Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«Ωρολογιακή βόμβα» η Κοιλάδα του Πρέσεβο


Η αλβανική ένωση ‘Vatra’- ‘Εστία’, των Αλβανών της νότιας Σερβίας αναφερόμενοι στις συνομιλίες μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας αναφέρουν ότι «θα ήταν ελλιπής μια συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, χωρίς την επίλυση του ζητήματος της Κοιλάδας του Πρέσεβο, ένα θέμα το οποίο αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στο κέντρο των Βαλκανίων».

Η αλβανική ένωση θεωρεί ότι οι ηγέτες του «Ανατολικού Κοσσυφοπεδίου», όπως αποκαλούν την Κοιλάδα του Πρέσεβο, θα πρέπει να παγώσουν τη συνεργασία που έχουν με την κεντρική κυβέρνηση της Σερβίας και αυτό πρέπει να γίνει από τους τοπικούς φορείς.


Χθες, εξάλλου, κάτοικοι του χωριού Končul, που ανήκει στο δήμο Μπουγιάνοβατς και συνορεύει με το Κοσσυφοπέδιο, προέβησαν σε διαμαρτυρία απαιτώντας την απομάκρυνση του σερβικού στρατού από την περιοχή και την ελεύθερη πρόσβασή τους στο Κοσσυφοπέδιο.


Αλί Αχμέτι: Πολεμήσαμε για την ελευθερία και όχι μια «μικρή Αλβανία» στα Σκόπια


«Οι Αλβανοί ποτέ δεν πολέμησαν για μια Μεγάλη ή Μικρή Αλβανία και δεν έχουν ποτέ εργαστεί για τη Μεγάλη Αλβανία. Εργάζονται και αγωνίζονται για να ζήσουν και να αναπνεύσουν ελεύθερα στα εδάφη που κληρονόμησαν και έχουν ενταφιάσει σε αυτά τους γονείς τους».

Τα παραπάνω δήλωσε, στις 21 Μαρτίου  ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του κόμματος DUI, των Σκοπίων σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο κέντρο του Τσαίρ,  στα Σκόπια για την υποστήριξη του υποψήφιου Δημάρχου Ιζέτ Μετζίτι στις εκλογές της 24ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση- DUI, τόνισε ότι είναι ανάγκη οι Αλβανοί να μοιρασθούν τη χαρά αλλά και τις ευθύνες που τους περιμένουν στο μέλλον.

Ο Αχμέτι αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που ομιλούν για αγώνα των Αλβανών στη δημιουργία μια μικρής Αλβανίας στο εσωτερικό του κράτους των Σκοπίων.

«Εντυπωσιάστηκα από την είδηση  που κυκλοφόρησε έχοντας ένα προκλητικό θέμα για τους πολίτες του κράτους των Σκοπίων που αναφέρει ότι οι Αλβανοί θα φτιάξουν μια ‘μικρή Αλβανία’ σε αυτό το κράτος», δήλωσε ο Αχμέτι.

Στη συνέχεια επέκρινε τα δημοσιεύματα αυτά τα οποία έχουν σκοπό, όπως είπε, να τρομάξουν τους πολίτες της χώρας και τόνισε ότι οι Αλβανοί δεν εργάζονται ούτε για μια Μεγάλη Αλβανία, ούτε για μια Μικρή Αλβανία μέσα στα Σκόπια, αλλά για την ελευθερία έκφρασής τους στα πατρογονικά τους εδάφη.


Οι Αλβανοί υποψήφιοι δήμαρχοι ‘πλασάρουν’ ηρωισμό με Καλάσνικοφ


Ιδανικός τρόπος για να δείξουν τη μαχητικότητά τους και την εθνικοφροσύνη τους στα αλβανικά ιδεώδη για την εκλογή τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του κράτους των Σκοπίων, οι Αλβανοί υποψήφιοι, προτάσσουν τη συμμετοχή τους στη σύρραξη του 2001.

Έτσι μετά τον Φατμίρ Ντεχάρι που παρουσιάσαμε πριν από μερικές ημέρες τώρα και ο Αλβανός υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γκόστιβαρ, του κράτους των Σκοπίων,  ο Νεβζάτ Μπέιτα, βγαίνει στο Facebook με Καλάσνικοφ καλώντας τους Αλβανούς κατοίκους να τον προτιμήσουν στις εκλογές της 24ης Μαρτίου 2013.



Το σχόλιο μας: Φαντάζεστε να κάνανε και οι δικοί μας υποψήφιοι Έπαρχοι στη Βόρειο Ήπειρο αναφορές στον Αυτονομιακό Αγώνα του 1914 και το ΜΑΒΗ κατά τις προεκλογικές περιόδους τι θα γινόταν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου