Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κουρδική Πρωτοχρονιά 2012: Η φωτιά της Ελευθερίας και του Αγώνα όχι μόνο δεν σβήνει αλλά μεγαλώνει!


του Σάββα Καλεντερίδη

Η κυβέρνηση Ερντογάν, απαγόρευσε τον εορτασμό του Νεβρόζ (Πρωτοχρονιά των Κούρδων) στο Ντιγιαρμπακίρ και την Κωνσταντινούπολη σήμερα Κυριακή, με τη γελοία δικαιολογία ότι η γιορτή είναι στις 21 Μαρτίου και όχι στις 18.


Έστειλε δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς στο Κουρδιστάν, συνελήφθησαν εκατοντάδες στελέχη του κουρδικού κινήματος την τελευταία εβδομάδα, έκλεισαν οι δρόμοι που οδηγούσαν από τις πόλεις και τις κωμοπόλεις προς το Ντιγιαρμπακίρ, για να εμποδίσουν την προσέλευση του κόσμου.


Χιλιάδες αστυνομικοί με τεθωρακισμένα έκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή που θα γιόρταζαν οι Κούρδοι το Νεβρόζ, τη γιορτή της Επανάστασης και της Ελευθερίας.

Τελικά, ο υπερήφανος κουρδικός λαός τσάκισε την ισλαμοφασιστική προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης, εκμηδένισε τους Κούρδους που προσχώρησαν στην τουρκική εξουσία και χρησιμοποιούνται ως Δούρειος Ίππος για να αποδυναμωθεί το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα,  δεν υπολόγισε τους δεκάδες χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς που νόμισαν ότι μπορούν να συνεχίζουν να φυλακίζουν έναν υπερήφανο λαό στα τείχη του ισλαμικού τουρκοφασισμού και έδωσαν τη δική τους απάντηση σε όσους επιμένουν να μιλούν για την ουσιαστικά ανύπαρκτη συριακή αντιπολίτευση, αγνοώντας επιδεικτικά έναν λαό 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, που ζουν σκλαβωμένοι στα αντιδημοκρατικά καθεστώτα και κράτη της Τουρκίας, του Ιράν και της Συρίας.

Ελπίζουμε ο αποπροσανατολισμένος και προδομένος ελληνικός λαός να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα από τον αγώνα των Κούρδων!


Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/2012_18.html 


Τουρκία-Δημοσκόπηση: «Οι μισοί Κούρδοι ζητούν αυτονομία»


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στο Ντιγιαρμπακίρ και την οποία δημοσίευσε  η  τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ", το πενήντα τοις εκατό των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της αυτονομίας της τουρκικής επαρχίας, που κατοικείται από κουρδικό πληθυσμό.


Η έρευνα, σύμφωνα με την εφημερίδα, έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα:


49 % των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ μιας «δημοκρατικής αυτονομίας της περιοχής του Ντιγιαρμπακίρ»

19,2 % τάχθηκε υπέρ της «ανεξαρτησίας κουρδικού κράτους»

5,4 % τάχθηκε υπέρ μιας «ομοσπονδίας»

7,1 % επέλεξε μια «επιλεκτική  αποκεντρωμένη διαχείριση» και το

3,4 % δεν  επέλεξε καμία από τις επιλογές  αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από τους ερωτηθέντες το 40 % ήταν γυναίκες και το 60 % άνδρες.

Σε σχετική ερώτηση για την κουρδική γλώσσα στην Τουρκία, το 83 % ζήτησε να γίνει επίσημη γλώσσα ενώ ένα 8 % δεν απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίτζ αντιδρώντας  στη δημοσκόπηση αυτή, δήλωσε ότι τα «κουρδικά δεν είναι γλώσσα του πολιτισμού».

Σχετικά με το χειρισμό του κουρδικού προβλήματος από το KCK, το 43,4 % απάντησε ότι είναι αρνητικός, το 24,2 % είναι πολύ αρνητικός, 6,4 % "άνευ αποτελέσματος" και 2,7 % έχει "θετικό αντίκτυπο".

Στην ερώτηση πως αξιολογείται η απεργία πείνας των βουλευτών του BDP και των ηγετών της αυτοδιοίκησης, το 66 % των ερωτηθέντων απάντησε  είναι είναι σωστή, το 9 % ότι είναι περιττή και το 9 % ότι είναι "αναποτελεσματική".

Για την μελλοντική παρουσία των Κούρδων στο Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο, το 79 % των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου