Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο χαιρετισμός των προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστου Κίτσιου στην κοπή πίτας της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών για το 2013


Θα ήταν αδιανόητο κάποιος  πολιτικός  θεσμός  να σκεφτεί  ότι  μπορεί να πετύχει στην αποστολή του για  την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική  εξέλιξη, χωρίς τη συμμετοχή της  νεολαίας, χωρίς τη δραστηριοποίηση  της νέας δυναμικής, του σωματικού  και του πνευματικού σθένους που εκπέμπει φυσιολογικά η νέα γενιά. Για να ανθίσει το δέντρο της ζωής χρειάζεται την Άνοιξη, για να προκόψει μια κοινωνία χρειάζεται τη Νεολαία της. 
Η Άνοιξή μας είστε εσείς και η αποστολή μας είναι δική σας αποστολή.

Αγαπητά αδέρφια,
Το  Κόμμα των Ελλήνων που στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού εμφανίστηκε και αναπτύσσεται καθημερινά ως  μία εύστοχη ιστορική πολιτική επιλογή για να προωθήσει και αναπτύξει τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματά μας, μπόρεσε αυτό το διάστημα από την ίδρυση του το 2010 μέχρι σήμερα να γίνει υπολογίσιμος συνομιλητής στο διάλογο για τα προβλήματά μας τόσο με τα Τίρανα, όσο και με την Αθήνα. Η ιδιαίτερη αφοσίωση και η εύστοχη εξειδίκευση των στόχων και προβλημάτων του Ελληνισμού, αλλά και η καθημερινή επικοινωνία και συζήτηση για τα φλέγοντα προβλήματα ιδιοκτησίας, πολιτισμού, παιδείας, ταυτότητας, ασφάλειας, νομοθεσίας και δικαιοσύνης, κάνει το θεσμό αυτό  καθημερινά πιο οικείο προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και όλο πιο έντονα την καλύτερη επιλογή για τη διευθέτηση και επίλυση των χρόνιων και περίπλοκων προβλημάτων του.

Σ’  αυτή την εποχή που ζούμε υπάρχουν πληθώρα ιδεών και ιδεολογημάτων  και ο καθένας μας χαίρει την  ελευθερία να ενστερνισθεί ή όχι  ένα ή κάποια απ’ αυτά.  Σε μας  τους Βορειοηπειρώτες όμως, πάνω απ’ αυτές τις ιδέες και πάνω από αυτά τα ιδεολογήματα πρέπει να κυριαρχήσει το ένα και μοναδικό: ο Ελληνισμός που στο δικό μας πρόγραμμα μεταφράζεται σε επικύρωση της αυτόχθονης πανάρχαιας παρουσίας μας στην ιδιαίτερη Πατρίδα, στο σεβασμό και την εφαρμογή των μειονοτικών δικαιωμάτων, την ποσοστιαία συμμετοχή στην κατανομή της εξουσίας και του πλούτου της χώρας της ίδιας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και όχι των προσώπων και στην απόλυτη άσκηση όλων των ευρωπαϊκών δικαιωμάτων για τις εθνικές μειονότητες.

Η δική μας φυλή και κυρίως το κομμάτι  της φυλής στο οποίο ανήκουμε εμείς, έχουν προδιαγράψει παγκοσμίως την ειρηνική, συναινετική και  προοδευτική εικόνα στις σχέσεις  με άλλους λαούς και πολιτισμούς. Συνήθως όμως βάλλεται άγρια από  δυνάμεις και κέντρα  που θέλουν να αποδυναμώσουν την ισχύ, το ρόλο και την ύπαρξή μας. Πρόσφατα αυτές οι ενέργειες γίνονται πιο έντονες, πιο μεθοδευμένες και  πιο δαιμόνιες. Με την ανασφάλεια και την έλλειψη δικαιοσύνης, διενεργείται η αφαίμαξη του τόπου μας. Με την απαλοιφή της αυθεντικής μας αυτοχθονίας, την αλλοίωση, την αλλοτρίωση εδαφών μας από το ίδιο το κατεστημένο και ξενόφερτο στοιχείο, φαίνεται να  ετοιμάζεται η τελευταία ταφόπετρα στον τόπο μας.

Ποιος θα μπορέσει να σταματήσει αυτή την κατηφόρα; Ασφαλώς εμείς οι ίδιοι. Ποιος πολιτικός φορέας μπορεί να υψώσει καλύτερα τη φωνή του και να πράξει ελεύθερα εκείνο που θέλει ο λαός του; Ασφαλώς καλύτερα ένας εθνικός φορέας, όπως ο δικός μας φορέας, το Κόμμα των Ελλήνων. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται η συσπείρωση, η συσπείρωση δυνάμεων γύρω από στόχους ξεκάθαρους. Και οι δικοί μας στόχοι είναι ξεκάθαρα εθνικοί. Είναι το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να βρουν τον εαυτό τους όλοι οι ΄Ελληνες. 

 Κάποιοι κόπτονται για ενότητα. Και κυρίως πριν τις εκλογές κατατσακίζονται να μας πείσουν ότι χρειάζεται ενότητα. Μα δε μας λένε τι στόχο έχει αυτή η ενότητα. Μήπως την εκλογή ενός ή μίας ομάδας βουλευτών; Αυτός είναι ο στόχος μας; Να έχουμε οπωσδήποτε βουλευτές χωρίς να πετύχουμε τους μηχανισμούς προστασίας και ανάπτυξης των δικαιωμάτων του Ελληνισμού στην Αλβανία;


Δε μας  έλειψαν ποτέ οι βουλευτές μας  στην αλβανική βουλή. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι όμως που χρησιμοποίησαν το βήμα του νομοθετικού ναού εις  όφελος του κοινού μας σκοπού. Πάνε να σας αποπλανήσουν με τα τηλεοπτικά τους σώου, με τον υπερπατριωτικό τους προφίλ χωρίς να ακουμπήσουν με τα δάκτυλά τους ούτε ένα από τα σοβαρά καθημερινά ή διαχρονικά προβλήματα του Ελληνισμού. 
Αυτό το παιχνίδι, αυτή η πλάνη συνεχίζεται επί δύο δεκαετίες.

Συσπείρωση  και ενότητα εμείς δεχόμαστε μόνον πάνω σε στόχους και το
Κόμμα των Ελλήνων έχει στόχους ξεκάθαρους, στόχους που συμβαδίζουν απόλυτα με τα συμφέροντα του απλού ΄Ελληνα, του ΄Ελληνα που θέλει να διασφαλίσει την ιδιοκτησία του, που θέλει  να αναπτύξει τη μητρική γλώσσα και τον πολιτισμό του, που θέλει να έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται γ’ αυτόν, που οραματίζεται την ειρηνική και προκομένη αιώνια παρουσία του στα πατρικά εδάφη.

Αγαπητά αδέρφια,
Ζούμε σε δύσκολη εποχή.Τα πάντα είναι σε εξέλιξη.Τα πάντα  αλλάζουν και μέσα σ’ αυτή την εξέλιξη εμείς πρέπει να έχουμε τη δική μας επιλογή.Κυρίως εσείς, η νέα γενιά έχετε τον πρώτο λόγο. Ο αγώνας είναι δικός σας, το μέλλον ανήκει σε σας. Και ο τόπος μας χωρίς εσάς δεν έχει καμία έννοια.

Χρόνια  πολλά σε όλους!
Ζήτω  ο Ελληνισμός!

1 σχόλιο: