγόρησε τον κ. Καλυβιώτη ως ηγέτη οργάνωσης που αποσκοπεί στην ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου και ένωση με την Ελλάδα, αλλά και ως επικεφαλής του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στους Άγιους Σαράντα!
Αντίδραση από τον ίδιο τον κ. Καλυβιώτη δεν υπήρξε προσωπικά, αντ' αυτού όμως απάντησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΒ, όπου σε ανακοίνωση του ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος της δεν είναι ηγείται ούτε συμμετέχει σε καμία εξτρεμιστική οργάνωση, διαψεύδοντας όλα τα σχετικά σενάρια ως αναληθή, ενώ επιβεβαίωσε την ιδιότητα του ως συνεργάτη του Σπ. Ξέρρα στο αλβανικό Υπουργείο Εργασίας.
Αφού λοιπόν τα πράγματα ξεκαθαρίστηκαν βλέπουμε την κατάσταση από τη θετική της σκοπιά και ύστερα από την θέση που πήρε η ΝΕΒ για την διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ, μπορούμε να καταθέσουμε τη δική μας σχετική πρόταση. 
Με δεδομένο τότε ότι η οργάνωση των νέων Βορειοηπειρωτών έχει αυτή την τόσο σημαντική διασύνδεση με το Υπουργείο Εργασίας της Αλβανίας και αφού ο Υπουργός δηλώνει Έλληνας στην καταγωγή, θα ήταν πολύ καλή ιδέα η πρόταση να αυξήσει σημαντικά τις συντάξεις των ηλικιωμένων Βορειοηπειρωτών που διαμένουν μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα, έτσι ώστε να καλύψει επαρκώς τη ζημιά που προκαλεί η απόφαση του ελληνικού κράτους.
Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλει στο να παραμείνουν ή και να επιστρέψουν στη Βόρειο Ήπειρο όλοι οι ηλικιωμένοι Έλληνες του τόπου, ώστε να βρει πάλι την ζωντάνια της η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, υπό την κυβέρνηση του γνωστού για τα φιλελληνικά του αισθήματα Σαλί Μπερίσα.
Σε περίπτωση μάλιστα που το σχέδιο αυτό ευδοκιμήσει, ενδεχομένως οι πιο τολμηροί να σκεφτούν ότι θα πρέπει τα σύνορα της Αλβανίας να επεκταθούν μέχρι την Πρέβεζα (όπως είναι και το όνειρο του αλβανού πρωθυπουργού) ή έστω να συμπεριληφθούν στο συνταξιοδοτικό της χώρας και όλοι οι ηλικιωμένοι της νοτίου Ηπείρου, προκειμένου να βγουν και αυτοί ωφελημένοι από το έργο του φιλέλληνα Μπερίσα και του ελληνόφωνου Ξέρρα! 
Κάθε πρόταση είναι πλέον ανοικτή. 
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου