Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ερώτηση Βουλευτή Χ.Α. Χρήστου Παππά για την βεβήλωση εκκλησίας στη Μοσχόπολη Κορυτσάς

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Βεβήλωση εκκλησίας στη Μοσχόπολη Κορυτσάς»

Σε μία ακόμη ανθελληνική πράξη μίσους και απέχθειας προέβησαν Αλβανοί ληστές οι οποίοι πριν από λίγες μέρες βεβήλωσαν εκκλησία 400 ετών στην Μοσχόπολη της Κορυτσάς! 
Οι Αλβανοί κακοποιοί αφού πριόνισαν τα κάγκελα της εξωτερικής πόρτας της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Μοσχόπολης, εισήλθαν στο ναό και αφαίρεσαν σημαντικό μέρος του τέμπλου και των εικόνων, προκαλώντας παράλληλα, με μένος, σοβαρές ζημιές σε ολόκληρο το χώρο του ναού και σε πολύτιμα αντικείμενα. 
Να σημειωθεί ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων «πρώτης κατηγορίας» ενώ η τελευταία αναστήλωση της έγινε ο 2008, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που η εν λόγω εκκλησία γίνεται στόχος Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι συνεχώς φροντίζουν στα όρια της επικράτειας της γείτονος χώρας, να βεβηλώνουν μνημεία της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς χωρίς φόβο! Η παραπάνω βεβήλωση αποτελεί ένα ακόμη περιστατικό που προστίθεται στον κατάλογο των πράξεων στοχευμένης αλβανικής ανθελληνικής βίας με τραγικά αποτελέσματα τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και εντός αλβανικών συνόρων!

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Έχουν λάβει γνώση του περιστατικού; Ποια ήταν η αντίδραση τους;
2) Τι μέτρα θα πάρουν προκειμένου να προστατευτούν τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τις ιερόσυλες και βέβηλες πράξεις των Αλβανών κακοποιών;
3) Για πόσο ακόμη θα δρουν ανενόχλητοι οι Αλβανοί κακοποιοί τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στη γείτονα χώρα προβαίνοντας συνεχώς σε πράξεις ωμής βίας, αγριότητες και φρικαλεότητες εναντίον των Ελλήνων και των θρησκευτικών-ιστορικών μας μνημείων;

Αθήνα, 21/06/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου