Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Εγκαινίασε τα γραφεία του στην Αθήνα το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το Κόμμα "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" απέκτησε την δική του στέγη στην Αθήνα, μετά τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία επί της οδού Αιόλου 100, στον 6ο όροφο, πλησίον της πλατείας Ομονοίας.

Παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Κόμματος των Ελλήνων, ο πατήρ Αθανάσιος από τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας, έκανε τον αγιασμό του στρατηγείου της ΕΕΜΜ στην Αθήνα, όπου ευχήθηκε υπέρ υγείας όλων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, ενώ στη συνέχεια ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ολοκληρώνοντας την τελετή ο π. Αθανάσιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα του κόμματος και ταχεία αποκατάσταση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με την εκπλήρωση του ποθούμενου.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του εθνικού φορέα Χρήστος Κίτσιος, αφού πρώτα έκοψε την πίτα, αφιερώνοντας κομμάτια στην μητέρα Ελλάδα και την Βόρειο Ήπειρο, ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στο νέο ξεκίνημα του Κόμματος των Ελλήνων στην Αθήνα, κάνοντας σαφές ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε επιδιώκει να γίνει πολιτικός καριέρας.
Ο κ. Κίτσιος έκανε μία αναδρομή στις προσπάθειες της "Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον", στα τρία χρόνια από την ίδρυση της, με κυριότερο στοιχείο τα εμπόδια που βρίσκει από κάθε πλευρά στην προσπάθεια που κάνει για μία πραγματική και ουσιώδη εκπροσώπηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με  στόχο την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. 
Ο πρόεδρος της ΕΕΜΜ μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη ενότητας ουσίας και στόχων ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες στην εποχή αυτή της έξαρσης του ανθελληνισμού στην Αλβανία.   

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός, ο διπλωμάτης που ξανάναψε την σπίθα του Ελληνισμού στην περιοχή, ο οποίος ευχήθηκε με τη σειρά του καλή επιτυχία στο ελληνικό κόμμα της Αλβανίας για τον αγώνα που δίνει υπέρ της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ενώ σημείωσε ότι οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να κάνουν ευρέως γνωστό το ζήτημα τους στην Ελλάδα, τόσο στην πολιτική ελίτ όσο και στην ελληνική κοινή γνώμη. 

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι παρευρισκόμενοι που ήθελαν μιλήσουν, κάνοντας σύντομες τοποθετήσεις για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Βόρειο Ήπειρο, επισημαίνοντας από κοινού την ανάγκη της εκπροσώπησης του Ελληνισμού με έργα ουσίας και όχι την επίδειξη αδράνειας και συνθημάτων όπως συνέβη για δύο δεκαετίες. 

Παράλληλα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος των Ελλήνων που ήταν παρόντες ενίσχυσαν εθελοντικά το ταμείο του κόμματος, για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών των νέων γραφείων, αφού ως γνωστόν η ΕΕΜΜ δεν χρηματοδοτείται από πουθενά αλλού παρά μόνο από τα ίδια τα στελέχη της και τους οπαδούς της, παρά τις ακατάσχετες συκοφαντίες που δέχεται από τη στιγμή της ίδρυσης της.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου