Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου


Οι μαθήτριες του Οικοτροφείου Θηλέων των Βουλιαρατών με την υπεύθυνη τους την κα Μαρία, στο ψαλτήρι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου, όπου διεξάγονται κάθε χρόνο οι κεντρικές εκδηλώσεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 






Οι μικροί μαθητές παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία.



Ο επικεφαλής της (προσωρινής) Μητρόπολης Αργυροκάστρου π. Ντιγκμπασάνης κατά το κήρυγμα του στο ποίμνιο πριν τη Δοξολογία. 



Άποψη του εσωτερικού του Ιερού Ναού με το εκκλησίασμα.



Οι εκπρόσωποι του εθνικού κέντρου παρόντες στην Θεία Λειτουργία από νωρίς και στη Δοξολογία.



Τα Ελληνόπουλα της Δερβιτσάνης έτοιμα να συμμετάσχουν στην παρέλαση για τη εθνική επέτειο.



Η παρέλαση ξεκινάει έξω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου.



Η πομπή κατευθύνεται προς το κέντρο του χωριού.



Η παρέλαση περνάει κυκλικά από την κεντρική πλατεία της Δερβιτσάνης 
"Γρηγόριος Ντριγκόγιας".



Μαθήτριες του Σχολείου Δερβιτσάνης ενδεδυμένες με τις παραδοσιακές νυφιάτικες στολές της Δρόπολης έτοιμες να υποδεχθούν τον κόσμο στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.



Οι μαθητιώσα νεολαία των σχολείων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας σε παράταξη κατά τη λήξη της παρέλασης, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο 



Μαθητές και πλήθος κόσμου εισέρχονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβιτσάνης που κάποτε έφερε το όνομα του Μητροπολίτη Σεβαστιανού, προκειμένου να παρακολουθήσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην εθνική εορτή. 



Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου κατάμεστη, όπου το κοινό θα καμαρώσει τα νιάτα του τόπου να τιμούν με το δικό τους τρόπο την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.



O Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Νικόλαος Κοτροκόης, διαβάζει αρχικά τα μηνύματα του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υφυπουργού Εξωτερικών και στη συνέχεια απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, όπου τονίζει ότι "η Ελλάδα παρά τη δύσκολη εποχή που βιώνει οικονομικά βρίσκεται πάντα δίπλα στον Ελληνισμό της Αλβανίας".



Οι μικροί μαθητές τραγουδούν για την Επανάσταση του 1821.



Οι Δροπολίτισσες νυφάδες εν ώρα χορού.



Αγόρια και κορίτσια μαζί, το μέλλον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, χορεύουν παραδοσιακούς ηπειρώτικους χωρούς.





Μία γενικότερη άποψη από την κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου 
την ώρα της εκδήλωσης



Και δύο φωτογραφίες από την εκδήλωση του Ελληνικού Προξενείου στο Ξενοδοχείο "Τσαγιούπι" για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.


Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο Νικόλαος Κοτροκόης (δεξιά) με τον πρόεδρο και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος των Ελλήνων. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ζήσης Γρηγορίου (κέντρο) με τον πρόεδρο και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΜΜ.

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πολύ τον κο Ανδρέα Γενιά για την παραχώρηση ορισμένων φωτογραφιών από τις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο στη Δερβιτσάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή