Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΟΤΗΤΑ! Τα παιδιά της εθνικής υπόθεσης στο ίδιο τραπέζι!


Τελικά η ενότητα μεταξύ των Βορειοηπειρωτών μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά γεγονότα. 
Πέρσι ήταν που το Λαογραφικό (πλέον) σωματείο "Η Ομόνοια" κάλεσε τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό σε ενότητα μέσω του λαογραφικού φεστιβάλ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ. 
Πρόβλημα δηλαδή όσον αφορά την ενότητα δεν έχουμε για το πως θα διεκδικήσουμε από κοινού και αποτελεσματικά τη δίκαια λύση του ιδιοκτησιακού, καλύτερη Παιδεία στην μητρική ελληνική γλώσσα και σε όλα τα δικαιώματα που μας στερούν αλλά στο ποιος χορεύει καλύτερα τους "Κλέφτες" ή τον "Σαμαντάκα"...

Έτσι λοιπόν πρόσφατα στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Επαρχίας  Άνω Δρόπολης, (που έγινε σε χωριό της Κάτω Δρόπολης) είδαμε σε φωτογραφία να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Νίκο Κοτροκόη και τον γραμματέα του Προξενείου Νίκο Φίλιππα, ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας και βουλευτής Αργυροκάστρου με το Δημοκρατικό Κόμμα Σπύρο Ξέρρα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Αυλώνας Βαγγέλ Ντούλε, ο μεγαλοεπιχειρηματίας και παρασκηνιακός ισχυρός παράγοντας της Δρόπολης Κώστα Σωτήρη, ο βουλευτής Αυλώνας με το ΔΚ Κώστα Μπάρκα και από πάνω να καμαρώνει ο Έπαρχος Άνω Δρόπολης Τάκη Ντούτση. 
Ενωμένοι στα κλαρίνα στην πολιτική χωριστά λοιπόν, όπως απεικονίζει και η φωτογραφία με την χαρακτηριστική μετάφραση σκέψης για τον καθένα όπως την αποδίδει το μπλογκ "Βορειοκοπρίτες". Χαρακτηριστική είναι η σκέψη του Ντούλε για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (αλλά εν ενεργεία πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) Γιώργο Παπανδρέου, με τα αρχικά της φράσης "Αναπαύσου εν ειρήνη" αγγλιστί. 


Στον χαιρετισμό του ο Πρόξενος, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 52 χρόνια (δεν ξέρουμε ακόμα αν έκανε ξεχωριστό και ποιους κάλεσε, πάντως του ευχόμαστε να τα εκατοστήσει), στον χαιρετισμό του πέρα από τα κλασικά, περί ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας και συμβολής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τη διαβεβαίωση της μητέρας Ελλάδας παρά την οικονομική κρίση απηύθυνε για άλλη μια φορά το μήνυμα της ενότητας, όπως μπορείτε να δείτε και εδώ.

Κύριε Κοτροκόη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δεν έχετε καμία σχέση με τον ανεκδιήγητο προκάτοχο σας Γιάννη Ριζόπουλο, αλλά δεν μπορούμε όμως να παραλείψουμε να πούμε ότι λόγω του θεσμικού σας ρόλου, κάνετε τον χαζό.

Αλήθεια κύριε Πρόξενε, είδατε να έχει προσκληθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση κανένας εκπρόσωπος από το κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ; 
Καλά κάνετε και μιλάτε για ενότητα αλλά αν με τις πράξεις σας συνεχίζετε να ευνοείτε, έστω και ακούσια τα ίδια πρόσωπα που είναι συνεχώς στο προσκήνιο και δεν έχουν προσφέρει τίποτα στο εθνικό μας θέμα, τότε καταντάτε ίσως και άθελα σας γραφικός. 

Γιατί με τα όσα είπατε περί ενότητας, πιάσαμε το εξής νόημα:
"Όλοι οι Βορειοηπειρώτες, ενωμένοι, μονοιασμένοι, αγκαλιασμένοι, αδερφομένοι για να βγάλετε πάλι βουλευτή τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο..."

Λυπούμαστε κύριε Πρόξενε αλλά η εθνική αξιοπρέπεια μας δεν μας επιτρέπει να συμμεριστούμε το μήνυμα σας.
Γιατί όπως και να το κάνουμε 12 χρόνια πολιτικής αντιπροσωπευτικής ανυπαρξίας για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό είναι πάρα πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου