Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Ο Ερντογκαν, ο "αδερφός" Έντι Ράμα και οι κίνδυνοι για τα εθνικά ελληνικά συμφέροντα

Γράφει ο «Αθώος»

Σχεδόν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Έντι Ράμα, υποψήφιος πρωθυπουργός της Αλβανίας στις 29 Μαΐου τρέχοντος επισκέφτηκε με ταξίδι αστραπής στην Άγκυρα τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογκάν. Τη συνάντηση όμως σημαδεύουν κάποια σημεία στρατηγικής σημασίας. 

Πρώτο, ο Ερντογκάν αποκάλεσε τον Έντι «αδερφό». Πρόκειται για
αδερφική διασταύρωση ενός ορθοδόξου και ενός μουσουλμάνου, μέσω της οποίας εκδηλώνεται και η όλη στήριξη Ερντογκάν προς Ράμα.
Η αδελφοσύνη αυτή, αποτελεί εκτός των άλλων και αντίδραση κατά του Μπερίσια, ο οποίος σε πρόσφατη κόντρα του Ερντογκάν με τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ, τήρησε ουδέτερη στάση, που ερμηνεύεται υπέρ των ΗΠΑ.

Δεύτερο. Κατανοητό ότι στην ιδιότητα ΚΑΡΔΑΣΙ που απόχτησε Ράμα από τον Ερντογκάν μεγάλος ρόλο έπαιξε και η σθεναρή ανθελληνική στάση του ΈΝΤΙ κυρίως σε ότι αφορά τη συμφωνία για τα χωρικά ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στο Ιόνιο.

Τρίτο. Ο Ερντογκάν δώρισε με αυτόγραφο στον μικρό του μαθητευόμενο Αλβανό ορθόδοξο καρδάσι με ευρωπαϊκό όνομα (Έντι), το βιβλίο του με τίτλο “A VISION OF GLOBAL PEACE” (Το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης). Αναλυτές μιλούν ότι πρόκειται για το δόγμα της σημερινής Τουρκικής ηγεσίας για τον νέο τουρκικό επεκτατισμό, ή περί δόγματος του νέο-οθωμανισμού κυρίως στη Βαλκανική. Στο δόγμα αυτό αποτελεί βασικό στήριγμα το μουσουλμανικό στοιχείο (κυρίως αλβανικό) στα Σκόπια, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, αλλά και το μουσουλμανικό στοιχείο στη Βουλγαρία, Βοσνία και γιατί όχι στην Ελλάδα. Διαφορετικά είναι γνωστό ως το μουσουλμανικό τόξο στη Βαλκανική.

Τέταρτο. Μετά τη συνάντηση ο Έντι, όπως προσωπικά δήλωσε, υιοθέτησε το οικονομικό πρόγραμμα στην πολιτική Ερντογκάν για την ανάκαμψη της Τουρκίας, μοντέλο το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ο Έντι είπε « … θα αποτελέσουν και τις δικές μας επιτυχίες μετά τις 23 Ιουνίου»

Αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα. Υπάρχει όμως και παρασκήνιο που ο ίδιος ο Ράμα από ενθουσιασμό αποκάλυψε έμμεσα.  Την επόμενη από τη συνάντηση με τον Ερντογκάν σε προεκλογική συνάντηση στη μέση Αλβανία, ο Ράμα, υποσχέθηκε ότι στην πρώτη τετραετία του ως πρωθυπουργός θα εξασφαλίσει στους ιδιοκτήτες τα ταπιά της γης. Πρόσθεσε δε ότι φίλη χώρα του υποσχέθηκε ότι θα του εξασφαλίσει τα γνήσια ταπιά. Εννοείται ότι η φίλη αυτή χώρα είναι η Τουρκία. (Μόνο που ο Ράμα δεν την είπε αδερφή). Επειδή όμως κατάλαβε ότι έκανε το λάθος, για να χάσει τα ίχνη προμήθευσε τον αλβανικό τύπο με την ψευδή είδηση ότι η φίλη χώρα των τίτλων ιδιοκτησίας επί της γης, είναι η Ιταλία της φασιστικής περιόδου στην Αλβανία….

Εδώ σημασία έχει το γεγονός ότι, όπως έχει, ο νόμος για την επιστροφή των περιουσιών στους πρώην ιδιοκτήτες στην Αλβανία αναγνωρίζει ιδιοκτήτες επί της γης τους κατέχοντες επίσημων εγγράφων, χωρίς να αναφέρει τίνος είναι αυτά, δλδ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, της φασιστικής….;!!!. Είναι επίσης γνωστό ότι σε υποστήριξη του νόμου αυτού έφτασαν στην Αλβανία κάποια αρχεία της Οθ. Αυτοκρατορίας με «Ταπιά», τα οποία μπήκαν στον μηχανισμό πλαστογράφησης της Αλβανίας και έφεραν τα άνω κάτω. Τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους δέχτηκε και δέχεται ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός

Η είδηση που μας φέρνει ο μικρός Αλβανός ορθόδοξος καρδάσης του Ερντογκάν για νέα γνήσια ταπιά, ασφαλώς σημαίνει νέους πονοκεφάλους για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Η είδηση σημαίνει νέα ανακατανομή της γης (με βάση τα νέα γνήσια ταπιά Ερντογκάν). Κατανοητό τι πρόκειται να γίνει στις δικές μας ελληνικές μειονοτικές περιοχές και κυρίως στο τουριστικό φιλέτο της Χιμάρας.        

Το γεγονός ότι ο Έντι Ράμα έβαλε σχεδόν στην κορυφή του ψηφοδελτίου του κόμματός του στην Αυλώνα, τον Κότσιο Κοκεδήμα, είναι ένας επί πλέον κακός οιωνός για τα ελληνικά μειονοτικά συμφέροντα. Σίγουρα ο Ράμα, με στήριγμα τον Κοκεδιμα, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τον άγριο ενδιαφέρον και ζήλο για να έχει μοιράδι στο φιλέτο της Χιμάρας, θα επιδιώξει νέα ανακατανωμή με όποιο τίμημα. Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Κοκεδίμα, με δικά του δημοσιεύματα, αλλά και αξιοποιώντας τα σε ιδιοκτησία του ΜΜΕ, εξαπόλυσε συνεχή εκστρατεία για να «αποδείξει» την αλβανική ταυτότητα της Χιμάρας. (!;).

Οι δηλώσεις του Μπερίσια κατά Κοκεδιμα, ανεξάρτητα από το κίνητρο (πιθανόν να δείχνουν φόβο για τα δικά του συμφέροντα στη Χιμάρα), αποκαλύπτουν ακριβώς τους σκοπούς αυτούς του Ράμα στη Χιμάρα και κατ΄ επέκταση σε όλη την ελληνική μειονοτική ζώνη. 
           
 Όλα δείχνουν ότι, διαφορετικά από το Μπερίσια, ο οποίος στήριξε κυρίως συμφέροντα του δικού του περιβάλλοντος στη Χιμάρα, ο Ράμα μαζί με τα συμφέροντα της ομάδας που εκπροσωπεί ο Κότσιο Κ, θα προωθήσει και τα συμφέροντα του Ερντογκάν στην περιοχή της Χιμάρας. Στόχος είναι να δέσουν καλά  τα αναπτυγμένα στρατηγικά συμφέροντα  της Τουρκίας στο Πασά Λιμάνι και Κουτσόβα (αντίστοιχα στρατιωτικές βάσης ναυτικού και αεροπορίας) με τα οικονομικο-τουριστικά συμφέροντα σε όλη την αλβανική ακτή του Ιονίου απέναντι στην Ελλάδα….

Στο σχέδιο αυτό, το οποίο δεν είναι διόλου ουτοπία, αλλά στηρίζεται όπως βλέπεται σε στοιχεία τα οποία σκοπίμως κυκλοφορούν διάσπαρτα κατά καιρούς, έχει βρει τα δικά του στηρίγματα ανάμεσα στον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Ασφαλώς, το γεγονός ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός είναι διασπασμένος, ευνοεί ένα τέτοιο σχέδιο και καθηλώνει την εθνική εγρήγορση. Όμως δεν έγκειται μόνο εδώ ο κίνδυνος. Προσέχουμε ότι στην προεκλογική εκστρατεία ο Κότσιο Κοκεδίμα πάει πακέτο με τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα Τίρανα και σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ανδρέα Μάρτο. Ο Μάρτος ανέκαθεν, μπροστά στα συμφέροντά του και της ομάδας ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί, έχει δείξει μειωμένη εθνική συνείδηση.  Εντωμεταξύ, το τιμ των τοπικών αρχών του Ντούλε στις μειονοτικές περιοχές εκλέχτηκε με την ευλογία του Ράμα, ενώ στο δήμο της Χιμάρας, που δεν λειτούργησε αυτή η συνεργασία ο δήμος πέρασε στα χέρια του Σ. Κόμματος Αλβανίας, μετά από δύο θητείες Μπολάνου του ΚΕΑΔ.

Η συγκεκριμένη ομάδα έπαρχων του ΚΕΑΔ όχι μόνο που εκλέχτηκε με την ευλογία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όχι μόνο που και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ ανήκει στην ίδια προεκλογική συμμαχία, αλλά έχουν δείξει με έργα και σε δεκάδες περιπτώσεις ότι, αν δεν υπήρξαν συνεργάτες των Αλβανών, έκαναν έναν μάτι γκαβό και ένα αφτί κουφό υπέρ της υφαρπαγής από τους δήθεν αλβανούς πρώην ιδιοκτήτες των δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδιών και δασών κοινής περιουσίας των ελληνικών μειονοτικών επαρχιών.
Επίσης, γίνονται βαρύτερες οι εθνικές ευθύνες τους σε περίπτωση που αληθεύουν (εφόσον δεν διαψεύστηκαν ισχύουν) οι ειδήσεις ότι τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι έπαρχοι πολιτογράφησαν στις καθαρές ελληνικές μειονοτικές περιοχές πάνω από 1000 αλλοεθνείς οικογένειες.

Μετά από την ανάλυση αυτή νομίζω ότι ο καθένας θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να πράξει αναλόγως.

από το ιστολόγιο Βορειοηπειρώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου