Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Με επιτυχία και νεανικό παλμό η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ στην Αθήνα

381382Συγκινητική και μαζική ήταν η συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Αθήνα το Κόμμα <<Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον>> την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της ημέρας αλλά και την λασπώδη επίθεση που δέχεται ακατάπαυστα το Κόμμα των Ελλήνων, εκατοντάδες Έλληνες της Βορείου 
Ηπείρου που διαβιούν μόνιμα στην πρωτεύουσα της μητέρας - πατρίδας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την εκδήλωση στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, εν όψει των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία στις 23 Ιουνίου 2013, με κυρίαρχη την παρουσία των νέων, όπου έδωσαν έναν ξεχωριστό πατριωτικό παλμό.

Ο κεντρικός ομιλητής, Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Αυλώνας κ. Χρήστος Κίτσιος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στην κρισιμότητα των εκλογών για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κόμμα  ΕΕΜΜ για να επιτευχθεί η Συμμαχία Ελλήνων, οι οποίες όμως απέτυχαν λόγω της αδιαλλαξίας της ηγεσίας του ΚΕΑΔ. Ο κ. Κίτσιος περιέγραψε τις προτάσεις ουσίας που κατέθεσε το Κόμμα των Ελλήνων στα τρία χρόνια από την ίδρυση του, για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και τη συμπαράσταση που έδειξε έμπρακτα στους Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αλβανικό κράτος και παρακράτος. Παράλληλα τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος ΕΕΜΜ είναι άνθρωποι νέοι στην πολιτική με σκοπό να φέρουν νέα πνοή και δυναμική στην εκπροσώπηση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο υποψήφιος Βουλευτής Περιφέρειας Αργυροκάστρου κ. Φίλιππος Ρούτζιος ο οποίος μίλησε για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και οι υποψήφιοι Βουλευτές της Περιφέρειας Αυλώνας κ. Λευτέρης Αναγνώστης και κ. Γιώργος Νικόλας.

Παρόντες στην προεκλογική συγκέντρωση ήταν ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ευβοίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό επικεντρώνοντας στον ενωτικό και διεκδικητικό ρόλο που πρέπει να  διαδραματίσει το Κόμμα των Ελλήνων υπέρ του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στο μείζον θέμα για τα επιδόματα του ΟΓΑ, τονίζοντας ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες από την Ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ. Χαράλαμπος Καραθάνος και ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Τρίχας. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στη συζήτηση με ερωτήσεις και απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα όσο και στην Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ κ. Χρήστος Κίτσιος κλείνοντας την συγκέντρωση κάλεσε τους Έλληνες να δώσουν δυναμικό παρόν στις αλβανικές βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου ώστε με την ψήφο τους να δυναμώσουν τη φωνή τους και να αποκτήσουν πραγματική εκπροσώπηση
στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Την εκδήλωση συντόνισε η δικηγόρος Αθηνά Πάλλη, μέλος του Προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ.


www.mega-eemm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου