Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οικοδομικός οργασμός στους Δρυμάδες Χιμάρας - Σε ποιους ανήκουν τα νέα κτίρια; Ποια δημοτική αρχή υπέγραψε τις άδειες;

Μπορεί στην Ελλάδα ο κλάδος της οικοδομής να πνέει τα λοίσθια, αλλά το ακριβώς αντίστροφο συμβαίνει στους Δρυμάδες του Δήμου Χιμάρας.

Από τη μία πλευρά αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που τα πολλά από τα νέα κτίσματα, αν όχι τα απερισσότερα, δεν ανήκουν σε ντόπιους αλλά αλλοεθνείς;

Ας δούμε κάποιες φωτογραφίες που πήρε αναγνώστης του ιστολογίου μας από τους Δρυμάδες, με τις ανάλογες απορίες...

Στα ανίψια ποιανού αρχηγού κόμματος και υπουργού της αλβανικής κυβέρνησης ανήκει αυτή η οικοδομή; (φωτογραφημένη από δύο όψεις)
Σε ποιον Αλβανό διεθνή ποδοσφαιριστή από την Αυλώνα ανήκει αυτό το εξοχικό;
Είναι αλήθεια ότι ο ιδιοκτήτης αυτού του ξενοδοχείου είναι αλλοεθνής με καταγωγή από την Αυλώνα και κάποτε έσβηνε φωτιές; Γιατί κάποιοι ανάβουν άλλες "φωτιές" παραχωρώντας του άδεια οικοδόμησης;Έχουμε ανθρώπους που αγαπάνε το περιβάλλον τελευταία στους Δρυμάδες γι' αυτό και έχουν τις σκεπές τους πράσινες. 
Είναι όμως Δρυμαδιώτης ο ιδιοκτήτης της πράσινης σκεπής κάτω;
Ο ιδιοκτήτης πάντως του τετραόροφου αριστερά - με την επίσης πράσινη σκεπή - έχει πολύ στενή σχέση με το περιβάλλον. Τόσο πολύ που λέγεται ότι το διευθύνει κιόλας!
Για τα παρακάτω έτοιμα ή υπό ανέγερση εξοχικά, οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν είναι ιδιοκτησίας ντόπιων. 

Οι τρεις έτοιμες μεζονέτες που διακρίνονται αριστερά σε τι εθνικότητας ιδιοκτήτες ανήκουν;Μεζονέτες προς πώληση. Τι εθνικότητας ενδιαφερόμενοι θα τις αγοράσουν;Η ισχυρότερη ίσως κατασκευαστική εταιρεία της περιοχής κάνει αισθητή την παρουσία της.


Κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές των "αποκλειστικών αντιπροσώπων", όπως των πρώην τοπικών αρχόντων, έχουν δώσει στην ιδιοκτησία της γης πρωτεύοντα ρόλο, σε σημείο απειλής όσων την πωλούν σε αλλοεθνείς και αλλόθρησκους. Αυτό το οικόπεδο όμως, στο οποίο ετοιμάζονται να γίνουν έργα, σε ποιον ανήκει, ποιος του το πούλησε και ποιος υπέγραψε την αγοραπωλησία;  Τα όργανα της τάξης πρέπει να έχουν υψηλό πατριωτικό φρόνημα και να μην το κρύβουν καθόλου. Μπορούν να το καμαρώνουν κιόλας μέσω των επιχειρήσεων που είναι στην ιδιοκτησία τους.

Ο παρακάτω ξενώνας - εστιατόριο δεν βρίσκεται στην βόρεια ή κεντρική Αλβανία. Ούτε καν στην Κονίσπολη, στο Λαζαράτι ή στο Μπόρσι. Είναι στους Δρυμάδες!
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΑΡΑΪ ΤΟΥ ΠΑΣΑ!


Απ' ότι ήμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η δημοτική αρχή Γιώργου (ή Γκέργκι) Γκόρου δεν έχει ακόμα δικαίωμα να υπογράψει άδειες οικοδόμησης. Τότε ποια δημοτική αρχή τα υπέγραψε όλα αυτά ώστε να ανεγερθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου