Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση οκτώ βουλευτών της ΝΔ για τις συντάξεις ΟΓΑ - το σχόλιο μας


• Λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διακοπή της χορήγησης του βοηθήματος στους Βορειοηπειρώτες,  ζητά από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θεόδωρος Σολδάτος, μέσω ερώτησης που κατέθεσε, με αφορμή δημοσιεύματα του «Π.Λ.». 
Την ερώτηση συνυπογράφουν άλλοι επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι Κ. Γκιουλέκας, Η. Βλαχογιάννης, Α. Κουτσούμπας, Κ. Κοντογεώργος, Π. Βογιατζής, Α. Νταβλούρος και Ι. Τζαμτζής. 

Στην ερώτηση  υπογραμμίζεται  ότι η θεμελίωση της 20ετούς παραμονής στην Ελλάδα θα προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα τεκμηρίωσης, δεδομένων των συνθηκών και των χρονικών περιόδων κατά τις οποίες μετακινήθηκαν οι ομογενείς μας από τις πατρογονικές εστίες τους στην Ελλάδα και επισημαίνεται ότι η μετακίνηση ειδικά των Βορειοηπειρωτών μεταξύ της Ελλάδος και της όμορης Βορείου Ηπείρου, γίνεται ακόμη και σε καθημερινή βάση. 
Ακόμη σημειώνεται ότι από την Αλβανία το συνταξιοδοτικό βοήθημα που λαμβάνουν οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες ανέρχεται σε λίγες δεκάδες ευρώ. 
Οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό να ελαττώσει την προϋπόθεση διαμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, να ξεχωρίσει την περίπτωσή τους και να μην προβεί σε οριζόντια διακοπής της χορήγησης του βοηθήματος.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το σχόλιο μας: Τώρα βέβαια δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν αυτό πρέπει να κριθεί θετικά, γιατί οι κύριοι αυτοί στην κρίσιμη διαδικασία της Βουλής ψήφισαν θετικά υπέρ του Μνημονίου 3, το οποίο προέβλεπε μεταξύ άλλων και την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ για τους ομογενείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου