Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αίτημα Γ. Καρατζαφέρη συζήτησης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα



                                                                                            Αθήνα, 7 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, με αίτημά του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, ζητά τη διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και το στρατηγικό προσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής.

Το σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΛΑΟΣ επισυνάπτεται:


Προς τον αξιότιμο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2012

Κύριε Πρόεδρε,

Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση. Ενώ η χώρα μας ταλανίζεται στο μέτωπο της οικονομίας, την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, εντείνονται οι προκλήσεις των Σκοπίων που σφετερίζονται, με κάθε ευκαιρία, την ονομασία και την Ιστορία της Μακεδονίας, ενώ κλιμακώνονται και οι κινήσεις της Αλβανίας εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Παράλληλα, δύο αρνητικές αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου για την υπόθεση του Διστόμου και την ονομασία των Σκοπίων δυσχεραίνουν περαιτέρω την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. 

Σε εκκρεμότητα, εξάλλου, παραμένει το θέμα της ΑΟΖ, παρ’ όλο που, πλέον, δημιουργούνται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου. Τέλος, σε μια εποχή κατά την οποία συντελούνται μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, συνιστά προτεραιότητα καίριας σημασίας η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία συμμαχιών που θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωταγωνιστή και όχι ουραγό των εξελίξεων, καθώς προκύπτουν κίνδυνοι αλλά κυοφορούνται και ευκαιρίες, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

Κατόπιν τούτων, αιτούμαι να διεξαχθεί Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και το στρατηγικό προσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου