Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυμα στο ιστολόγιο μας από το "περιβάλλον" του Υπουργού Ξέρρα - η απάντηση μας

Με αφορμή την δημοσίευση ολόκληρης της συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα ο Δροπολίτης Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας Σπύρος Ξέρρας, το σχολιασμό της από το ιστολόγιο μας, αλλά και τη συζήτηση που πήρε έκταση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, λάβαμε πριν λίγες μέρες μήνυμα από κύκλους προσκείμενους στον Βουλευτή της Περιφέρειας Αργυροκάστρου με τον Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.

Να αναγνωρίσουμε κατ' αρχάς τον πολιτισμένο και κοσμιότατο χαρακτήρα του μηνύματος, αφού δεν περιελάμβανε ύβρεις και απειλές (όπως συνηθίζουν οι βασιλικότεροι του βασιλέως υποτακτικοί της αποκλειστικής αντιπροσωπευτικής κλίκας), το οποίο είχε ως σκοπό να δικαιολογήσει με επιχειρήματα τη στάση του κ. Ξέρρα. 


Συγκεκριμένα μας έγραψαν:


1. Οι παρεμβάσεις του Ξέρρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος απέτρεψαν το τσάμικο να πάει στη Βουλή. Και το ότι στην τηλεόραση δεν μπορούσε να ρίξει τους ανθρώπους που τον βοήθησαν και να πει δεν θα λειτουργήσω στα πλαίσια της κομματικής γραμμής θα δώσει αφορμές στους αλβανούς και τους τσάμηδες να τον κάνουν στόχο αυτόν και όλους τους Έλληνες. 


2. Άποψη μας είναι πως καλύτερα να αισθάνεσαι, να πράττεις, να λειτουργείς σαν Βορειοηπειρώτης και να προσφέρεις στους Βορειοηπειρώτες, παρά να βγεις απλά στην τηλεόραση και να λες πως είμαι Βορειοηπειρώτης τη στιγμή που όλοι οι αλβανοί περιμένουν στη στροφή να σε αποτελειώσουν γι’ αυτό που είσαι.


3. Στα Τίρανα αυτή τη στιγμή λειτουργούν 400 ελληνικές ( εκτός από τις βορειοηπειρωτικές) επιχειρήσεις. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν στήριξη και τη βρίσκουν στο πρόσωπο του Ξέρρα. Δεν μπορεί να τους εκθέσει όλους στην μανία του φανατισμού που μπορεί να έχουμε εμείς οι υπόλοιποι.

Η συνέντευξή ήταν αρκετά καλή, θα μπορούσε να ήταν και πολύ καλύτερη, αλλά θα πρέπει να υπολογίσετε α) την τεράστια πίεση του δημοσιογράφου και β) τη χρονική στιγμή που έγινε. Φυσικά κάποια πράγματα θα μπορούσε να τα πει με το όνομα τους αλλά δεν ήταν και τόσο αρνητική όσο την παρουσιάσατε και προσπαθήσατε να την περάσετε ακόμα και στα παιδιά της Δερβιτσάνης. Ο Ξέρρας δεν είναι και το χειρότερο παιδί που έχει βγάλει ο τόπος. 


Η ανταπάντηση του ιστολογίου μας:


1) Το ψήφισμα για το "τσάμικο" είναι ακόμα σε εκκρεμότητα και προωθείται για τα καλά με κάθε μέσον προπαγάνδας. Ο κ. Ξέρρας θα μπορούσε να πει απλά "δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα" και όχι να λέει "ότι πει το κόμμα μου" και μετά να το γυρίζει στις "λαϊκές συνελεύσεις"! 

Τουλάχιστον ο Ντούλες κανονίζει με στημένες αντιπαραθέσεις με τον Ιντρίζι να το λέει δημόσια και να τον βγάζουν και ήρωα από πάνω... Ξεκάθαρα πράγματα. 
Στόχο τους Έλληνες τους έχουν έτσι κι αλλιώς οι Αλβανοί.


2) Με ποιες ακριβώς πράξεις ο Υπουργός Εργασίας "αισθάνεται, πράττει, να λειτουργεί σαν Βορειοηπειρώτης και να προσφέρει στους Βορειοηπειρώτες";;; 
Με το να μην ξεστομίζει ούτε μία φράση συμπάθειας για την οικογένεια του Αριστοτέλη Γκούμα; με το να συναινεί στην καταδίκη του Ναούμ Ντίσιου τον περσινό Ιανουάριο; 
με το να σιωπά στις δηλώσεις του αρχηγού του για "Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα" 
ή με το να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011
που βγάζουν τους Έλληνες στην Αλβανία λιγότερο από το 1% του πληθυσμού;


3) Ειλικρινά ουδόλως μας ενδιαφέρει η τύχη των ελλαδικών επιχειρήσεων στα Τίρανα. Εξαιτίας τους είναι που η μάνα Ελλάδα ξεπούλησε τελείως το Βορειοηπειρωτικό. Αλήθεια ποια είναι η προσφορά τους προς το ελληνικό έθνος; το ότι απασχολούν Αλβανούς; κάθε επιχείρηση που κλείνει στην Ελλάδα και ανοίγει στην Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια είναι εθνική προδοσία. Χάνουν θέσεις εργασίας οι Έλληνες για να τις κερδίζουν οι άσπονδοι γείτονες. Τουλάχιστον αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν στα Τίρανα γιατί δεν τις άνοιξαν στη Δρόπολη, το Βούρκο ή τη Χιμάρα, παίρνοντας Έλληνες Βορειοηπειρώτες για εργαζόμενους; 


4) στην τεράστια πίεση ενός δημοσιογράφου φαίνεται ο χαρακτήρας του πολιτικού ανδρός και ο Σπύρος Ξέρρας τον έδειξε ξεκάθαρα, ότι είναι δηλαδή πολύ λίγος.

5) Επί τρία χρόνια μας κατηγορούν ότι πληρωνόμαστε από τον Ξέρρα και ως "μπερισικούς" επειδή ασκούμε δριμεία κριτική στον Ντούλε. Τώρα διάφοροι άσχετοι, κυρίως Δερβιτσιώτες, που προφανώς δεν έχουν διαβάσει ούτε μία ανάρτηση στο ιστολόγιο μας, μας κατηγορούν για το αντίθετο. Ότι είμαστε δηλαδή τσιράκια του Ντούλε και του Ράμα, που πληρωνόμαστε για να κατηγορούμε τον Ξέρρα!!! 
Είναι αλήθεια ότι για πολύ καιρό δεν ασχολούμασταν ιδιαίτερα με τον Υπουργό Εργασίας σε σημείο παρεξηγήσεως, για το λόγο ότι είναι μέλος σε αλβανικό κόμμα και υπουργός και συνεπώς δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από αυτόν. Όμως όταν γίνεται προκλητικός χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν την ταμπέλα του Έλληνα μειονοτικού, τότε είναι φυσικό ότι κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομα τους. Δικαίωμα του λοιπόν του Ξέρρα και του κάθε Ξέρρα να λέει ότι θέλει όσο και φιλοαλβανικό ή ανθελληνικό ακούγεται, εφόσον είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά ας μην έχει μετά το θράσος να πηγαίνει σε εκδηλώσεις και πίτες συλλόγων και να πουλάει βορειοηπειρωτηλίκι!!!!


6) Φυσικά και δεν θεωρούμε τον Υπουργό το χειρότερο παιδί. Σαν προδότης είναι πιο ειλικρινής από τον Ντούλε, αφού βρίσκεται απευθείας στο κόμμα του ανθέλληνα και εθνικιστή Μπερίσα, οπότε λίγο πολύ περιμένουμε τι θέση θα κρατήσει. Αλλά ο Ντούλε που παριστάνει τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ενώ στην πραγματικότητα μέσα από αυτή την ιδιότητα τον ξεπουλάει και τον θάβει, είναι ότι χειρότερο για τον τόπο και δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου