Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Μάνα μας Ελλάδα, τι θέλουν να κάνουν οι τεχνοκράτες με τη Σύνταξη ΟΓΑ των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών;


του εκδότη Θόδωρου Βεζιάνη 

Έλληνες είναι πέρα από τα σύνορα. Άνθρωποι που βαστάν και λατρεύουν την Ελλάδα.
Τους αδίκησε  η ιστορία, όμως αυτοί έμειναν  όρθιοι, Έλληνες, όπως ήταν και  έτσι παραμένουν 
Η Ελλάδα, η κοινή πατρίδα, παραμένει το μεγάλο καμάρι τους.

Για την Ελλάδα, για τον Ελληνισμό,  για Δημοκρατία  και Ελευθερία, χιλιάδες  Έλληνες Βορειοηπειρώτες, στον καιρό της κομμουνιστικής τυραννίας του Χότζα, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν, χωρίς να είναι γνωστοί οι τάφοι τους, ακόμη και σήμερα.  
Η μάνα Ελλάδα δεν ξεχνάει ποτέ τα παιδιά της, όπου και να βρίσκονται. Πολλά είχε κάνει και κάνει για τα παιδιά της, για μας, αλλά και τίποτε να μη κάνει, ΕΜΑΣ μας φτάνει και ο ίσκιος της Ελλάδας. 
Όχι μόνο εμείς οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, αλλά και οι ίδιοι οι Αλβανοί ομολογούν, ότι χάρη στην Ελλάδα γλύτωσαν από άμεση δυστυχία. 

Για την πατρίδα του, την Ελλάδα, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός τα δίνει όλα. Στο ηρωικό Έπος του ’40 , όχι μόνο άνοιξαν την αγκαλιά τους οι Βορειοηπειρώτες για τα μαχόμενα παιδιά, παιδιά τους, από την Ελλάδα μας, όχι μόνο πήραν τα όπλα και πολέμησαν μαζί τους τον κατακτητή, αλλά και σήμερα βαστάν τους τάφους τους ως κάτι το πολύ ιερό, εδώ στον τόπο μας που έχυσαν το αίμα τους. 
Θέλουν με χίλιους δυο τρόπους να βρίσκουν ευκαιρία να βοηθούν την κοινή πατρίδα. Και μόλις ακούστηκε, μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2007 στην Πελοπόννησο, ότι άνοιξε λογαριασμός αλληλεγγύης, έσπευσαν σύσσωμα οι Βορειοηπειρώτες ποιος να πρωτοδώσει από εκείνα τα λίγα που έχουνε, γιατί οι καταστάσεις τούς έκαναν με μεγάλη καρδιά και άδεια τσέπη.  

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με τη ΜΑΝΑ και τα αχώριστα μ’ αυτή παιδιά της.  
Και μέσα σ’ αυτές τις μητρικές σχέσεις, τα παιδιά λένε και τα παράπονά τους στη μάνα τους : 
Μάνα μας, Ελλάδα, αυτοί οι τεχνοκράτες τι θέλουν να κάνουν με το επίδομα ΟΓΑ για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες;
Γιατί έτσι που  κάνουν, είναι σαν να θέλουν να αδειάσουν τα πατρώα εδάφη , που αιώνες κατοικούνταν και κατοικούνται από Έλληνες . Αυτά τα μέρη με αμιγή ελληνικό πληθυσμό άντεξαν αιώνες, τρομερές θύελλες και δεν έσβησαν…!  

Τώρα, μάνα μας Ελλάδα, δε νομίζομε πως οι δικοί μας οι Έλληνες να κάνουν τέτοια διατάγματα και πράξεις που να μας σβήσουν με το δήθεν Διάταγμα : «Παραμονή στην Ελλάδα, για να πάρεις το επίδομα ΟΓΑ», επίσης «παραμονή», για να πάρεις το επίδομα πολυτέκνων και για ό,τι άλλο, εάν θέλεις βοήθεια, παραμονή….!  
Εδώ , οι ηλικιωμένοι νοιώθουν πως έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο το ζήτημα της «παραμονής». Αυτοί έχουν συνεχή παραμονή στον τόπο τους, τι άλλο καλύτερο θέλουν;  
Και στην ουσία, εάν έφευγαν λ.χ. από ένα χωριό του Πωγωνίου και πήγαιναν στο άλλο πέρα από τα σύνορα, γιατί το Πωγώνι είναι χωρισμένο στα δύο, ποιο θα ήταν το εθνικό όφελος και ποιο είναι το νόημα της πραγματικής «παραμονής»;  

Όντας ακόμα φτωχός ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης, με τέτοια διατάγματα, είναι σαν να γίνεται μια προσπάθεια να κάμψουν τον φλογερό πατριωτισμό του προσφέροντάς του βοήθεια, εάν φύγει από το σπίτι του και πάει στην Ελλάδα. Δίνεται έτσι η χαριστική βολή στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες και στην ιστορία της ίδιας της Ελλάδας. Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι εχθροί μας, να το κάνουμε μόνοι μας, ούτε μας επιτρέπεται, ούτε έχομε τέτοιο δικαίωμα. 
Μάνα μας Ελλάδα, εμείς τα παιδιά σου, θεματοφύλακες των ιερών και όσιων των αγίων αυτών χωμάτων, ποτισμένα με αίμα και ιδρώτα, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την προκοπή των Ελλήνων στον τόπο τους. 

Όνειρο το  ‘χαν οι εχθροί της Ελλάδος,  να βρουν την ευκαιρία να ξεριζώσουν τους Έλληνες από  την Ανατολή. Και να που οι  «πανέξυπνοι» Έλληνες τους την έδωσαν την ευκαιρία. Και έγινε η μεγάλη καταστροφή του 1922 διώχνοντας τελειωτικά τον εκεί Ελληνισμό.   
Μήπως τώρα  με το περιβόητο «παραμονή στην Ελλάδα» συμβαίνει κάτι το παρόμοιο, που με ελληνικά χέρια να ξεριζωθεί ο Ελληνισμός από τη Βόρειο Ήπειρό ;

4 σχόλια:

  1. Το ξερω πως ειναι αδικο να τα βαζεις με εναν υπεηλικα, αλλα δεν εχω διαβασει πιο τραγικο κειμενο!!!
    Εχω πολλες αποριες, αλλα οι περισσοτερες θα ανοιξουν παλιες πληγες της εποχης Χοτζα, οποτε δε θα το πραξω.
    Αλλα λυστε μου μια απορια: ποτε πολεμησαν οι β/η στο πλευρο του ελληνικου στρατου;
    Οτι πειτε με στοιχεια, οχι αερολογιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώρες ώρες αριστερέ αναρωτιόμαστε πως θα περνούσαν οι ώρες μας χωρίς εσένα.
    Αφού σε ευχαριστήσουμε που δεν θέλεις να μας πληγώσεις, για αρχή διάβασε αυτό:
    http://himara1914.blogspot.com/2011/01/o.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ύστερα από τρεις μήνες εκπαίδευση στο Τορίνο Ιταλίας, τον Ιανουάριο 1945 νιώσαμε περισσότερη εθνική χαρά και υπερηφάνεια, γιατί πήγαμε στην Αθήνα μας, και από εκεί στον ωραίο Βόλο"

    Βαριεμαι να σας κανω μαθηματα ιστοριας.
    Η Ελλαδα ειχε απελευθερωθει απο τις 12/10/1944, οποτε τζιφος.
    Σας δινω μια ακομα ευκαιρεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστούμε και πάλι, αυτή τη φορά για τη μεγαλοψυχία σου νοσταλγέ της αριστεράς (είτε της κόκκινης είτε της ροζ). Αυτό που γράφεις δεν ακυρώνει τη συνεισφορά τους και τον εθελοντισμό τους.
    Επίσης:
    "Το 1940, Χιμαρριώτες δραπέτευσαν από τον αλβανικό στρατό και προσχώρησαν ως εθελοντές στον Ελληνικό Στρατό, και πολέμησαν κατά των Ιταλών: Νικόλαος Γκιώνης, Αυγερινός Μποντίνης, Ηλίας Κολίλιας, Μανώλης Ράπος, Κώστας Ρόντος, Κώστας Κρέκος (Σύνολον 31 Χιμαριώτες)".
    Βέβαια όλα μπορεί να τα βγάλεις σκάρτα οπότε δεν μας απομένει από το να σε παραπέμψουμε στα αρχεία του Ελληνικού Στρατού.
    Αλήθεια αν όλες οι "ευκαιρίες" που μας δίνεις βγουν τζούφιες, τι θα κάνεις; Θα φωνάξεις τον Ράμα να μας κάνει ντα; ή αν ήσουν δεξιός θα φώναζες το Μπερίσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή