Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Όταν οι Έπαρχοι του ΚΕΑΔ ψήφιζαν τον δημοτικό σύμβουλο των Τσάμηδων (PDIU) για διευθυντή της Υπηρεσίας Ύδρευσης Αγίων Σαράντα

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμαχία ΚΕΑΔ – PDIU για την εκλογή του διευθυντή της Ύδρευσης

Τον εκπρόσωπο του τσάμικου κόμματος ψήφισαν για διευθυντή οι δύο εκπρόσωποι του ΚΕΑΔ στο 6-μελές συμβούλιο 


Η Ύδρευση – Αποχέτευση Αγίων Σαράντα είναι πολυμετοχική εταιρία και συγκεκριμένα το 60% ανήκει στο δήμο των Αγίων Σαράντα ενω το υπόλοιπο 40% σε επαρχίες του νομού. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 6 μέλη, τα 4 από το δήμο και 2 από τις επαρχίες οι οποίες με τις σειρά τους στέλνουν εκπρόσωπο εναλλάξ ανά θητεία. Για την εκλογή του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας απαιτείται η στήριξη των 5 από τα 6 μέλη. 

Τη θέση αυτή διεκδικούσε μεταξύ άλλων και ο κ. Γιάννης Μπάμπης, με μεγάλη εμπειρία σε περιφερειακές διευθύνσεις (Δασών, Νερών κλπ) αφού το ΚΕΑΔ και η Ομόνοια δεν έβρισκαν άλλον «κατάλληλο» τα τελευταία 20 χρόνια, σε αυτό το νομό!  Ο κ. Μπάμπης είχε τη βέβαιη στήριξη των δύο εκπροσώπων των ελληνικών επαρχιών Αλύκου και Μεσοποτάμου, που αυτή τη φορά είχαν τη σειρά, και εκπροσωπούνταν από τους έπαρχους Χρήστο Καίση και Θεμιστοκλή Καίση αντίστοιχα και έψαχνε τους άλλους τρεις. 
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε δικό του υποψήφιο ενώ η δεξιά αντιπολίτευση του δήμου στήριζε τον πολιτικό μηχανικό Durim Bajoδημοτικό σύμβολο με το κόμμα των τσάμηδων.  
O σύμβουλος του PDIU έλαβε τελικά τους 5 απαιτούμενους ψήφους και όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα είχε και τη στήριξη των δύο Καίσηδων. 
Φυσικά η συμφωνία έγινε με εθνικοπατριωτικά κριτήρια, όπως να βελτιωθεί το δίκτυο ύδρευσης στις ελληνικές επαρχίες, να εργαστούν Έλληνες στην επιχείρηση κλπ. Αυτά που λένε ότι έγινε για να γίνει υποδιευθυντής ο κ. Μπάμπης είναι φήμες…


Βορειοηπειρώτης
http://borioipirotis.blogspot.gr/2012/09/pdiu.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου