Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ντούλε εναντίον Πέτση ή αν προτιμάτε, όταν οι Βορειοηπειρώτες συμμετέχουν δυναμικά στις ενδοαλβανικές κόντρες από διαφορετικά μετερίζια

«Θα συνεχίσουμε τις διαδηλώσεις κατά του Μπερίσα»

www.ethnos.gr 2/2/2011 21:01


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, επανέλαβε σήμερα ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για πολιτικό διάλογο για την επίλυση της κρίσης, τονίζοντας ότι οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν. «Οι πορείες της Παρασκευής σε Τίρανα, Κορυτσά, Λέζα και Αυλώνα θα πραγματοποιηθούν και θα συνεχιστούν μέχρι ο Μπερίσα να υποχωρήσει από την εξουσία», όπως είπε.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλη Ντούλε, δήλωσε σήμερα ότι «η λύση είναι μια και μοναδική: παραίτηση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και έναρξη πολιτικού διαλόγου υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και με διεθνή μεσολάβηση, για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγούσε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές».

«Μετά τα αιματηρά γεγονότα στις 21 Ιανουαρίου, ο Μπερίσα προσπαθεί να δημιουργήσει εμπόδια, αρχίζοντας από τη μη διαλεύκανση της δολοφονίας των τριών διαδηλωτών και την άρνηση της εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης έξι ανώτατων αξιωματικών των δυνάμεων ασφαλείας, μέχρι τη σύσταση γελοίας εξεταστικής κοινοβουλευτικής επιτροπής και τις επιθέσεις κατά του πρόεδρου Μπαμίρ Τόπι, της γενικής εισαγγελέως και των ΜΜΕ», σημείωσε ο κ.Ντούλε.

Δεν πήγε στην Επιτροπή ο Πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τα αιματηρά επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν πενήντα.

Οπως σημείωσε ο νομικός σύμβουλος του προέδρου Σπίρο Πέτσι, «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκεί τα καθήκοντά του όπως ορίζει το σύνταγμα. Σύμφωνα με το άρθρο 9, του συντάγματος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η Αρχή που απαιτεί γραπτή ενημέρωση από όλους τους επικεφαλής των κρατικών θεσμών για θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες τους. Γι αυτό το λόγο ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα στην πληροφόρηση και δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει και να καταθέσει σε καμία επιτροπή ή άλλη αρχή».

1 σχόλιο:

  1. ορέ τι Σπίρο Πέτσι γράφετε..αλλά κατάλαβα αυτός κρατά ακριβώς όπως τόχε τον καιρό του xhaxhi enveri, αμ τι εισαγγελέας ήταν και έστελνε στο Σπ΄'ατσ τον κοσμάκη..απ' το χωριό μ,ας ρωτήστε τον Ράκο να σας πεί....και τον έκαμε υπουργό ο Ντουλες αει σιχτιρ Ντουληδες και σια και ομονοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή