Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Όταν ο Γιάννης Γιάννης ζητούσε από τον... Μπερίσα να μαζέψει το Ντούλε!


22.09.2008http://www.deropoli.com/wp-content/uploads/2012/09/0bfc0ce99892772fc285e10ee3943d9a_L.jpgΗ απομάκρυνση του Κώστα Μπάρκα από τη θέση του υπουργού αναμένεται να συνοδευτεί με συγκρούσεις ανάμεσα του ΚΕΑΔ και της οργάνωσης της μειονότητας «Ομόνοια». Με ανοιχτή επιστολή, ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης  Ομόνοια Γιάννης Γιάννης και ξάδερφος του Μπάρκα, βγήκε ανοιχτά ενάντια στην απόφαση του Ντούλε και του ΚΕΑΔ, δηλώνοντας πως ο Μπάρκας είχε πάρει την έγκριση της οργάνωσης για να είναι υπουργός εργασίας.

Την  απόφαση για την απομάκρυνση του Μπάρκα, ο Γιάννης Γιάννης την χαρακτήρισε ως «ξεχείλισμα του ποτηριού» του Ντούλε, και άφησε να εννοηθεί πως σύντομα ο Ντούλε θα αμφισβητηθεί και σαν πρόεδρος του κόμματος. « Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, με την υποστήριξη των βουλευτών του και μιας ομάδας ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την Ομόνοια, ούτε με την ελληνική μειονότητα, έχει ανέβει στην «κορυφή του Ολύμπου» και από εκεί εκτοξεύει αστραπές. Ο κεραυνός αυτή τη φορά απευθύνεται στον νυν υπουργό του ΚΕΑΔ. Το μερίδιο της μειονότητας που ψήφισε το ΚΕΑΔ, τα μέλη της Ομόνοιας στη βάση δεν έχουν στηρίξει αυτό το κόμμα και τον αρχηγό του να καταχραστούν και να συμπεριφέρονται σαν «Ζεύς», δεν τους στήριξε κάποιοι να εκπληρώσουν τους εγωισμούς και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες» δήλωσε ο κύριος Γιάννης.  Αυτός τονίζει στην ανοιχτή του επιστολή «μέχρι σήμερα εγώ δεν έχω ακούσει ούτε τα τρία τέσσερα τελευταία χρόνια που εγώ υπηρέτησα της Ομόνοιας ως πρόεδρος της, πως ο υπουργός που πρότεινε η ηγεσία της Ομόνοιας δεν έχει χειριστεί καλά της υποθέσεις που ανήκουν στο υπουργείο εργασίας, ούτε δια στόματος του πρωθυπουργού δεν ακούστηκαν αρνητικές αναφορές για την λειτουργία αυτού του υπουργείου, αντιθέτως, όσες φορές έγιναν αναλύσεις του κυβερνητικού έργου, οι εκτιμήσεις ήταν από τις πιο θετικές».

Αυτός ζητάει από τον πρόεδρο της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνο να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, να καλέσει τα συλλογικά όργανα για να αποφασιστεί τι θέση θα πάρει και για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μην αποκλείοντας και το ενδεχόμενο της καθόδου και με ένα ξεχωριστό πολιτικό φορέα, όχι σε στήριξη του ΚΕΑΔ. 

Αυτός εκφράζεται και κατά του Ντούλε πως δουλεύει κατά της Ομόνοιας. «Παράλληλα απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό Μπερίσια να βάλει φρένο στην πολιτική ανευθυνότητα του Ντούλε, ο οποίος τάσσεται ανοιχτά κατά της συμπολίτευσης, κατά του εκλογικού σώματος, κατά της μειονότητας και την σταθερότητα της χώρας», συνέχισε ο κύριος Γιάννης .  

Πηγή: Εφημερίδα Πανόραμα.            

Το σχόλιο μας: Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Γιάννης Γιάννης έγινε το ιντερνετικό πρωτοπαλίκαρο του Ντούλε ιδρύοντας ένας απολύτως χοτζικού τύπου προπαγανδιστικό ιστολόγιο μέσα από το οποίο κατηγορεί μέχρι σήμερα ως "προδότη, μπερισικό και όργανο των αλβανών" οποιονδήποτε τολμά να ασκεί κριτική στον... αλάθητο και αμετακίνητο ηγέτη του παναλβανικού και πολυπολιτισμικού ΚΕΑΔ PBDNJ

και το πρωτότυπο στα αλβανικά
        
Jani Jani kundër Vangjel Dules: Kosta Barka ministri më i mirë

22.09.2008 06:01

Largimi i Kosta Barkës nga posti i ministrit pritet të shoqërohet me përplasje ndërmjet PBDNJ-së dhe shoqatës së minoritetit “Omonia”. Në një letër të hapur, ish-kryetari i kësaj shoqate, Jani Jani, njëkohësiht edhe kushëri i Barkës, kundërshton hapur vendimin e Dules dhe të PBDNJ-së, duke u shprehur se Barka ka marrë vlerësimin e shoqatës për të qenë ministër i Punës. Vendimin për largim, Jani Jani e ka cilësuar si “mbushje e kupës” së Dules, çka nënkupton se së shpejti ai mund të kontestohet dhe si drejtues partie. “Kryetari i PBDNJ-së, me mbështetjen e deputetëve të tij dhe të një grupi të papërfillshëm njerëzish që nuk kanë asnjë lidhje as me ”Omonia”-n dhe as me minoritetin grek ka hipur ”në majën e Olimpit” dhe lëshon prej andej rrufetë. Rrufeja e radhës i drejtohet ministrit aktual të PBDNJ-së. Pjesa e minoritetit që i dha votën PBDNJ-së, anëtarësia e ”Omonia”-s në bazë nuk e ka mbështetur këtë parti që organet dhe lideri i saj të abuzojnë dhe as të sillen si “Zeusë”, nuk i ka mbështetur që disa të kënaqin egoizmin dhe ambiciet personale”, deklaron Jani. Ai thekson në letrën e tij se, “deri më sot unë s”kam dëgjuar, as tre-katër vitet e fundit që i shërbeva ”Omonia”-s si kryetar i saj, se ministri i propozuar nga udhëheqja e ”Omonia”-s nuk ka menaxhuar mirë çështjet që i takojnë kësaj ministrie, as nga goja e kryeministrit nuk kam dëgjuar referime negative ndaj punës në këtë ministri, përkundrazi sa herë janë bërë analiza të punës së  qeverisë vlerësimet kanë qenë nga më pozitivet”. Ai kërkon që kreu aktual i shoqatës, Vasil Bollano, të marrë iniciativat e duhura për thirrjen e organeve kolegjiale, për të vendosur edhe për pozicionin që do mbajë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare, duke mos përjashtuar mundësinë e një force politike më vete, jo më në mbështetje të PBDNJ. Ai shprehet dhe kundër Dules se po punon kundër “Omonia”-s. “Njëkohësisht Kryeministrit Berisha i bëj thirrje të frenojë papërgjegjshmërinë politike të z. Dule, i cili po vepron hapur kundër maxhorancës, kundër elektoratit, kundër minoritetit grek dhe kundër stabilitetit të vendit”, vijoi Jani.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου