Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ο Νίκος Γκατζογιάννης στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και του Κόμματος των Ελλήνων


Στα Σωφράτικα της Κάτω Δρόπολης, όπου είναι τα γραφεία του Κομματος των Ελλήνων για το Παράρτημα Αργυροκάστρου βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο γνωστός για τους αγώνες και την προσφορά του στο Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης.   
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε εκεί , ο κύριος Γκατζογιάννης ζήτησε από τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου είναι πολύ προσεκτικοί με τις τοπικές εκλογές αλλά και με τη διαδικασία της απογραφής πληθυσμού βάση εθνικότητας και θρησκείας.

Συγκεκριμένα είπε: «Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για την καταγωγή του αλλά και τη θρησκεία του όπως ο ίδιος νοιώθει» και συνέχισε λέγοντας «Ελπίζω αυτή τη φορά η διαδικασία να είναι δίκαιη και η απογραφή να μη μειώσει τον αριθμό των Ελλήνων που ζουν σε αυτή την περιοχή με τη δικαιολογία της σωματικής τους απουσίας από τα σπίτια τους».
Όσον αφορά τους Τσάμηδες είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους θέμα μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας αφού μετα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο περίπου 14.000.000 κάτοικοι του πλανήτη εκδιώχθηκαν από τα μέρη που ζούσαν διότι συνεργάστηκαν με τους Ναζί και ανάμεσα τους είναι και οι Τσάμηδες.

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στους κόλπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ο καταγώμενος από το Λια Θεσπρωτίας Νίκος Γκατζογιάννης είπε:

«Η Ομόνοια είναι δική μας, αγωνιστήκαμε όλοι γι’ αυτή, όπως και το Κόμμα των Ελλήνων "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" είναι κι αυτό δικό μας.
Οι δυο αυτοί ελληνικοί φορείς, η οργάνωση και το Κόμμα, θα πρέπει να είναι μονοιασμένοι κι αυτό θα γίνει. Ήταν σημαντικό και απαραίτητο η ίδρυση του ελληνικού κόμματος, για να πάμε στη Βουλή με δικό μας Κόμμα, που δεν είχαμε μέχρι τώρα.
Σημαντικό, επίσης, για τον παραπέρα εκδημοκρατισμό μας, είναι οι εκλογές από τη βάση, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή να στήνονται κάλπες στα χωριά και παντού και ο κόσμος να εκλέγει ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα την ηγεσία του.
Το λάθος της ηγεσίας της Ομόνοιας, το οποίο αποτελεί και το κρίσιμο σημείο της αντιπαράθεσης είναι αυτό που η Ομόνοια δεν έκανε εκλογές από τη βάση, όπως είπαμε πιο πάνω, για να δώσει το λόγο να μιλήσει γενικά ο λαός για την ηγεσία του. Αυτό θεωρώ σημαντικότατο, πέρα από το άλλο που η Ομόνοια δεν είναι πια ανεξάρτητη όπως ιδρύθηκε.

Σε σχέση με το Κόμμα των Ελλήνων, ως τα τώρα βλέπω πως προχωρεί αργά, αλλά σε σωστό δρόμο. Λέει θα κάνει εκλογές από τη βάση όταν θα είναι ο πολύς κόσμος εδώ, τον Αύγουστο του 2011. Εάν αυτό που λένε οι ηγέτες του δεν θα το σεβαστούν, πρώτος εγώ θα είμαι που θα τους κατακρίνω δημόσια.
Όλα στο Κόμμα των Ελλήνων, την ΕΕΜΜ, εξαρτώνται από τη δουλειά που θα κάνει, για να δει ο κόσμος έργο προς όφελός του, να δει σωστές εκλογές από τη βάση και με εναλλασσόμενους θεσμικά προέδρους. Τότε θα το στηρίξουν το Κόμμα αυτό και θα το αναγνωρίσουν όλοι».

3 σχόλια:

  1. Μηπως ειναι μονο στο πευρο της μπεζιανος και ολιγων προδοτων που απαρτιζουν το κομμα του αισχους ,γιατι αλλο ειναι το κομμα των ΕΛΛΗΝΩΝ
    Ποτε θα το καταλαβει αυτο ο κ. Γκέιτσ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει ρε παιδιά το καταλάβαμε μοναδικοί αγωνιοστές για τη Βόρεια Ηπειρο είναι ο Ρόδης και ο Ορφέας που έχουν Τσάμισες γυναίκες, ο βασανιστής Ζαφηράτης και ο Ντούλες που μενει στα Γιαννενα και Τίρανα και στα χωριά πατάει μόνο στις επετειους και προεκλογικά. Μην κουράζεστε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oxi anwnhme patrioths einai o LANDIS andiprwedros logw onomatos episeis patriwths einai kai ipopsifios tou mega prin htan me to pd.
    enw ta stelexei tou eemm pou menoun????????
    an oxi sta tirana pou????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή