Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΡΚΟΙ


Με την πένα του Σωκράτη Παπαδόπουλου
  
 Ήρθαν απ’ τα μέσα της  Ασίας για να φέρουν τρομερή ανησυχία. Έδιωξαν ή αφομοίωσαν  τους  πληθυσμούς  της  Μικράς Ασίας  και εξαιρετικά  τους Έλληνες. Το 1453 πήραν και την Κωνσταντινούπολη, την Αγία Σοφιά την έκαναν τζαμί και κάμαν και πολλές άλλες θηριωδίες. Την Ακρόπολη της Αθήνας την έκαναν αποθήκη για μπαρούτι. 

Σ’ άλλα μέρη των Βαλκανίων άλλαξαν την πίστη των κατοίκων. Καταστρέψανε  πολλά του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, μερικές φορές και με την βοήθεια των Δυτικών Δυνάμεων. Έκαναν γενοκτονίες ιδίως στους Αρμένιους και Έλληνες. Στην Κωνσταντινούπολη επιτέθηκαν και κατά των τάφων των Ελλήνων που είναι στα πατρώα τους εδάφη. Το 1974 ο Αττίλας επιτέθηκε και σκλάβωσε το 1/3 της Κύπρου. Και τι δε έκαναν στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στα χερσαία, χωρικά και εναέρια σύνορα. 
         
O πράκτορας της ΜΙΤ, με κωδικό όνομα Σαμπάλ Κενετέ, μιλώντας σε Τούρκο αρθρογράφο, υποστήριξε  ότι «...αφού στείλαμε ξεχωριστά τα υλικά, περάσαμε στη χώρα αυτή(Ελλάδα). Τοποθετήσαμε μερικές βόμβες σε τουριστικές περιοχές, οι οποίες άδειασαν από τουρίστες  αμέσως μετά τις εκρήξεις. Στην πρωτεύουσα εξερράγη μια βόμβα μπροστά από το μετρώ και ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Μετά, αν προσέξετε, σε αυτή τη χώρα ξέσπασαν πολλές πυρκαγιές. Κρίμα στα ωραία δάση. Όμως, με όλα αυτά, η γειτονική μας χώρα, που μας σαμποτάρει, διαπίστωσε ότι το τίμημα γι’ αυτό είναι ακριβό και θα θερίζει ό,τι σπέρνει…»
         
Αμέτρητα  τα όσα έχει  κάνει εις βάρος της Ελλάδας η Τουρκία. Ένας από τους πρώην πρωθυπουργούς  της Τουρκίας, ο κ. Μεσούτ Γκιλμάζ στα τέλη του 2011, χωρίς να το θέλει, είπε πως  στην περίοδο του 1995-1997 έχουν  δοθεί χρηματικά κονδύλια σε διάφορους εμπρηστές για να κάψουν  δάση της Ελλάδας. Λένε πως η γλώσσα  πηγαίνει όπου πονάει το δόντι. Όμως όταν συνήλθε ο κ. Γκιλμάζ διέψευσε τα λεγόμενα και κατηγόρησε τους φίλους τους, τους  Έλληνες, πως βιάστηκαν στην αντίδρασή τους…
Για τις  φωτιές σε δάση της Αττικής το 1996 είχε κάνει λόγο και το Στέιτ Πάρτμεν. 

Η οικονομική κρίση της Ελλάδας ίσως και να προέρχεται και απ΄ τα έξοδα που κάνει αυτή για να ανταπεξέρθει τις προβοκάτσιες της Τουρκίας, και όντας οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Τα δάση είναι οι πνεύμονες του πλανήτη μας και η εξαφάνιση αυτών, έστω και στην Αλάσκα ή και Αυστραλία, αντανακλά και στην Τουρκία και Ελλάδα. Τότε είναι ξεκάθαρο το τι ζημιά φέρνουν στο στενό χώρο γύρω των Βαλκανίων, όταν καίγονται τα δάση μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι Τούρκοι, οι οποίοι, αφού θέλουν την ένταξή τους στην Ε.Ε, πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου