Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Που βαδίζει η κοινωνία μας;


του Θεοφάνη Τσιόκα

Είμαι παρήλικας. Διαβάζω προσεκτικά την εφημερίδα, ιδιαίτερα άρθρα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία είναι απαραίτητα στη σημερινή κοινωνία. Αναρωτιέμαι: Πού βαδίζει η κοινωνία μας; Η  άποψή μου είναι ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι θεσμοί δε λειτουργούν κανονικά, η εμπιστοσύνη  και η αλληλοεκτίμηση είναι σπάνια φαινόμενα.

Για να  αλλάξει η κοινωνία προς το καλύτερο, η γνώμη μου είναι ότι πρώτα  απ΄ όλα να αλλάξει ο άνθρωπος, ιδιαίτερα ο νέος, ο οποίος, εκτός από τις γνώσεις, να διαπαιδαγωγείται συνεχώς.

Σήμερα στα χωριά μας οι άνθρωποι επιδίδονται περισσότερο στην υλική  παρά στην  πνευματική, θρησκευτική ζωή. Έτσι, ανάμεσα στους συμπατριώτες μας δεν υπάρχει αγάπη και συνεννόηση  και η διάσπαση κάνει τη δουλειά της. Και στην οικογένεια εκδηλώνονται καχυποψίες, ασυνεννοησίες και πολλά διαζύγια για το τίποτε.

Το κακό βρίσκεται στην ανθρώπινη ψυχή, στην επιπολαιότητα, καθώς και στο περιουσιακό που δεν αντιμετωπίζεται όπως πρέπει.
Χρειάζεται, λοιπόν, πολλή δουλειά από τους ίδιους τους ανθρώπους μας. από το σχολείο και από την οικογένεια, για να γίνει το καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου