Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου ΕΕΜΜ για την εκδήλωση του Κόμματος των Ελλήνων για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και τη δεύτερη επέτειο ίδρυσης του


161


Το Κόμμα των Ελλήνων " Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον", γιόρτασε το Σάββατο το μεσημέρι 24 Μαρτίου  την  Εθνική Γιορτή της Παλλιγενεσίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τα δίχρονα της ίδρυσής του. Κοντά στην παραλία της πόλης των Αγίων Σαράντα στο καφενείο " Καίσαρης", εκτός από την ηγεσία και τους σύμβουλους του Κόμματος στη γιορτή συμμετείχαν εκατοντάδες ΄Ελληνες  των νομών Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Αργυροκάστρου, Αργυροκάστρου και Χειμάρρας και αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι. Τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος της πόλης Αγίων Σαράντα κ. Στεφάν Τσίπα, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μήτρος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γκέργκι Μάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ζήσης Γρηγορίου, ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στο Αργυρόκαστρο κ. Μιλάν Μπίττο, ο πρόεδρος του ΔΚ του νομού κ. ΄Υλι Πύρρο και ο πρόεδρος του ΣΚ του νομού κ. Γκέργκι Μερκούρης.

Την έναρξη της δραστηριότητας έκανε ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κ. Χρήστος Κίτσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Επανάστασης του '21 για την Παλιγγενεσία του Ελληνικού ΄Εθνους, η οποία επιτεύχθηκε με ομοψυχία και αφοσίωση στους στόχους. Τόνισε ότι το Κόμμα των Ελλήνων ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 2010 και αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί συμβολίζει τη συνέχεια του αγώνα για δικαίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στα πατρώα του εδάφη και αποτελεί το εγχείρημα με το οποίο μπορούν να επιτευχθούν οι μελλοντικοί στόχοι.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αγίων Σαράντα και Δελβίνου κ. Γκέργκι Μάνο συνεχάρη την ηγεσία του Κόμματος για την εκδήλωση και τόνισε ότι το Ελληνικό ΄Εθνος, όπως σε πολλές ιστορικές στιγμές και τώρα που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει το σθένος να ορθοποδήσει και να παραμείνει ένας ισχυρός παράγοντας συνεργασίας με το αλβανικό λαό.
Σε συνέχεια χαιρέτισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικά στην αναγκαιότητα ομοψυχίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των Ελλήνων για να προκόψει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και να δοξαστεί το ΄Εθνος μας.
Ιδιαίτερη εντύπωση στους παρευρισκόμενους έκανε η ομάδα κορασίδων του 9-ταξίου σχολείου του Μεσοποτάμου, η οποία παρουσίασε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια, απαγγελίες και χορούς στο πνεύμα της γιορτής, το οποίο προετοίμασε με πολύ φροντίδα ο διευθυντής αυτού του σχολείου Λευτέρης Τζώλος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΜΜ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου