Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Στην αναμονή η επανέναρξη των εργασιών στην Ιόνια Οδό



• Την επανεκκίνηση αναμένει ακόμη η Ιόνια Οδός, το έργο – πνοής, που θα φθάνει στην Ήπειρο και θα συμβάλλει καθοριστικά στην οριστική άρση της απομόνωσης της περιοχής μας. 

Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών, τα προβλήματα ακόμη παραμένουν και κανείς δεν γνωρίζει, το πότε θα δοθεί τελικά το «πράσινο» φως για την οριστική επανέναρξη των εργασιών. 
Μάλιστα, ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Νίκης Φούντα, βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Αιτωλοακαρνανίας, επεσήμανε πως δεν υπάρχουν περαιτέρω εξελίξεις στο θέμα της χάραξης στην περιοχή Κλόκοβα (στο Αντίρριο) λόγω της εκκρεμοδικίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (κατόπιν της κατάθεσης αίτησης ακυρώσεως), οπότε παραμένει σε εκκρεμότητα η οριστικοποίηση της χάραξης του αυτοκινητόδρομου. 
Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια παραμένει το σύνολο του έργου να ολοκληρωθεί στην παρούσα προγραμματική περίοδο του Ε.Σ.Π.Α., ενώ επανέλαβε πως, σε περίπτωση ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ, το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα σε εκπόνηση νέας μελέτης χάραξης.

Στον Άκτιο-Αμβρακία… 

Τα προβλήματα, πάντως, δεν σταματούν μόνο στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, αλλά μεταφέρονται και στους μικρότερους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο δρόμος Άκτιο- Αμβρακία, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες. 
Όπως παραδέχθηκε ο κ. Καλογιάννης σε ένα μόνο από τα τέσσερα τμήματα της εργολαβίας συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες κατασκευής, ενώ είπε ότι για δεύτερη φορά επιχειρήθηκε η έκπτωση του «προβληματικού» εργολάβου στα υπόλοιπα τμήματα. 
Ακόμη, σημείωσε πως είναι αναγκαία η εύρεση οριστικής λύσης, καθώς μια εκ νέου δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θα έθετε ενδεχομένως σε κίνδυνο τη χρηματοδότησή του. Τέλος, διευκρίνισε ότι είναι αβέβαιο το κατά πόσο η εργολαβία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, σε περίπτωση που επαναληφθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, γεγονός που ίσως θα ήταν καταστροφικό για το έργο…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου