Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

σημερα στο Ντιγιαρμπακιρ

ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΟΡΟ


ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ


1 σχόλιο:

  1. Μας κατηγορούν ότι είμαστε σκλάβοι, όταν οι ίδιοι μα δένουν τα χέρια!!!
    Ιδού η διαταγή της ντροπής:
    «10 Φεβρουαρίου 1914 Αριθ. Πρωτ. 147. Εμπειστευτικόν – Λιαν επείγον
    Προς τον Συνταγματάρχην Δούλην Δημήτριον, Χειμάρα».
    Διοικητήν του 26ου Πεζικού Συντάγματος.
    Σπυρομήλιος εκήρυξεν Αυτόνομον Χειμάρραν. Ενεργεία αυτή εστί κατά του καθεστώτος των υπό του Ελληνικού Στρατού κατεχομένων χωρών και επομένως καίτοι γνωρίζετε ποια τα μέτρα άτινα δέον να λάβητε, εν τούτοις ενεργήσατε αποτελεσματικώς συλλμαβάνοντες αρχηγόν Χειμάρρας, πάντοτε όμως μετά σωφροσύνης και περισκέψεως, όπως αποφύγητε ρήξιν μετά στρατού και πολιτών.
    «Καταβάλλετε πάσαν ημών προσπάθειαν παρ εντοπίοις όπως ακούσι κελεύσματα και Βασιλεώς και Κυβερνήσεως. Εάν έχετε ανάγκην δυνάμεων προς επιβολήν του Νόμου, συγκεντρώσατε την υπό τους διαταγάς σας δύναμιν αυτόθι. Τηλεγραφησατέ μου Κορυτσάν, ενθά μεταβαίνω.
    Ιωάννινα 10 Φεβρουαρίου 1914 Ε
    Ε. Σώμα Στρατού, Παπούλας»
    Ως πότε ο Ελληνισμός θα χρειάζεται να θυσιάζει Ιφιγένειες, για να επιβιώσει.
    Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός πλήρωσε ένα αιώνα τώρα βαρύ τίμημα, για όποιες αμαρτίες άλλων ή δικές του. Είναι καιρός να εξαγνιστεί.
    Όλοι μαζί οι Βορειοηπειρώτες έχουμε τεράστια δύναμη, την εκμηδενίζομε όταν την εμπιστευόμαστε στα χέρια των πολιτικών. Ο Αγώνας μας είναι δίκαιος. Μπορεί να κερδίσουμε ακόμα και χωρίς να κουνήσουμε ούτε δάχτυλο, με την «Ειρηνική ανυπακοή» (με την οποία η Ινδία κέρδισε την Ανεξαρτησία από τους Άγγλους). Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή