Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Λίγες φωτογραφίες και από τουριστικές επιχειρήσεις στην παραλία "Γιαλί" της Χιμάρας

Σε συνέχεια του φωτορεπορτάζ από τους Δρυμάδες που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες, σήμερα ανεβάζουμε και λίγες φωτογραφίες από την περιβόητη παραλία "Γιαλί" της κοινότητας Βουνού στο Δήμο Χιμάρας. Για την παραλία αυτή είχαν γραφτεί πολλά ειδικά το 2007 με το γκρέμισμα αυθαιρέτων κτισμάτων και το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας Τράπεζας για επενδύσεις εκεί.


Εδώ όμως θα σταθούμε σε δύο μόλις σημεία από επιχειρηματικές δραστηριότητες πιο πρόσφατες. 

Αν όχι με την άδεια, τουλάχιστον με την ανοχή, της δημοτικής αρχής της Χιμάρας στις 18-12-2010 κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα παραλιακά θερινά κέντρα διασκέδασης σε όλη την επικράτεια του αλβανικού κράτους. Ιδιοκτήτης: Αλμπάν Τζιλάρι





To καλοκαιρινό κλαμπ που ανήκε στους θείους του δολοφόνου του Αριστοτέλη Γκούμα, Ιλίρ Μούκαϊ. Η εγκληματική και θρασύδειλη παρέα - οικογένεια του Αυγούστου του 2010 δεν είχε κατέβει στη Χιμάρα τότε απλά και μόνο για τουρισμό αλλά είχε και επιχειρηματικές έγνοιες.
Στη συνέχεια οι Μούκαϊ, όταν έβλεπαν ότι η παρουσία τους εκεί δεν θα ήταν και πολύ ευπρόσδεκτη, το πούλησαν σε ομοεθνείς τους το 2011.





Στις 10-8-2008 νέοι της Χιμάρας (στην πλειοψηφία τους οπαδοί της τότε δημοτικής αρχής), μετά την συγκέντρωση και συζήτηση στο Δημαρχείο για το ιδιοκτησιακό ζήτημα, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στα Σπήλια με κεντρικό σύνθημα "Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ" 


Τελικά η ψυχή τους πουλήθηκε μια και καλή!



Τελευταία φωτογραφία του σύντομου αφιερώματος "Δρυμάδες - Γιάλι" από το Δήμο Χιμάρας,
οι κορυφές των Ακροκεραύνιων όρεων  κάτασπρες από το χιόνι.



Η ηρωική Χιμάρα όμως δύσκολα θα δει άσπρη μέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου