Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΜΑΣ!

Σε νέες περιπέτειες ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός με τη βούλα του κου ΥΠΕΞ Αβραμόπουλου!

Δεν λέει να λάβει τέλος η άδικη ταλαιπωρία για τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό. Ως γνωστόν ο γενναίος Έλλην διπλωμάτης από τις αρχές του Αυγούστου 2012 είχε παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο "μικρό Παρίσι των Βαλκανίων".
Όμως την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ο κ. Καμαρινός, δέχτηκε άλλο ένα "δώρο", αφού εκείνη την ημέρα παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της υπηρεσίας του από τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. 
Οι κατηγορίες λίγο πολύ γνωστές: "Παράβαση διπλωματικού καθήκοντος, εξέθεσε το κύρος της χώρας στο εξωτερικό και επέδειξε αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κορυτσά".

Βέβαια ο κάθε υπουργός δεν παίρνει τις αποφάσεις από μόνος του όταν αφορούν τέτοιου είδους "λεπτομέρειες", αλλά συνήθως δέχονται τις συμβουλές (ή αν προτιμάτε τις υποδείξεις) των σταθερών στυλοβατών του υπουργείου τους. 
Έτσι και ο γνωστός, απ' όσο μπορούμε να αντιληφθούμε, μηχανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών δεν μπορεί και δεν θέλει να συγχωρέσει τις "επικίνδυνες" πρωτοβουλίες του κ. Θεόδωρου Οικονόμου - Καμαρινού στην Κορυτσά κατά την διετία 2009 - 2011, όταν μιλούσε δημόσια για ύπαρξη αυτόχθονος Ελληνισμού στην περιοχή.

Βέβαια από την πλευρά μας δεν έχουμε πρόθεση ούτε να αμφισβητήσουμε, ούτε να προκαταβάλουμε το έργο της δικαιοσύνης και των αρμόδιων υπηρεσιών.
Όμως είναι απορίας άξιον πως γίνεται, από τόσους και τόσους διπλωμάτες που πέρασαν από την Αλβανία και τη Βόρειο Ήπειρο, να διώκεται μόνο αυτός που είχε μία δράση περισσότερο ενεργή και εθνική από κάθε άλλον; Πως γίνεται να μπαίνει σε περιπέτειες ο πρόξενος που από την αρχή είχε καταγγείλει και διορθώσει τα κακώς κείμενα που βρήκε στο πόστο του όταν ανέλαβε;

Απ' ότι φαίνεται τελικά ο κ. Αβραμόπουλος είναι αδύναμος ή ίσως και αδιάφορος να φύγει από τη γραμμή που επιβάλλει ο εσωτερικός υπηρεσιακός μηχανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να εφαρμόσει μία καθαρά εθνική πολιτική, όπως άλλωστε περίμεναν και πάρα πολλοί Έλληνες (και Βορειοηπειρώτες συμπεριλαμβανομένων) με την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά.

Παρακολουθούμε την υπόθεση με ενδιαφέρον, αναμένοντας τις όποιες εξελίξεις. 
Το τονίζουμε για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τα φώτα έσβησαν και κανείς πια δεν ενδιαφέρεται με τον πρώην γενικό Πρόξενο στην Κορυτσά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου