Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 24.000 ΚΥΡΙΕ ΝΤΟΥΛΕ!!!


Από σήμερα και μέχρι την τελευταία του ώρα, κ. Ντούλες θα κυκλοφορεί πια με το νούμερο 24.000 σταμπαρισμένο στο μέτωπό του. Το ίδιο και ο κ. Μπολάνος.

Το θλιβερό αυτό νούμερο, που ανακοινώθηκε επίσημα από την ΙΝΣΤΑΤ, προέκυψε από την απογραφή του 2011, ότι δηλαδή, τόσοι είναι οι Έλληνες στην Αλβανία.
 Ποτέ στην ιστορία των 100 χρόνων οι Έλληνες δεν εμφαίνονται με τέτοιο νούμερο. Ούτε οι πιο ακραίοι εθνικιστές δεν θα τολμούσαν να ονειρευτούν τέτοιο κελεπούρι. Ο άθλιος πρωταγωνιστής των τελευταίων 20 χρόνων  στα  μειονοτικά πράγματα, κ. Ντούλες, και όσοι επιμένουν να τον κρατούν στην πολιτική ζωή, έστω και βαλσαμωμένο, χρεώνονται στο ακέραιο την ιστορική ευθύνη τόσο για το νούμερο, όσο και για τη διαδρομή το πώς φτάσαμε στην αποφράδα μέρα της συρρίκνωσης. Ωρύονταν ο κ. Ντούλες χρόνια στη σειρά για απογραφή. Και μάλιστα με τον απαράβατο όρο της ελεύθερης δήλωσης εθνικότητας και θρησκείας(!!!). Κουνούσε το δάχτυλο στα τηλεοπτικά κανάλια, κατακεραύνωνε Κυβερνήσεις και Πρωθυπουργούς, οι οποίοι κώφευαν, αργοπορούσαν, κωλυσιεργούσαν τη διαδικασία. 

Το 2001, τον άκουσαν. Ανακοίνωσαν απογραφή για πότε; Για 1 Απρίλη 2001!!! Κι εκείνος, πιάστηκε εξ' απίνης. Και βολόδερνε. Δύο μέρες νωρίτερα, στις, 29 Μαρτίου, επικαλούμενος το ταλαιπωρημένο και φθηνό «εθνικό συμφέρον», παίρνει την απόφαση για αποχή. Η Ελληνική Μειονότητα υπάκουσε στον «ηγέτη» της, εκτός από κάποιους «ξεροκέφαλους», που υπάκουσαν στο ένστικτό τους. Και το αποτέλεσμα; Το νούμερο, που προέκυψε από την απογραφή ήταν απογοητευτικό. Στη Φοινίκη λ.χ. από 7000 απογράφτηκαν 750. Στη Δίβρη από 6000 απογράφτηκαν 1300.Το ίδιο και σε άλλες επαρχίες. 
Η συνέπεια; Τα κρατικά κονδύλια έφτασαν στις επαρχίες αποδεκατισμένα.

Ο άθλιος «ηγέτης» θα είχε ολοκληρώσει το σχέδιο συρρίκνωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από το 2001 αν μία ομάδα έπαρχων δεν χτυπούσαν την καμπάνα απέναντι στην αλβανική κυβέρνηση για την επαναφορά των ληξιαρχικών δεδομένων στους υπολογισμούς των κονδυλίων προς τις επαρχίες. Έσυραν στην κυριολεξία και τους υπόλοιπους και, μπροστά στο φόβο των άδειων ταμείων, παρακάμψανε από κοινού τον κ. Ντούλε, απηύθυναν διάβημα διαμαρτυρίας από την Τσούκα των Αγίων Σαράντα προς Τίρανα και πέτυχαν ώστε οι κρατικές επιχορηγήσεις να αποσταλούν ανάλογα με τον πραγματικό αριθμό των κατοίκων που ήταν εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια.
Οι «αντάρτες» Έπαρχοι σε συνέχεια, έπρεπε να απομακρυνθούν με κάθε τρόπο από την τοπική πολιτική σκηνή. Ποιος νωρίτερα και ποιος αργότερα, με «δημοκρατικούς» και μη τρόπους, εξοστρακίστηκαν.
Κι ο παντοδύναμος «ηγέτης» για να ολοκληρώσει το μακάβριο έργο του περίμενε άλλα 10 χρόνια. Και το ολοκλήρωσε το 2011. Ένα χρόνο πριν, επιστρατεύοντας Υπουργεία, Ασφάλειες, συλλόγους, κλήρο, κλπ. μπόρεσε να παρακάμψει και τη μοναδική απειλή, το κόμμα ΕΕΜΜ, που είχε έρθει στη σκηνή της Μειονότητας, ως λυτρωτική ευκαιρία. 


Ο πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων, κ. Χρήστος Κίτσιος, στις 25.09.2011 έστειλε έγγραφο στον κ. Μπολάνο, ως θεσμός, υποτίθεται, υπεράνω της πολιτικής, αν και γνώριζε ότι ήταν εγκάθετος. «Θεωρώντας το θέμα της προστασίας της ταυτότητας ως εθνική και όχι πολιτική, προτείνουμε άμεσα τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής, με αντικείμενο την επιτήρηση της απογραφής». Πρότεινε ακόμα την οργάνωση στρογγυλής τραπέζης για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα σοβαρά θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και έθετε στη διάθεση της Επιτροπής όλο το πνευματικό και στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Ο κ. Μπολάνος, περιφρόνησε την πρόταση αυτή και ως εγκάθετος του κύριου Ντούλε, στις 28.09.2011 κήρυξε από Αθήνα αποχή χωρίς να υπολογίσει ότι για τους Χιμαραίους, τους Κορυτσαίους και άλλους ΄Ελληνες εκτός της αναγνωρισμένης περιοχής, η ευκαιρία αυτή ήταν η μοναδική να επικυρώσουν την εθνική τους ταυτότητα.
Και ήταν τόσο ανήθικο το παιχνίδι του κατεστημένου, που από τη μία δήλωναν αποχή και από την άλλη όλοι οι έπαρχοι της Ομόνοιας στη Λιβαδειά, στη Δίβρη, στο Αλύκο, στη Φοινίκη, στην ΄Ανω Δρόπολη, στην Κάτω Δρόπολη και στο Πωγώνι ενεργοποίησαν επίσημα στις επιτροπές μέλη και στελέχη της Ομόνοιας που περιέπαιζαν τους πολίτες προκαλώντας σύγχυση.

Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η αμοιβή από το κράτος. Αυτό ήταν και το σχέδιο συρρίκνωσης, αυτό που περίμεναν και οι πιο ακραίοι εθνικιστές της χώρας. 
Ποιος Έπαρχος της Μειονότητας θα χτυπήσει σήμερα συναγερμό, αφού όλοι οι εν ενεργεία Έπαρχοι είναι εργαλεία του άθλιου «ηγέτη»; 
Ωστόσο, επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, η πικρή αυτή ιστορία έχει και ένα θετικό στοιχείο.
Τον κ. Ντούλε τον αγνόησαν και τον απέρριψαν όχι ένας, ούτε δύο, αλλά 24.000 Έλληνες. 

Άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε το Προξενείο Αργυροκάστρου, ούτε η Ελληνική Πρεσβεία Τιράνων.
Και οι δύο προϊστάμενοί τους, κ. Ριζόπουλος και κ. Πάζιος, γνώριζαν το θέμα. Ενώ στις τοπικές εκλογές κίνησαν γης και ουρανό ξοδεύοντας και χρήματα του ελληνικού δημοσίου για να κρατήσουν στην εξουσία την καταστροφική κλίκα του κ. Ντούλε, στο διάστημα της απογραφής, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Δε νοιάστηκαν ούτε για τους ΄Ελληνες της αναγνωρισμένης περιοχής, ούτε για κείνους στη Χιμάρα, Νάρτα, Κορυτσά που ολόκληρους αιώνες περίμεναν την ευκαιρία να δηλώσουν την ελληνική καταγωγή τους. Και οι δύο, μετά την αποτυχημένη θητεία τους, αναχώρησαν. 
Η ιστορία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όμως, θα τους βρει, όσο μακριά κι αν πήγαν, για να τους γράψει με μαύρα γράμματα, όπως θα γράψει με μελανά και την ιστορία της καταστροφικής κλίκας σ΄αυτή την 20ετία. 


εφημερίδα ΜΕΓΑ ΒΗΜΑ Δεκέμβριος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου