Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Οι άλλες όψεις της "τουρκικής άνοιξης"Πριν αποφασισθεί η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, από την πάρκο Gezi και την πλατεία Taksim, έπειτα από ολονύκτιες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές οι Τούρκοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, δεν άντεξαν και τα χαράματα, μετά τη ρίψη δακρυγόνων και κανονιών νερού,  έπεσαν για ύπνο γύρω από την πλατεία κατάκοποι, όπως γράφει το τούρκικο δημοσίευμα «Η αστυνομία κοιμήθηκε στους δρόμους», παρουσιάζοντας με τον τρόπο αυτόν μια άλλη εικόνα των γεγονότων στην Κωνσταντινούπολη.

www.echedoros-a.gr


Και μέσα σ' όλα... 
Βανδαλισμοί «διαδηλωτών» στο Ελληνικό Προξενείο στην Πόλη
(κατά το λαϊκότερον "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται")

Περίεργη επίθεση δέχθηκε το κτήριο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα βασιβουζούκων διαδηλωτών, οι οποίοι προφανώς είχαν προσχεδιάσει την ενέργειά τους.


Η ομάδα των Τούρκων διαδηλωτών απαίτησε από το φρουρό να εγκαταλείψει τη θέση του και αφού βανδάλισαν το φυλάκιο άρχισαν να γράφουν υβριστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα στους τοίχους έξω από το ελληνικό προξενείο. 
Μάλιστα, φώναξαν ανθελληνικά συνθήματα.
Πριν φύγουν έσπασαν τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας ενώ αρχικά προσπάθησαν να παραβιάσουν την είσοδο του κτηρίου, στη συνέχεια αποχώρησαν.
Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη και διαθέτει διαρκή ενημέρωση τόσο για την κατάσταση στην ελληνική μειονότητα, όσο και σε συμπατριώτες μας (Ελλαδίτες και Κυπρίους) που βρίσκονται στη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, υπάρχει ομάδα εννέα Ελλήνων επιστημόνων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου που συμμετείχε σε σεμινάριο κλωστοϋφαντουργίας και διαμένει σε ξενοδοχείο – φοιτητική εστία πανεπιστημίου κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Υπάρχει συνεχής επαφή ώστε να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε αρωγή, διευκόλυνση και προστασία. 

από newsbomb.gr

«Βαριοπούλα» εν όψει; Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στην Εύβοια!

«Βαριοπούλα» εν όψει; Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στην Εύβοια!Όλοι έχουμε δει τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις επί διαδηλώσεων. Αν κοιτάξει κανείς τον λόγο για τον οποίο υποτίθεται ότι γίνονται οι διαδηλώσεις θα απορήσει πραγματικά για το πώς πυροδοτήθηκε το κλίμα. Η αφορμή για τις διαδηλώσεις είναι η ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Γράφαμε σχετικώς στις 10 Απριλίου για την επίσκεψη του αριστερού σκηνοθέτη, Κων/νου Γαβρά, στην περιοχή με σκοπό να μην γκρεμιστεί ένας κινηματογράφος. Δια ασήμαντον αφορμή, λοιπόν, έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε την υπόθεση με το σενάριο «Βαριοπούλα», το οποίο απέβλεπε σε πραξικόπημα των τούρκων στρατιωτικών, κήρυξη στρατιωτικού νόμου από την κυβέρνηση και εισβολή στην Ελλάδα. Διαβάζουμε σχετικά στο «Έθνος» στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012:
«Η δίκη για την υπόθεση «Βαριοπούλα» ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια κι αφορά σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν. Μεταξύ άλλων, προβλεπόταν η τοποθέτηση βόμβας σε δύο μεγάλα τεμένη στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την πρόκληση συνθηκών χάους και τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης να κηρύξει στρατιωτικό νόμο καθώς και την πρόκληση πτώσης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από ελληνικό στο Αιγαίο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί σύγχυση. Όλα αυτά με τελικό σκοπό την πραγματοποίηση στρατιωτικού πραξικοπήματος. Την υπόθεση αποκάλυψε η εφημερίδα «Ταράφ», επικαλούμενη 5.000 έγγραφα, ψηφιακούς δίσκους και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Σημείο καμπής ήταν ο Απρίλιος του 2009, όταν στη συνοικία Ποϊζάρκιοϊ της Πόλης η τουρκική αστυνομία εντόπισε κρυφό οπλοστάσιο, στη διάρκεια ερευνών για το άλλο μεγάλο σχέδιο συνωμοσίας κατά Ερντογάν, την υπόθεση Εργκενεκόν.».
Βέβαια «βόμβες σε τεμένη» δεν μπήκαν, όμως υπάρχει η πιθανότητα να διδάχτηκαν οι κεμαλιστές πολλά από την «Αραβική Άνοιξη», στην οποία συμμετείχαν προς τέρψιν του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Όμως ας επιστρέψουμε στο σήμερα και ας δούμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα την ίδια ώρα που το σχέδιο «Βαριοπούλα» βρίσκεται ένα βήμα πριν την προβοκάτσια εναντίον της Ελλάδος, ώστε να δούμε τι συμβαίνει. Ας δούμε μία χθεσινή ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του ΓΕΕΘΑ:
«Τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ZIPKIN» και Φ/Γ «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν την 1η Ιουνίου (09:40 και 13:15 αντίστοιχα) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα Ανατολικά της Ν. Αμοργού. Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικά πλοία καθ' όλη την διάρκεια του πλου τους».

Συνδέοντας τα γεγονότα βλέπουμε, λοιπόν, ότι την ίδια ώρα που στην Κωνσταντινούπολη σημειώνονται ταραχές και υποτίθεται ότι ο Ερντογάν δεν θα είχε «ορέξεις» για περαιτέρω προβλήματα, δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη βρίσκονται ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο, προκαλώντας ευθέως τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το αποτέλεσμα της δίκης για την υπόθεση «Βαριοπούλα» ήταν η καταδίκη 322 στρατιωτικών που αποσκοπούσαν στην ανατροπή του ισλαμιστικού καθεστώτος και στην εγκατάσταση ενός αντίστοιχου κεμαλικού.
Ο στόχος των τούρκων είναι προφανής και αφορά τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας, την Ελληνική ΑΟΖ και το ενεργειακό παίγνιο που διεξάγεται στην λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Η τουρκική διπλωματία έχει εδώ και καιρό δείξει την απαίτηση της για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Πατρίδος μας, αλλά και της κομβικής της θέσης ως διακομιστή ενεργειακών πόρων. Ήδη με την βοήθεια των ΗΠΑ, αλλά και της εγχώριας αριστεράς κατάφερε να ακυρώσει τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρουπόλεων και να επιτύχει την κατασκευή του αγωγού TAP που περνά μέσα από την Τουρκία. Με φόντο την ενεργή συμμετοχή της Τουρκίας στην «Αραβική Άνοιξη» και την αμερικανοσιωνιστική επέμβαση στην Συρία, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να αποκομίσει ακόμα περισσότερα κέρδη.
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, φυσικά και όπως πάντα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και εξακολουθεί να στηρίζει τα συμφέροντα των αμερικανοσιωνιστών και των τούρκων, όπου κι αν αυτά βρίσκονται.

www.xryshaygh.com


Αθήνα, 2 Ιουνίου, 2013.

«Τουρκική άνοιξη» και ιστορίες για αγρίους.

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Είμαστε τόσο αφελείς, ή όντως τα ραντίσματα από τα chemtrails μας έχουν αποβλακώσει εντελώς;

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη του υπογράφοντος, όταν «ως κεραυνός εν αιθρία», από όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, ξεκίνησε να μεταδίδεται  η «εξέγερση» του Λαού της Τουρκίας, κατά του «χημικού» Ερντογάν.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε, την πρώτη αντίδραση των Ελλήνων δημοσιογράφων. Αυτών που εδώ και χρόνια, έχουν εκπαιδευτεί να αυτολογοκρίνονται, δεν μπορεί όμως κανείς να πει ότι δεν παραμένουν «γάτες με πέταλα».

Εν χορώ λοιπόν τα ελληνικά ΜΜΕ, άρχισαν στη πρώτη φάση των ανακοινώσεων για την «εξέγερση» του Λαού της Τουρκίας, να ομιλούν «για το περίεργο ρόλο του διαδικτύου». Μια που οφθαλμοφανές ήταν πως κάτι άλλο τρέχει πίσω από την υπόθεση αυτή, δεδομένου ότι είχαμε εντελώς copy-paste φαινόμενα, όπως αυτά των αραβικών χωρών, Αιγύπτου, Λιβύης, Τυνησίας κλπ. Όταν δηλαδή, πάνω από δέκα μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, όλως… συμπτωματικών και παραδόξως, συντονίστηκαν με τους διαδηλωτές της Πλατείας Ταξίμ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την Αστυνομία, για τη… τσιμεντοποίηση ενός Πάρκου. στο κέντρο της Πόλης.

Αμέσως μετά φυσικά, άλλαξαν το λεξιλόγιό τους – παλιά μου τέχνη κόσκινο – και συντονίστηκαν με τα εγχώρια και διεθνή αφεντικά τους, μιλώντας και αυτά για «λαϊκή εξέγερση».

Μου κάνει εντύπωση πως στο ίδια λογική της «λαϊκής εξέγερσης», μπήκαν και έμπειροι τουρκολόγοι και φίλοι μου όπως ο Σάββας Καλεντερίδης και ο Νίκος Χειλαδάκης αλλά και όλοι σχεδόν οι σχετικοί με τα γεωστρατηγικά αναλυτές. Στο ίδιο κλίμα μπήκαν και το ακροδεξιό βουλγάρικης ιδιοκτησίας γνωστό ιντερνετικό κανάλι, υποτιθέμενης «πατριωτικής» πληροφόρησης, αλλά ακόμη και οι αναλύσεις των εντύπων τόσο της ροζ, όσο και της σταλινικής αριστεράς.

Ακόμη μου κάνει εντύπωση πως σε όλο το φάσμα των αναλύσεων, κανείς σχεδόν δεν αναφέρθηκε στο κεντρικό think tank των ΗΠΑ, το καθοδηγούμενο από τον γνωστό και μη εξαιρετέο,George Friedman. Το Stratfor Institute, το οποίο εκφράζει πάντα με ακρίβεια και συνέπεια, τις γεωστρατηγικές επιλογές, προτεραιότητες αλλά και σχεδιασμούς, της υπερδύναμης.  

Μου κάνει λοιπόν εντύπωση πως σχεδόν κανείς δεν αναφέρθηκε:

1.  Στην πρόσφατη κατηγορηματική δήλωση του Ερντογάν προς το αμερικανικό administration, πως σκοπεύει να κόψει τις γέφυρες προς το Ισραήλ.

2.  Στην πρόσφατη επίσης κατηγορηματική προειδοποίηση του Χένρι Κίσσιγκερ προς τον Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν, πως δεν θα του επιτρέψουν να γίνει η ατμομηχανή των ισλαμικών χωρών. Μια προειδοποίηση, που πήρε σαφές σχήμα ημιεπίσημης τοποθέτησης των ΗΠΑ, μέσα από το Στράτφορ.

3. Στις συνεχείς αναφορές/εκβιασμούς του Stratfor, το οποίο ως γνωστόν, εκφράζει το βαθύ αμερικανικό κράτος, με τα περί του «καρκίνου παχέος εντέρου» του Πρωθυπουργού της Τουρκίας και τον επικείμενο θάνατό του.

4. Στις συνεχείς αναφορές του State Department αλλά και των διαφόρων «υπηρεσιών» των ΗΠΑ, πως η Τουρκία του Ερντογάν, σε περίπτωση σύγκρουσης του Ισραήλ με το Ιράν, θα σταθεί δίπλα στους ομόδοξους αδελφούς του.

5.   Στη συστηματική προσπάθεια του Ερντογάν, να επαναφέρει το Οθωμανικό καθεστώς των βιλαετίων, αναγνωρίζοντας «Κουρδικό Βιλαέτι». Την ώρα που το κουρδικό κράτος του Βόρειου Ιράκ, (Μπαρτζανί-Ταλαμπανί), όχι μόνο δεν συμφωνεί σε μια τέτοια κατεύθυνση, αλλά προσανατολίζεται στη δημιουργία ενιαίου κουρδικού κράτους, υπό την ομπρέλα του Ισραήλ.

6. Στη συστηματική υπονόμευση του Ερντογάν από τους κεμαλιστές, πειθήνια και πιστά όργανα των Αμερικανών και των Ισραηλινών. (Βαριοπούλες, Εργκένεγκον κλπ).

7. Στο ότι τα διεθνή ΜΜΕ, ανακάλυψαν ξαφνικά τον «χημικό Ερντογάν», κατά τον «χημικό Αλή» του Σαντάμ. Τη συστηματοποίηση δηλαδή της δαιμονοποίησής του, κατά το πρότυπο του Μιλόσεβιτς ως «χασάπη των Βαλκανίων», του Άσσαντ, ως «αιμοσταγή δικτάτορα», του Καντάφι, ως «ψυχωτικού δολοφόνου» κλπ γνωστά.

8. Στο ότι το State Department, έσπευσε να εκδώσει «ταξιδιωτική οδηγία» κατά της Τουρκίας, ενώ αμέσως όλες οι διεθνείς οργανώσεις «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι οποίες χρηματοδοτούνται από αυτό, ανακάλυψαν τώρα πως η Τουρκία σκοτώνει το Λαό της, πως η Τουρκία δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, πως η Τουρκία έχει τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο.

9. Στο ότι, όπως ο κορμοράνος του Ιράκ, εφευρέθηκε ξαφνικά μια ψεύτικη φωτογραφία από τον… μαραθώνιο των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης το 2011, για να «πιστοποιήσει» τον όγκο της «λαϊκής εξέγερσης».

10. Στο ότι, τα sms μέσω κινητών, δραστηριοποιήθηκαν ξαφνικά (;) και συντόνισαν πάνω από δέκα πόλεις για εξέγερση. (Κάτι από… τα Δεκεμβριανά του 2008 και το Σύνταγμα των «Αγανακτισμένων» του 2011 δεν θυμίζει αυτό;)

Ξαφνικά και εν χορώ, όλοι στη χώρα που ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά, «είδαν» μαζική εξέγερση του Λαού της Τουρκίας και… τουρκική άνοιξη. Χωρίς μάλιστα να αναρωτηθούν το πώς και γιατί συντονίζονται τόσο εύκολα με τις ΗΠΑ, τους δορυφόρους, και τις μυστικές υπηρεσίες των.
Για τον υπογράφοντα, το όλο στήσιμο, όχι μόνο θυμίζει, αλλά και σαφώς υποστηρίζει την οργάνωση από διεθνή κέντρα, προκατασκευασμένων πορτοκαλί «λαϊκών εξεγέρσεων»:
Τύπου Otpor στη Σερβία του Μιλόσεβιτς, Kmara στη Γεωργία (ήταν εν μέρει υπεύθυνη για την πτώση του προέδρου Έντουαρντ Σεβαρντνάτζε),  Pora (μέρος της Πορτοκαλί Επανάστασης) με διαδηλώσεις στην Ουκρανία υπέρ της Τιμοσένκο,  Zbur στη Λευκορωσία με διαδηλώσεις κατά του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο,  Oborona στη Ρωσία με διαδηλώσεις κατά του Προέδρου Vladimir Πούτιν,  KelKel στην Κιργιζία (συνέβαλε στην πτώση του προέδρου Ασκάρ Ακάγιεφ),  Bolga στο Ουζμπεκιστάν με διαδηλώσεις κατά του προέδρου Ισλάμ Καρίμοφ, την«Αραβική Άνοιξη», σε Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη, και Συρία (την οποία βιώνουμε μέχρι σήμερα).
Και φυσικά, εμπεριέχουν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, την πρώτη «προειδοποίηση» προς τον σουλτάνο Ερντογάν, πως πολύ σύντομα αν συνεχίσει έτσι, στον δρόμο δηλαδή του σεΐχη του Ισλάμ, θα δει… τα ραδίκια ανάποδα.
Μου κάνει επίσης εντύπωση, η «αβάσταχτη ελαφρότητα» με την οποία αναλύονται τα πράγματα, όπως φυσικά και οι «χαρούλες» που κάνουν κάποιοι για την «επικείμενη διάλυση της Τουρκίας». Την ώρα μάλιστα, που όλοι γνωρίζουν πως οι στρατοκράτες της γείτονος, με την πρώτη ευκαιρία θα εξάγουν τα προβλήματά τους προς το εύκολο θύμα με τους ασήμαντους πολιτικούς/λογιστάκους/ηγέτες: Το προτεκτοράτο Ελλαδιστάν, το οποίο κανείς δεν θα βρεθεί να υπερασπιστεί, δεδομένου ότι, και αυτού τη διάλυση του εθνοχώρου του, τα ίδια κέντρα επιθυμούν.
Ελπίζω πως η τοποθέτηση/ανάλυσή μου αυτή δεν θα εκληφθεί ως «φιλερντογανική/φιλοτουρκική», (γνωστή εξ' άλλου είναι η θέση μας για τη Τουρκία,  του σουλτάνου Ερντογάν και των φιλοισραϊληνών φασιστοκεμαλιστών).
Ελπίζω και εύχομαι  πως θα βοηθήσει η αναφορά αυτή, στην ανατροπή του χαζοχαρούμενου κλίματος ευφορίας για την «τουρκική άνοιξη» και την «ανοησία» περί των «ωφελίμων που θα προκύψουν από τη διάλυση της Τουρκίας».

Κλείνω με δύο λαϊκές σοφίες:
1. Όταν τα βουβάλια χτυπιόνται στον βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια. 
2. Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσει κανείς.

Και με μία προτροπή:
Έλληνες: Αν η Νέα Τάξη, προχωρήσει στη διάλυση της Τουρκίας, να είστε σίγουροι πως θα την πληρώσουμε από τους πρώτους και εμείς. Έτσι γίνονταν πάντοτε με τις υπερδυνάμεις και τα παιχνίδια τους, έτσι θα γίνει και τώρα.
Είμαστε μόνοι μας και μόνοι μας για μια ακόμη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του τόπου μας, θα τα βγάλουμε πέρα.
Μπορούμε, αρκεί να το πάρουμε επιτέλους απόφαση, σταματώντας για αρχή να μασάμε κουτόχορτο και να ακούμε ιστορίες για αγρίους.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου