Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δραματική έκκληση της ΣΦΕΒΑ για την δεινή κατάσταση στο Ελληνικό Σχολείο της Κορυτσάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της ΣΦΕΒΑ, η κατάσταση  στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι δάσκαλοι και το βοηθητικό προσωπικό, απλήρωτοι εδώ και 16 μήνες  ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, κάτι που θα επιφέρει το τελευταίο πλήγμα στην αξιοπιστία και την έξωθεν καλή μαρτυρία του σχολείου στην τοπική κοινωνία.

Παρά τις εργώδεις προσπάθειες των διπλωματικών μας αρχών στην Αλβανία και παρά το γεγονός ότι η αξία και το προσφερόμενο έργο του σχολείου έχει τονισθεί  από πολλούς  βουλευτές τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης σε επερωτήσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο,  ορισμένοι ανεύθυνοι «υπεύθυνοι» παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά,  σε ένα ρεσιτάλ εγκληματικής αμέλειας και ολιγωρίας.

Τη στιγμή που πολλοί κύκλοι στη γειτονική χώρα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την διαφαινόμενη απαξίωση του σχολείου, είναι το λιγότερο ΝΤΡΟΠΗ  για τα αρμόδια υπουργεία  να μην δίνουν λύση εδώ και 18 μήνες σε ανειλημμένες δεσμεύσεις της ελληνικής πολιτείας παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος του διδακτικού προσωπικού του σχολείου αλλά και των εκατοντάδων μαθητών του.
            
Απευθύνουμε  δραματική έκκληση σε κάθε αρμόδιο, έστω και την εσχάτη ώρα να παρέμβει για να απελευθερωθούν άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία του ελληνικού σχολείου στην Κορυτσά, που απετέλεσε και αποτελεί φάρο της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού στην περιοχή.  


ΣΦΕΒΑ, 20.1.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου